8-годишната Елена вече оперирана, в добро състояние е

Според майка й лифтът на Боровец е бил необезопасен
6 мар 2017 10:00,
17

8-годишната Елена, която падна от лифта на Боровец, е оперирана успешно в "Пирогов". Състоянието на детето е добро, но остава под наблюдение в болницата. Това стана ясно от думите на представителя на пресцентъра на "Пирогов" Мария Пойразова пред Bulgaria ON AIR.

"Детенцето беше прието вчера в детска противошокова зала на "Пирогов". Спешните медици констатираха, че детето има сериозно счупване в бластта на едното бедро и охлузване на брадичката. Д-р Григор Сиришнишки извърши операцията, която премина успешно. Оперираният крайник е в добро състояние", каза тя.

Още по темата

В следващите дни с детето ще работи рехабилитатор, който да му покаже как да се движи с патерици. Момичето ще остане под наблюдение толкова, колкото нейното състояние изисква, уточни Мария Пойразова.

"Детето е в много добро общо състояние. То ще бъде наблюдавано и изписано скоро. Травмата счупено бедро е една от най-тежките, защото е свързана с голяма кръвозагуба", обясни пред камерата на Bulgaria ON AIR детският травматолог от "Пирогов" д-р Николай Цоцомански.

Според майката самото съоръжение на Боровец е било необезопасено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16Умниче, на всеки лифт има служители, чието ПРЯКО задължение / именно затова получават заплата!/ е да осигурят безопасно сядане на ВСЕКИ ползвател! Можеш ли да го проумееш?
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не е обезопасено съоръжението да не сте се качвали на него! На българина все някой друг му е виновен за немарливостта. Толкова ли е трудно тази майка да си признае, че не са направили всичко да помогнат на детето, да седне безопасно на седалката? Колко е лесно все някой друг да ни е виновен.
15
3
 
6
 
! Отговори
До Пешовците преди 7 години
До ПешоСкъпи интелектуалецо Пешо,Има чудесно видео, регистрирало инцидента. На това видео отлично се виждат двамата служители на лифта, които спокойно си говорят, без да следят качването на скиорите. Ако те бяха на мястото, на което им се плаща да бъдат, можеха да спрат лифта за секунди, като по този начин предотвратят тежките последици за детенцето. Е, не са си гледали работата. Ще им струва скъпо - и на тях, и на фирмата, която ги е наела, а сега най-нагло отрича очевидното!Това е!
14
3
 
5
 
! Отговори
Кракра преди 7 години
Я бех по морето на равда и рипнах да се возим на гондола. Кат трагна се почуствах МЪЖ и се накокоржих прав пазейки равновес ,*** тоя пес дето ускоряваше кат ме виде и тури спирачка при което установих къ двата ми кракове се отделят от твърдото и ставам птица. Арно че се намерих на седалките ,*** двата ми предни зъба не бяха в мен. Мислим да го съдим за средно.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено за майката е по удобно да е необезопасен! Толкова много пъти съм се возил на лифтовете и мисля че са достатъчно обезопасени! Второ тука вече може и да не съм съвсем прав,това си е чисто индивидуално но от записите се въжда как детето увисва още съвсем в началото и бащата трябваше просто да го пусне и щеше да падне от не повече от 1-1,50.Служителите на лифта седят отстрани зад колоната и не виждат ситуацията а трябва те да слагат децата по седалките. Това е като вина на Бороспорт!
12
2
 
7
 
! Отговори
+ преди 7 години
Конкретно този лифт, на който е станал инцидента, всеки возил се знае, че изобщо не намалява за сядане. Този сезон му се качих за първи път, карам от 6 години, и мен доста ме подметна.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А според мен майката е бляла някъде и после друг и е виновен!
10
4
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Интересно как аз от тригодишен се возя на такива лифтове и не съм падал, но за осемгодишното дете е небезопасен. Какво иска тази жена по-точно за лифт? Ако го направят с модерни обезопасени кабинки ще е три пъти по-скъп и тогава ще мрънка, че не й е по джоба.
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо са пуснали детето, с надеждата някой долу да го хване? Това че е изпаднало от седалката е факт, но е факт и че до момента на падането то е било здраво.Кой е виновен , че възрастният го е пуснал от 5 метра височина?А?На някои хора не трябва да им се дава да отглеждат и томогочита.Дано се оправи детето.
8
4
 
14
 
! Отговори
Зоолог преди 7 години
Най-добре би било, ако вместо седалки се поставят клетки за диви животни. Така ще бъде осигурена безопасност на ***.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откритите лифтове наистина не са кой знае колко обезопасени и според мен не са подходящи за малки деца.То и кабинков да е , пак няма гаранция , че няма да стане авария - имало е вече такива случаи. Отговорността обаче си е изцяло на родителя , никой не му е качил детето на лифта насила.
6
4
 
25
 
! Отговори
гошо преди 7 години
Пак са били със включени смартфони и родителите, и децата. Представям си какво боричкане е било,каква лоша дисциплина. Ако лифтът беше опасен, половината от скиорите щяха да падат от него като гнили круши. Иска да осъди управата за някакви пари. Ще видим дали ще й се получи.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А според мен дъщеря ти е бавноразвиваща.
4
4
 
22
 
! Отговори
Да бе, преди 7 години
да беше си наблюдавала детето!Младите майки са изключително безотговорни, пък после все някой друг им е виновен!Сигурно си е снимала или играла с телефончето, а после олеле!
3
0
 
28
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
Покойната ми баба казваше , че когато си с дете тряя да имаш и на дупарата ОЧИ . Ай със здраве.
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде и тази голяма специалистка! На видеото се видя, че малката не седна добре още в началото и се изхлузи.Просто нещастен случай. Радвайте се, че ще се оправи.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е, че детето е добре, а какъв и що е лифта има кой да ги прецени тези работи.