КЕВР решава: Ще се вдига ли с до 38% цената на топлото

Предлаганото увеличение на цената на парното в София е 22,7%
4 апр 2017 10:00,
69
КЕВР решава: Ще се вдига ли с до 38% цената на топлото
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Комисията за енергийно и водно регулиране ще проведе открито заседание по доклада за изменение на цените на електрическата и топлинна енергия, вследствие на изменението на цената на природния газ за второто тримесечие на 2017 година.

Според предложението в експертния доклад повишението варира за различните градове между 18 и 38% заради спецификите на отделните топлофикации. За София се предлага увеличение с 22.70%.

Още по темата

Енергийният регулатор вече одобри поскъпване на природния газ у нас с близо 30% от 1 април, а повишаване на цената на природния газ с над 5% се отразява върху тарифите на топлофикационните дружества, тъй като използват суровината за производството на топлинна и електрическа енергия.

От 13:30 часа пред сградата на КЕВР ще се проведе граждански протест срещу предложеното увеличение на цената на топлинната енергия за клиентите на "Топлофикация" София ЕАД.

Водата в София също поскъпна от 1 април – с 18%. Очаква се поскъпването на доведе и до повишаването на много ключови услуги и продукти на пазара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
13
 
! Отговори
тя преди 7 години
От топлофикация винаги са крали народа , затова шефовете са милионери! Да си намалят разходите - големите заплати и кражби!
13
1
 
18
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Западняците наложиха санкции срещу Русия, а сега мрънкат, че Русия вдига цените на горивата. Вдигането на цените е ответна реакция на санкциите!
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ванката Иванов каза една голяма глупост, Пейзаните ни плащали парнот??? Поради това цената на топлото не била толкова висока!!! Едно време се говореше, че София смуче от бюджета на другите градове. А беше обратното, до 40% от бюджета й се разпределяше по бедните общини. Като искат да не ни плащат парното да дойдат да поживеят в този мръсен и претоварен град, окраден от Картофка и сие, да видят колко е евтино за живеене. Разделението помага да ни яха Тиквата и Цецо Ушето още повече. мислете!
11
0
 
23
 
! Отговори
една овца преди 7 години
Брей колко удобно бе - Кевр решава ? Я пак ? Значи всички политици добри , а Кевр лошия ?беее отивам да ме доят и беее после на паша беее
10
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С 380% да го вдигнат "топлото". Ко ми дреме на мене в дълбоката провинция. Стига съм им плащал парното на "столичаните". Тъкмо и на мен да ми падне сметката за ток - стигат ми толкова кафеви добавки, зелени добавки, пембени добавки...
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вдигат се до небесата цените, мълчи народа ***, глухо шумолят бюлетини....
8
5
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Купи си истински климатик и пак говори, че не топлят. Сигурно си си взел възможно най - малкия, за най - късите пари, за някакво голямо помещение, то тея неща се изчисляват.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека добре да си помислят - струва ли си за няколко хилядарки в портфейла, да се страхуват да не ги познае някой по улицата.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вдигайте не ги жалете! Щом могат да стискат герберската бюлетина, значи могат и да плащат!
5
10
 
9
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Не ставайте смешни с тези климатици! И аз има климатици, но те стават само за дотопляне към парното или за отопление, когато навън не е много студено - примерно през април и октомври. Само на климатици си е студено, а и не трябва всяка сграда да се накачули с капещи климатици. После не можеш да минеш по заледения тротоар под тях.
4
1
 
7
 
! Отговори
столичен гербист преди 7 години
Нека държавата пак да дотира столичната топлофикация и да не вдигат цените на парното и на топлвата ни вода. Нека да протестираме и държавата да отпусне нужните пари, не е редно при нас да се вдигат цените.
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dokoga nie selyanite ot selo , shte plashtame na SELYANITE OT SOFIA TOPLATA VODA I PARNOTO.???¿¿¿PO VREMETO NA SOZA PLASHTAHME VSICHKI , SASHTOTO NI BE RAVNA SAPLATATA, AMA SEGA EDNI KRADAT POVECHE V GRADA, A PRI NAS NA SELO, KRADENETO NE E POSVOLENO NA VSEKI.
2
1
 
7
 
! Отговори
Шуменец преди 7 години
А на нас в Шумен няма да ни вдигат цената на парното и топлата вода.
1
1
 
18
 
! Отговори
zeus преди 7 години
КЕВР май искат за седмица да станат милионери в личните си сметки. Какви 38 процента, цената на топлото не е само газ, време е за павета...