Австрия ни връща афганистанско семейство на лекар с две деца

Регистрирали сме ги тук, но те заминали за Виена
Обновена: 13 фев 2017 11:28 | 13 фев 2017 10:00,
72
Австрия ни връща афганистанско семейство на лекар с две деца
Снимка: архив, Reuters

Афганистанец – лекуващ лекар и баща на две малки деца, може да бъде депортиран заедно със семейството си в България, съобщава австрийското издание Tiroler Zeitung, цитирано от "Труд".

Семейството е избягало от талибаните в Афганистан. На път за Европа обаче групата е била арестувана в България, където е прекарала няколко седмици в център за задържане.

По думите на потърпевшите, в центъра са им били иззети всички лични вещи – пари и пособия за децата – памперси и мляко на прах.

Съпружеската двойка разказва, че при престоя си в България не е имало към кого да се обърнат, за да бъдат защитени от произволието на властите.

Семейството е подало молба за убежище в Австрия, но Виена не се чуства отговорна към тях, защото България е страна от ЕС и семейството е регистрирано там, коментира изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МНОГО ХУБАВ ПОРТФЕЙЛ!!!
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ало-о-о, "всичкознаещите", а ако човека наистина е лекар? Ако наистина бяга за да спаси живота на децата си от талибаните?"Целия Афганистан ли е под властта на талибаните? - НЕ.Американската армия нали осигурява МИР, ПРОЦЪФТЯВАНЕ И СИГУРНОСТ там? Що не бяга в "охраняваната" част от страната, при меда и маслото?
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАми хайде притесни се. И, какво стана, младите лекари спряха да бягат? Каракачанов /агента на ДС/ ли ще ги спре? Защото нали той "просветляваше" хората в каква опасност е Майка България. Или другите "патриоти"? Хайде да влагаме малко мисъл преди да обобщаваме.
33
1
 
10
 
! Отговори
До 36 преди 7 години
И установило ли се е, като е толкова лесно? И защо ще връщат един лекар австрийците, понеже и те си имат предостатъчно ли?
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Исперих шефа на болницата е от Иран"Чудно. За сметка на това 70-80% от нашите млади лекари бягат в чужбина. Да вземем да се притесним за това обстоятелство, изглежда ми по-важно от съдбата на някакви пустинници.
31
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До EdnaМного лесно се установява дали някой е лекар и колко е добър. В България е пълно с лекари - араби. В ИСУЛ има един УНГ - д-р Камел. Винаги пред кабинета му е пълно с чакащи, има сума ти зъболекари, в Исперих шефа на болницата е от Иран...Ами дайте да ги изгоним тия хора. И да тръгнем да ни лекуват ветеринарите...Като чета на някой писанията, наистина са за ветеринар.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А в Русия има ли война? Русия граничи ли със САЩ или Германия? Незабавно да бъдат върнати 3 000 000 братушки от Америка и над 1 000 000 от Германия!"Демагогче дьордово опорно-точково - руснаците там на помощи ли са виснали бе? - Не. Работят ли - да. Искат ли да се водят "бежанци"? - Не. Е кво ревеш тогава?
29
0
 
23
 
! Отговори
анти преди 7 години
Да емигрира в мюсюлмански страни където се изповядва тяхната религия - много е просто
28
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПроблемът ти е е, че не разсъждаваш. Слушаш глупостите на всакави "патриоти" /ама руски/ и им вярваш без да се замисляш. Айде със здраве, по света като имат нужда от лекар не питат лекуващият откъде е, а дали може да помогне. Ама явно в България лекари не ви трябват.
27
0
 
14
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Така казват те - но дали е истина въпросът.Много неприятно да те подхвърлят - тук-там - че и с малки деца - трябва да се намери някакво решение - хора са .Но България има достатъчно мюсюлмани и понеже има апетити към нея от страна на Турция - добре ще е да не се товарим с още такива - иначе наистина ние българите ще се заличиме-а и сме толкова бедни - че няма накъде повече.Абе да си ги вземе Германия - те ги поканиха
26
0
 
26
 
! Отговори
Edna преди 7 години
До ???Може да бягат от талибаните, но нека бъдат така добри да се установят в някоя от съседните им мюсюлмански държави! И нека общинското жилище бъде дадено на някой млад български лекар, за да остане тук! Не знам кой ще му има доверие на този - откога не е практикувал и на какъв език точно ще говори с пациентите, че и ще попълва документите им!
25
10
 
4
 
! Отговори
Венци преди 7 години
България - хубава страна, ама населена с българи.
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те всичките уж бягат от талибаните, пък после се оказва, че талибани са самите те...
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А в Русия има ли война? Русия граничи ли със САЩ или Германия? Незабавно да бъдат върнати 3 000 000 братушки от Америка и над 1 000 000 от Германия!"Между миграцията с цел образование и работа и бежанският статут има голяма разлика. Разликата е, че първите сами си плащат за всичко, сами си учат езика, сами си търсят работа и представляват чист приход. За САЩ не знам, но тъй като Русия не е член на ЕС, руснаците дори нямат право на социални помощи в Германия.
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задръж си хуманизма и не ми казвай как да разсъждавам. Афганистанците - вън.
21
25
 
4
 
! Отговори
??? преди 7 години
Ало-о-о, "всичкознаещите", а ако човека наистина е лекар? Ако наистина бяга за да спаси живота на децата си от талибаните? Във всички общински болници има сериозен недостиг на лекари, какво лошо има ако започне работа в някоя такава болница и лекува остаряващите ви майки и бащи? Що за немислещи, лишени от всякакъв хуманизъм ур * оди се пръкнахте в България?
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, как изобщо са решили да ги върнат. Грешката си е тяхна - ако не бяха подавали молба за убежище, никой нямаше дори да разбере, че съществуват. Щяха да си упражняват най-древната професия и втората след нея и всичко щеше да си им е наред.
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от кога афганците където живеят в пещерите имат памперси
18
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каккъв лекар, какви пет лева? Къде му е дипломата? Кой ще я легализира? В Афганистан няма ли нужда от лекари?
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Vs avganistanzi ot bg da se varnat v avganistan. Tam nama voina afrika nama voina v siria da