Чака ли ни още едно увеличение на тока през юли?

Доставчиците са подали заявления в КЕВР, отговор - до края на юни
Обновена: 1 апр 2017 15:11 | 31 мар 2017 18:33,
90
Чака ли ни още едно увеличение на тока през юли?
Снимка: Flickr.com

Макар да ни очаква увеличение на цената на тока от около 1% заради шоковото поскъпване на газа от 1 април, ЧЕЗ, ЕVN и Енерго-Про искат нов ръст на цените от юли.

Още по темата
И трите енергодружества са подали заявления в Комисията за енергийно и водно регулиране, а от ведомството ще излязат със становище до края на юни, предаде БНТ.

Увеличенията, които изискват доставчиците от средата на годината, са поскъпване на нощната тарифа с 4,9%, а на дневната с 1,8% за Южна България.

В Североизточна България предложението е токът да поскъпне с 2,6 на сто средно.

От ЧЕЗ, които доставят електроенергия в Западна България, не обявяват исканото увеличение, но подчертават, че държат да бъдат покрити направените от тях разходи за инвестиции и поддръжка на мрежата.

Очаква се идната седмица Комисията за енергийно и водно регулиране да одобри поскъпване на тока в цялата страна средно с 1% от април.

Цената на електроенергията се променя всяка година от юли. Дружествата са длъжни да поискат нови цени до края на днешния работен ден.

Окончателното решение за тарифите взема КЕВР до края на юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А патреотите що викат ?Борат ли монополите, борат ли ги ?Или се държат здраво за шлифера и преговарят за кресла ?
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На гласувалите за ГРОБ - честито, на останалите нормални българи - сори братя, ще си теглите теглото щом се оставяте да ви командват 13% герберасти.
7
0
 
27
 
! Отговори
don преди 7 години
Бате май до трети кабинет няма да успееш да стигнеш.това драстично увеличение на цените .няма заплати ниски доходи е па тоя път май наистина ще ядеш дървото.Много е просто цените скачат с 50 % а съшите заплати май започваме пак историята Дянков и пицата а че то за народа нищо не остана само трохички от пица .И днес не ни пълнете времето с едно западащо градче с историческа цел копрившица и там хората от какво да живеятБате бягай бързо че бой ще ядещ С тез трима *** не можеш да царуваш
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко, бате ви Бойко дойде на власт и ще има не само тези, а и още няколко увеличение. Докато народът не го изхвърли пак, както през 2013-та.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, другари, тези отдясно /ГЕРБ/ са другата ви половина срещу тези отляво /БСП/.Имате и разни дребни остатъци от разни отпаднали групи.Ваша е държавата, ваш е бизнесът, ваши са електричеството, газта, водата, хлябът, шоумените, групировките, чалгата.Моля, оправяйте се, че вече на българите без партиен билет сили не им останаха.Господ ще ви оправи накрая всичките, ама защо искате все да опре ножът до кокала?Ако можете- докажете, ако не- чао!
4
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tova stana v momenta kogato Boiko pecheli izborite.Imashe sushtiyat scenarii i posle toi sleze,zaradi boia na Orlov most,a prichinata beshe sushtata...mnogo trudnosti i peripetii kapani slagat na Boiko i udryat deto mu e slabo v bunta i kruvta po ulicite,tova iskat vragovete mu...da go svaliat predi da se e kachil i niama nujda da gadaem koi e?!..Shte se molya za Boiko da uspee da premine kapanite,drugo niama kakvo da storya...uvi
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина ни заблуждават с Копривщица . Вече са на власт, искат и уволненията да спрат .
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Баце, благодарим ти, че лишаваш комунизите от светлина и топлина. Да не се къпят и да стоят на тъмно, като мечките. Наказвай ги Баце, да се мъчат. А ние обикновените българи ще ядем и пием, ще се весели и ще им гледаме саира. Еееееех, Баце, защо не си вечен, да ни лъжеш и мамиш завинаги.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Копривщица гори, а тези за тока, газа , хляба ....... По платените телевизии е дъвката Копривщица !