На лекции с колело: Парк за велосипеди под наем във Варна

Студенти ще ги ползват за придвижване от центъра до ВУЗ-овете
21 фев 2017 15:35,
5
На лекции с колело: Парк за велосипеди под наем във Варна
Снимка: Flickr.com

Съвсем скоро се очаква Варна да има парк за велосипеди под наем. Предстои възлагане на обществена попръчка на изпълнител за проекта на Община Варна за депа за отдаваните под наем возила.

Гражданите и гостите на морската столица ще ги използват, за да се придвижват в града, сподели кметът Иван Портних, който откри във Варна международно кариерно изложение, насочено към младежите от Варна и региона, съобщава Информационна агенция "Черно море".

Велосипедите ще могат да се използват от студентите за придвижване от централни райони в града до университетите им.

Възможността за разработването на такъв парк бе въпрос, зададен от български студент по време на откриване на изложението. Това е идея, по която Общината работи отдавна, но забавянето й се дължи на факта, че до този момент, въпреки многобройните опити, не се е намерил успешен партньор, който да изпълни тази поръчка.

Тъй като екологичните изисквания на планетата и промяната в мисленето и придвижването на хората обаче налага осъществяването на практика на тази идея, варненското кметство е предприело разработване на собствена концепция.

Засега кметът не се наема с времеви рамки, за които вело-паркът ще бъде готов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак обещания на онзи с потника
4
0
 
6
 
! Отговори
ha ha ha преди 7 години
Само да не стане като интегрирания градски транспорт - нацвъкаха по спирките едни табла и кутии, които вече ръждясаха, но информацията я няма никаква. В автобусите монтираха устройства за закупуване на билети, които до този момент не работят.По спирките боядисаха едни площи от около 1 кв. м., предназначени за инвалиди, но автобусите не са пригодени за качване на инвалидни колички.Не ми се иска да продължавам с безумията пък на велоалеите.Харчат се едни пари за безсмислени цели.
3
0
 
3
 
! Отговори
цъкаща преди 7 години
а това отзад новата визия на Аспарухов мост ли е? тц-тц, много френч, бе!и тоз SOS се досещам кого ще стряска!
2
1
 
5
 
! Отговори
саки преди 7 години
А тези халета за колелета , дето ги нацвъкаха навсякъде в града и никой не ги ползва и не съм видял едно колело в тях......кой усвои кинтите по проекта , за тази грозна безмислица.
1
1
 
6
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Все ми е тая! Имам си два велосипеда. Нас не догонят