Роми на улицата срещу мярката на шофьора, блъснал дете

Протестиращите в с. Първенец поискаха справедлива присъда за Йовчев
2 яну 2018 11:40,
22
Роми на улицата срещу мярката на шофьора, блъснал дете
Димитър Йовчев; Снимка: Dnes.bg

Десетки роми излязоха тази сутрин на протест в пловдивското село Първенец с искане за по-строги санкции спрямо шофьора, убил при пътен инцидент 11-годишно момиченце от махалата. Те се събраха на мястото, където на 20 декември се е случила трагедията, с настояване за по-строга мярка срещу 56-годишния шофьор Димитър Йовчев, който с решение на Окръжен съд-Пловдив е извън ареста с мярка "подписка", предаде БТА.

Още по темата
Протестиращите поискаха справедлива присъда за Йовчев, което според някои значи доживотна. Те изразиха и несъгласие относно повдигнатото обвинение на шофьора - по непредпазливост. Ромите отправиха искания и към Общината и Пътна полиция - за изграждане на тротоари в цялото село и поставяне на знак за ограничаване на скоростта.

Протестът премина спокойно и без провокации, но със засилено полицейско присъствие. Жителите на махалата обаче се заканиха протестите да продължат, ако Йовчев остане на свобода до делото.

До края на деня е срокът, в който прокуратурата може да обжалва мярката за неотклонение. Днес се очаква да излезе и експертизата, която ще покаже с каква скорост е карал Димитър Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
До До 1 / 11Ти ли издържаш децата на БГ-тата и кой постоянно мрънка за помощи ?Като вземат помощите БГ-тата ли изпиват парите?
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия, да не казвам какви, "протестират" за парлама. След данданията ще идат да си направят по едно ново ***. И ще забравят за случая.
14
12
 
2
 
! Отговори
До 1 / 11 преди 6 години
Те бг-тата не издържат ромските деца .БГ-тата ги мързи да правят и издържат собствените си. Къде по-лесно е да се пият кафета и да се смуче ракия от колкото да се гледат деца.Такива са вижданията на средноаритметичният *** ...
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AUUU PRESTAPNIZITE ROMI POSTAVYAT USLOVIA NA DARGAVATA.
12
3
 
16
 
! Отговори
БПФ преди 6 години
А, значи когато ромове убият не просто умишлено, но и с нечувано бруталство човек, получават смехотворни наказания - 7-8 години - и съплеменниците пак реват, че много са ги осъдили, но когато човек неумишлено като в случая убие някакво чaaве, тогава ромовете искат доживотна присъда?Както казва един коментиращ надолу - нещо много насериозно се взеха тия и за голяма ценност се имат !!!
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
според мен,това ,че е блъснал невръстна ромка е олекотяващо вината му обстоятелство...по скоро е трябвало да нацели и майката,за да не прави нови чавета,на които да им изплащаме помощите...и да извършат те от своя страна някое престъплание като пораснат ....80 процента от затворниците в България по официални данни са хора от този етнос...
10
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
До до 8Няма нищо лошо, но не други да ги издържат!
9
1
 
3
 
! Отговори
Hasan Chavush преди 6 години
Бетер мутренски му работи.
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Да почне фадромата първо с незаконните мутренски хотели по плажовете на Бетономорието, както и на Самоков и Пампорово...
7
4
 
27
 
! Отговори
1 преди 6 години
Защо така не са единни, примерно да обработват земя и произведат нещо различно от "чавета"?
6
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Аз по-големи кърлежи от мутрите не познавам, пич!От протестиращите хора, близки и съседи на убитото момиченце, НИКОЙ от ТЯХ не е обрал 5-те милиарда в КТБ!Никой от тях не е НАЛЯЛ над 3 милиарда в гьола БеляНЕ!Ясно, хибридчик?
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я колко са задружни кърлежите
4
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо не става приказка кой му даде джипа за разкарване по селото,уж бе бизнесмен,а сега само шофьор-любител или професионал според техническите прегледи и време за извършване и контрол.
3
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ромите излизаха така усърдно на улицата за всяко блъснато дете,нямаше да им остане време за спане и за правене на нови деца. Но тях не ги е еня за нашите деца- те излизат само за техните,а това си е жив расизъм!
2
1
 
58
 
! Отговори
Мангомраз преди 6 години
А какво да кажем за *** убийства, изнасилвания, побои, грабежи и др. изцепки?! Какви присъди получиха?! Или май бяха заметени под килима?! Тея гоблини взеха много на сериозно да се взимат! За това са виновни всички управляващи и е редно да им се потърси отговорност!
1
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега докато са на улицата, фадромата да събори незаконните коптори!