Прокуратурата съгласна със съда за шофьора, убил дете в Първенец

Роми заплашват с още протести, както и да спрат децата си от училище
2 яну 2018 17:00,
16
Прокуратурата съгласна със съда за шофьора, убил дете в Първенец
Димитър Йовчев; Снимка: Dnes.bg

Прокуратурата отказа да протестира решението на съда да освободи с най-леката мярка за неотклонение – "подписка", Димитър Йовчев – мъжът, който блъсна и уби дете в ромската махала на пловдивското село Първенец.

На 22 декември 56-годишният мъж излезе на свобода, след като съдът счете, че Прокуратурата не е събрала доказателства по изискуемия процесуален ред.

Още по темата
Първоначално беше обявено, че обжалването ще бъде внесено в съда днес.

Тази сутрин обаче стана ясно, че Прокуратурата се е отказала да иска задържането му под стража и изцяло се съгласява с мотивите на съда – че Йовчев е с чисто криминално минало, не е осъждан, престъплението е неумишлено и няма опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.

Йовчев е с отнета шофьорска книжка и забрана да напуска страната, пише bTV.

Именно пускането му на свобода обаче предизвика гнева на хората от ромската махала в Първенец и те се вдигнаха на протест днес. Хората искат мъжът да е задържан до делото, да получи присъда "доживотен затвор", както и в селото да има тротоари, пешеходни пътеки и легнали полицаи. В противен случай заплашиха да спрат децата си от училище и да затварят пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Колкото съдят ц. за изстъпленията им срещу нас, толкова да осъдят и този човек. Сякаш нарочно го е направил. Кой ги знае тия пат.ки къде са се шматкали да пречат на колите. Нали ги гледам постоянно. Нещо много си навириха носовете.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен1Това е правилния отговор
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво все сучат, правят и все заплашват че ще спрат децата си от училище все едно те го плащат това училище? Не, плащаме го НИЕ, не ТЕ.
3
0
 
2
 
! Отговори
Стела преди 6 години
Съгласен съм с Ненов ,като родител и майка на две деца .
2
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никакво значение какво искат, обаче. И като си спрат децата от училище, е добре да им спрат детските надбавки. Те тия деца и без друго ще са по-щастливи извън тая среда. Жалко че нямаме нормални институции.
1
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги спират от училище да ги вземат със себе си аз ще им платя билета с влака до Индия!