Задържаха тираджията, причинил ада край Монтана

Причината – изпреварване на мокър участък с висока скорост
4 май 2017 16:30,
31

Часове след злополучния инцидент с автобус и ТИР на главен път Е-79, при който загина млада жена, започват да се появяват подробности около случилото се.
Още по темата

Сигналът за тежката катастрофа е подаден в 19:40 вечерта. До нея се стигнало след като ТИР с турска регистрация се опитал да изпревари друг камион.

Изпреварването е предприел 36-годишен турски гражданин, който шофирал влекач "Даф" с прикачено ремарке. Той навлязъл в лентата за насрещно движение, в която идвал автобус на фирма "Монтана АТ", пътуващ с 12 души по линията София-Белоградчик.

След като е видял, че няма да стане, водачът на ТИР-а опитал да го прибере обратно в своята лента, при което кабината се връща, но ремаркето не успява и се удря в лявата част на автобуса.

От удара автобусът се завърта и пада в дерето. Студентка на 21 години изпада от превозното средство и загива. Тя е учила във филиал на Великотърновския университет във Враца и се е прибирала към Белоградчик за Гергьовските празници. Иванина е единственото дете в семейството.

Осем други бяха ранени, сред които и бременна жена, на която се наложи принудително раждане 6 седмици преди термина. Към момента новороденото момченце Цветелин и майката Таня са добре и животът им е вън от опасност.

Със счупвания, черепно-мозъчни и гръдни травми останалите ранени се лекуват в болница в Монтана.

Шофьорите на ТИР-а и на автобуса са тествани са алкохол и накротици. И двамата са дали отрицателни проби.

Водачът на ТИР-а е задържан. Предстои експерти от "Криминална полиция" да обследват автобуса и да проверят тахографските шайби на двете превозни средства.

От Областната дирекция на МВР в Монтана съобщиха, че изпреварване на мокър участък от пътя с висока скорост е причина за тежката катастрофа.

Час преди тежкия инцидент на същия път катастрофират два тира. При този инцидент няма пострадали. По случая тече разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
8
 
! Отговори
маларт преди 7 години
До МомоВ автобусите от Видин за София и обратно винаги има, но нали се сещате колко човека ги ползват
5
1
 
8
 
! Отговори
маларт преди 7 години
В автобусите има често надписи да не се яде или пие вътре, което би създало работа за почистване после. Глупост, като се има предвид цената на билета и да не можеш да пиеш едно кафе. Кога обаче ще има надписи за задължително поставяне на КОЛАНИТЕ, за да няма смъртни случаи като този? Защо няма кампании по тази тема?
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека го пуснат съдиите. Той сигурно си има работа, да не му губят времето да лежи по затворите. Така е европейско.
3
2
 
20
 
! Отговори
Простия.... преди 7 години
сулю полицай ще ми разследва автобуса! АЛООООООООООООООООООООООООО?!?!?! оня е предприел неправилно изпреварване бре!!!!!!!!!!!!!!!! Едно младо момиче го няма вече и толкова потрошени хора, турчина бял свят не трябва да вижда бре!!!!!!!!!!!!!!! В Белене до гроб!!!!!! А родилката дали е добре а, след това секцио!?!?!?!?
2
8
 
21
 
! Отговори
Момо преди 7 години
В автобусите защо няма колани? Питам, защото на запад тези автобуси са с колани на седалките и коланите са задължителни.
1
2
 
19
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Турски тираЖия...простено му е.....в Диарбекира най-много някое магаре да утрепе!