Тинейджъри на съд: Свили 1,70 лв., купили кафе, изпили го

Заплашили мъж, че ще го убият, ако не им даде ракия
19 сеп 2017 07:42,
36
Тинейджъри на съд: Свили 1,70 лв., купили кафе, изпили го
Снимка: Булфото, архив

Двама непълнолетни младежи отиват на съд за извършен грабеж.

Обвинението срещу тях е за това, че на 23 март 2017 г. около 2.00 часа след полунощ в Угърчин откраднали монети на обща стойност 1,70 лв. мъж.

Нещо повече: заплашили, че ще ги вземат със сила - ритане, блъскане и замерване с цепеници и камъни и заплахи: "Ако не ни дадеш, ще ти режем главата", заплашили хлапетата.

Двамата обвиняеми били на гости в свой познат, където пили бира. Вечерта тръгнали да се прибират и по пътя решили да влязат в дома на пострадалият, за да вземат пари за пиене. Познавали собственика, защото единият обвиняем му помагал преди време - чистил му двора, носил му дърва. Влезли в двора като прескочили през оградата. Едното момче отвило бушоните и осветлението в къщата изгаснало. Двамата започнали да тропат и блъскат по входната врата на къщата.

След това единият младеж натиснал единия прозорец, отворил го и влязъл в стаята и от една кутия взел някакви монети. През това време обвиняемия другият  успял да отвори с ритане вратата и влизайки вътре се сбил с пострадалия, като му казал: "Дай ми 5 лева, дай ми хляб, дай ми ракия, ако не ни дадеш, ще ти режем главата".

Докато се борил с едното момче, пострадалият видял, че през прозореца е влязло друго момче и тръгнало към него.

Невръстните апаши взели и една кутия с лекарства, тъй като мислили, че в нея има пари. След това двамата обвиняемия излезли навън, взели от наредените пред входната врата цепеници и започнали да замерват пострадалия с тях. С откраднатите монети си взели кафе от кафе-автомат и го изпили.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
12
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
може да се кандетират на следващите избори за народни представетели,ако влязат в парламента ще мислят за благото на пенсионерите ще обещаят пенсията да скочи от 180лв на 300лв най ниската.
4
1
 
29
 
! Отговори
Милите деца преди 6 години
Престъпността се бори с любов и толерантност. Децата са трупали жизнен опит. Да ги подкрепим, те ще променят поведението си. Къде са били родителите им и защо са ги пуснали толкова, късно няма да питаме. Ще ги подкрепим и тях. Но жертвата няма да подкрепим. А който говори за ред и дисциплина е некоректен. Живеем в 21 век.
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И пак жаагали (турци)
2
1
 
28
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 6 години
Защо се борите с последствията а не с първопричината ? Неграмотните и агресивни шведи са последствие ....
1
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т.нар. "битова престъпност", заради която селата пустеят и хората бягат към градовете. Но ромите скоро ще превземат и градовете.