Жената, строила "Ечемишка": Все едно къщата ми падна

Инж. Веселина Нинова е ръководила строителството на тунела преди 32 години
Обновена: 6 фев 2017 20:36 | 6 фев 2017 20:11, Красимир Ангелов
78
Жената, строила "Ечемишка": Все едно къщата ми падна
Снимка: Bulgaria ON AIR

Една жена е ръководила строителството на тунела "Ечемишка" на магистрала "Хемус", който вчера стана печално известен с инцидента, при който загина жена.

Още по темата
След своя успех преди 32 години, инженер Веселина Нинова си спомня мига, в който преминава през тунела, който е построила.

"Къщата ми все едно е паднала. Те им казват тунелите на Веси Нинова… Да , така ги знаят", сподели жената пред телевизия Bulgaria On Air.

В началото на 80-те над 600 мъже-инженери гледат в очите тогава 35-годишната Веселина Нинова. Тя е жената, оглавила създаденoто от държавата предприятие, което да пробие хълмовете и да ги превърне в път.

"Ечемишка беше най-качествения тунел. Цялата заготовка я доставихме тогава от военните заводи в Лом. Но това е преди 32 години. За 32 години и аз съм станала…..виждате какво", сподели Веселина. И изказа своята болка:

"Боли ме, защото не се поддържаше това нещо. Защото и аз ако не пия лекарствата, на 70 години няма да изглеждам като що годе нормален човек! Знам, че 2008 година е правен проeкт за ремонт на осветлението, но е останал в небитието поради липса на средства", допълва още тя.

И споделя, че няма да забрави 1985 година. Двата тунела са готови – единият кръщават на местността Топли Дол, а другият на малка река в близост – Ечемишка.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички къщи по селата се строеха с влачене от строежите.Обикновените работници влачеха чували цимент и баки с боя, шофьорите минаваха през село да стоварят някой кубик баластра или кангал арматурно желязо.Познат технически ръководител винаги можеше да ти изпише мивка или тоалетна, всичко танто за танто. Правете сметка какво е ставало по горните етажи.
67
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Метална конструкция в тунел на автомагистрала пада, таванът на националната библиотека пада, по пътищата дупки, ями, цели кратери се отвориха, народът беден,... божее... в каква "Държава" от ЕС живеем,... тук е по-зле и от Етиопия и Еритрея, Конго и държавите от петия свят ....
66
0
 
6
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
До Анонимен 67 Ако пътното строителството преди *89-та е било некачествено то досега мостовете на "Бебреш" и по подбалканският път край Копривщица досега да са се срутили.А ако и жилищното строителстви беше такова , сега щяхме да живеем не в блокове а в колиби. Много се краде днес, много повече от колкото преди, защото днес се крадът направо пари а не материали.
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали има камери в тунелите, не е нужно да се отиде на място, за да се види, че има проблем.Колко струват няколко камери и тяхната поддръжка?!
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 67Това в качеството си на експерт строителен инженер ли го казваш? Или само за да оправдаеш сегашната немарливост на АПИ ? Аман от ***! В нормалните държави такива строежи има, ама видиш ли ти българското тунелче е непоправимо, ами такова ще е като само се краде!
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 66Как се било крадяло, само в миналото ли ще живеем? Не е ли по-важно да спрем сегашните кражби ?
62
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недей дрънка ами излез в белите държави да видиш как се поддържат тунелите и дали ги оставят по 100 години както казваш. ----------------------------------------------------------------На тунел на който са му вложили наполовина по-малко цимент, сложили са тънки незащатени от корозия ламарини за лампите и тн каквато и поддръжка да му правиш винаги ще тече. Факт е, че няма тунел на витиня който да не тече. Тези тунели все са в ремонт и все са мокри. Нищо неможе да компенсира некачествено строит
61
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво общо има как е проектиран тунелът с това как е построен ? Всички знаем как се крадеше навремето. Кой знае колко матриал е изписан по документи, а никога не е бил вложен в строителството. Баща ми беше строител и шефа му си построи къща и вила с материали крадени от строежите.
60
3
 
10
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
"...лично познавам хора участвали в строителството на мостовете. Крадяли са с камиони цимент." Така ли!!!!!! ама имаш ли смелостта да кажеш на свои близки и познати ,че са долни крадци? Или както седите на маса и пиете на окрадените средства - на теб ти се услажда?
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 63Недей дрънка ами излез в белите държави да видиш как се поддържат тунелите и дали ги оставят по 100 години както казваш.
58
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБраво на жената . Издържали са 32 години без да ги пипнат !-------------------------:) Ти майтап ли си правиш ? Такова съорежение, ако са спазени всички норми и стандарти без проблем може да издържи над 100 години. Питай който и да е който е участвал във строежите да видиш за какви кражби става въпрос. За какви икономии и тн. Тези тунели протекоха още на 5-та година
57
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГлупи, по времето на Тошо не падаха осветителни тела в тунелите, а и за кражба от държавата, каквато е на лице в случая се лежеше в затвора и то за доста дълго.------------------------------------------По Тошово време кражбите бяха национален спорт. Лично познавам хора участвали в строителството на мостовете. Крадяли са с камиони цимент. После обръщат камиона в дерето и ходи доказвай колко е имало вътре. А в затвора се лежеше повече за вицове срещу комунистите отколкото за кражби
56
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на жената . Издържали са 32 години без да ги пипнат !
55
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 58Глупи, по времето на Тошо не падаха осветителни тела в тунелите, а и за кражба от държавата, каквато е на лице в случая се лежеше в затвора и то за доста дълго. Ти демократино, да си чел или чул някой в последните 27 години да е лежал над 10г. за кражби или злоупотреби с държавни средства???!
54
0
 
38
 
! Отговори
CEZAR преди 7 години
В момента съм на 51 години. Живея в провинцията и по тази магистрала пътувам поне 2-3 пъти в месеца. Вярвате ли ми, че през последните 30 години, никога не е имало случай поне една от тръбите на някой от тунелите да не е в ремонт. Абсолютно никога. винаги е имало двупосочно движение в някой от тръбите. Представете си колко и какви ремонти са направени , колко пари са откраднати - МИЛИАРДИ . и в какво състояние са сега тънелите. ГОСПОДИ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!
53
39
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кви са тези качествени заготовки дето НЕ са от неръждавейка бе ? Поне теловете дето са вторична застраховка, ако паднат лампите е трябвало да от качествени материали. А те са откраднали заготовките и са сложили некви ***. Така се строеше по времето на бай Тошо. Всичко беше кражби и продажби
52
0
 
32
 
! Отговори
boby преди 7 години
До Анонименабсолютно се омаловажава инцидента от всички институции. И пак няма да има виновни.
51
0
 
15
 
! Отговори
boby преди 7 години
До Анонименабсолютно се омаловажава инцидента от всички институции. И пак няма да има виновни.
50
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да се оправим скоро. Няма! Лъжата е държавна политика и никой не поема отговорност! Преди дни един пишман експерт се изцепи, че Царският дворец не е ремонтиран 130 години, за да замете 4-те милиона, усвоени само преди пет години за основен ремонт...За тунела - същата история. Трагедията била резултат от конструктивна грешка и ....липсата на ремонт от 30 години. Жалка работа.
49
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този инцидент е кошмарен,това можеше да бъде всеки един от нас!!! Престъпна безотговорност и безхаберие! И всичките в момента пак продължават да бръщолевят демагогия...Огледайте и се и вижте на какво прилича Хемус, магистралата е потънала в разруха от изоставяне и от нехайство ,ръждата,мръсотията и разрухата са на всеки ъгъл!