Рибари бранят своя клуб, общината ще го събаря

Бил построен незаконно на общински терен в Резово
24 юли 2017 20:35,
19

Работници от Община Царево започнаха днес да събарят рибарския клуб в Резово, който се намира на брега на морето.

В него повече от 20 години се събират рибарите от пограничното селище, в него те съхраняват мрежите и лодките си.

Според общината обаче клубът, който работи и като кръчма, е построен незаконно на общински терен.

Днес рибари и приятели се събраха, за да защитят емблематичното за тях място.

В Резово пред кръчма "Даяна" бе репортер на Bulgaria ON AIR, който разговаря със собственика на рибарския клуб, както и с кметския наместник на Резово.

"Този имот съществува от 1993 г. Досега никой не ме е предупредил, че мястото е общинско или държавно. Фургонът ми е тук, на това място спим и си съхраняваме рибата", разказа Васил Георгиев, който от 2001 г. е безработен и чрез риболова изхранва семейството си.

"Това е селскостопанска земя, искаме всичко да се облагороди и почисти. Общината няма намерения за строеж върху този терен", категоричен бе кметският наместник Георги Чавдаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чиче пиши се ром и викай БХК да те защитава.Как не си знаел, чий е имота. Ако някой построи нещо в двора ти, как ще реагираш?
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая държава за нищо не става. Ако една построика не е барана от 10 години, на земя, на която никой не е обърнал внимание от 10 години, то тя става притежание, на който докаже, че я е стопанисвал 10 години. Това не е измишльотина а реален закон.
14
2
 
6
 
! Отговори
Иван Иванов преди 6 години
До рибар Ти си ***. По коментара си личи.
13
13
 
6
 
! Отговори
рибар преди 6 години
И аз съм рибар. Утре си слагам фургона на любимото място, аз съм извън закона, оставете ме на мира.
12
13
 
5
 
! Отговори
бивш граничар преди 6 години
Служил съм на Граничната застава и въпросното свърталище на самото Устие в близост до брега ежегодно го стягат с подръчни материали .Този Васко е местен бракониер и брат на бившият шеф на ИАРА гОШО паяка . Същите покровителстват от ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ .Вероятно в този бар-кръчма не е изключено да има участие и един от бившите шефове от ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ итози на ОДП Лчо и Аргир Бояджиев .Лъчо през целия риболовен сезон през есента етам има закупено жилище собственост на МВР той е вече пенсионер
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди няколко години в Царево ,Кауните от общината раздаваха земя на ромите за свински земеделски ферми.Хубави парцели и големи.Овчарници,краварници,дворове и какво ли не.Една хубава църква на Василико имат и заалугата е на попа.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резово е бедно гранично село, с тесен военен път и без препитание.Хайде да оставите дядовците на мира а?
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадно е да се тормозиш бедни възрастни рибари в гранично село без препитание,продаващи супичка за 2 лева във фургон за 500.Нека някой спомене колко месечно влиза от един билборд на градска спирка и колко излиза нейде!
8
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 6 години
До Ники. Точно обратното е сега Общините и държавата искат само да обслужват гражданите - да строят метра, пътища и пр. щото лапат кинти и режат ленти. Проблема е че не щат да НАЛАГАТ РЕД и законност. Не искат да глобяват и да принуждават човечетата да спазват законите. В България като спазваш закона си прецакан.
7
1
 
24
 
! Отговори
49783 преди 6 години
Естествено е клубът на рибарите да е построен на общински терен. Тези хора са жители на общината. това е тяхната община. Тяя ще им осигури терен и за клуб, и за съхранение на лодките през зимата, и уловът им ще изкупува, за да им създаде поминък. Какво се правят на извънземни тия общинари. По-добре кажете кой е харесал този терен и сега общинарите обслужват апетитите му.
6
4
 
15
 
! Отговори
Ники преди 6 години
По времето, когато имаше ред и законност общините и областните управи бяха ДЛЪЖНИ да обезпичат достатъчно места за лодкостоянки. Такива се разкриваха по искане на ребарите, като се спазваха семпли изисквания. И се създаваше ред. Сега общините и държавата не се чустват задължени да обслужват гражданите си!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, изкачащо отдолу прозорче, как да го премахна?
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е разбира се. Това е най-големият проблем от всички незаконни постройки, от кадЯ на кадЯ, бе рибари. Вие да не сте се взели за рром ляни?
3
2
 
26
 
! Отговори
see преди 6 години
Абе,рибари! Как така ще си имате нещо,което е незаконно! Вие да не сте някакви богаташи (разбирай крадци) или случайно да сте ромеи? Общинарите си "разбират" от работата. А и са инструктирани от племето на вожда Винету...
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо не предложихте на рибарите да си откупят терена,общинари??Цели 24 години човек стопанисва и се грижи за собствеността ви!!Не да бутате даляна,ами пари трябва да му платите за благоустройство на терена!!И както днес на друго място писаха,не замърсяването е причината,ами оплакването на мастити ресторантаджий,че предлагали евтина рибена чорба и пържена риба и клиентелата им се губела!!И.......хооооооп решението на общината-готово!!!
1
3
 
42
 
! Отговори
кръвожаден веган преди 6 години
Ще съборят бараката на рибарите в Резово, разбира се.Това да не е хотел Дюн, построен незаконно на плажа в Слънчака, че да го оставят.Колко постройки има още за събаряне, но само мисълта за техните собственици, предизвиква в смелите общинари спонтанна и неконтролируема дефекация.