Фирмата, поддържала "Ечемишка", нямала вина за трагедията

Братът на загиналата в тунела не вярва виновните да бъдат наказани
Обновена: 7 фев 2017 22:21 | 7 фев 2017 22:11,
31
Фирмата, поддържала "Ечемишка", нямала вина за трагедията
Снимка: bgonair.bg

Фирмата, която поддържа тунел "Ечемишка” на магистрала "Хемус", не смята, че носи вина за трагичния инцидент, при който загина жена.

Още по темата

Изпълнителният директор на дружество "Автомагистрали" Парашкев Кръстев коментира лаконично заради разследването причините за нелепата смърт на 64-годишната жена.

"Не смятам, че е коректно, не смятам, че сме виновник за един нещастен инцидент. Нека следствието се произнесе", каза той пред bTV.

Последната щателна проверка на злополучния тунел е била през септември, когато другият е спрян за ремонт и движението става двупосочно в този.

По думите на директора няма констатации за установен драстичен проблем в последния момент септември месец. От повече от 4 месеца поддръжка на тунела не е правена, освен за изгорелите лампи.

"По време на двупосочното движение проверката не може да бъде толкова обстойна, защото не може да се влезе със специализирана техника, не може да се спре движението, така че откакто движението е двупосочно, проверките пак са ежедневни, но за изгорели осветители", обясни Парашкев Кръстев.

Той е категоричен, че фирмата си е свършила работата.

Братът на загиналата жена, който е шофирал колата и оцелява по чудо, не вярва обаче виновниците да бъдат наказани.

"И вярвам, и не вярвам. При такива случаи винаги излиза, че няма виновен. Нещата се размиват, отговорността е колективна", каза Николай Николов.

Според него виновни са отговорниците, които поддържат магистралите и тунелите, които по думите му не са си свършили работата.

Николай Николов разказа, че непрекъснато трепери и от две нощи не е спал. Казва, че всичко станало неочаквано, за секунди.

"Както си карахме - ламарини, тръби изпопадаха. В първия момент не разбрах. Излязох навън... И всички тези неща - върху покрива. Беше страшен трясък... Само извиках: "Сестра ми, какво става?" Въобще не ми отговори. Намерих я на задната седалка", разказа той.

"Ако бях изпреварил още един метър, нямаше да се случи... Но ние сме били "късметлиите" да бъдем на това място", каза още Николай Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: тунелЕчемишка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** разбира се, че не са виновни. Те нищо не са видели, защото никога не са проверявали. Гледали са само отгоре отгоре и толкова. Като стане инцидент, стане. Те може ли да предвидят, че е опасно, като нямат специалисти, нямат техника, нямат графикна проверките, не следват установените правила за поддръжка, не инвестират в нищо. Не! Тяхната работа е единствено да се подпишат на някакви хартийки и след това да получават пари от министерството. И толкова. Съд до дупка. Като лежи 20 години,ще разбере
5
4
 
42
 
! Отговори
Бивш глас за герб преди 7 години
Ей не знам фирмата дали е виновна, но Бате Бойко нов мандат заради тази катастрофа няма да види. Цялата магистрала е затворена! Това не се е случвало никога за последните 30 години!!!!
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бре мама му стара никой не е виновен, а е тоя да ми дойде на гости *** ако от тавана падне една греда и го удари по китарата какво правим. Кой сви парите за нови стойки за лампите
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То остана и да има. От кадя на кадя бе?
2
0
 
24
 
! Отговори
Грешиш преди 7 години
До ДермократОт Ислямска държава са виновни и Тръмп!!!
1
2
 
45
 
! Отговори
we преди 7 години
Не че нещо ама какво точно е потдържала тази фирма,че не мога да видя когато минавам от там? Та нали всички говорят,че не е правен ремонт от както е направен тунела,тогава как го потдържа тази фирма след като нищо не е бутвано?! За едни приятели питам?!