В (не)санираният бургаски блок: Живот с кофите и парцала

Фирмата изпълнител ще бъде глобена с 50 000 лева
4 яну 2018 16:00,
42

Само четири месеца след саниране, 8-етажен блок в Бургас остана без покрив. Сега при всеки дъжд домовете на хората се наводняват. Фирмата изпълнител ще бъде санкционирана с 50 000 лева, а ако не оправи покрива в най-кратки срокове, ще бъде сменена с друга, обещаха от общината.

Още по темата

Жителите на блока посрещнаха коледните и новогодишните празници с парцали в ръка, събирайки водата.

Наталия се е подготвила за следващия голям дъжд. Монтирала е кофа до тръбата в спалнята.

Санирането на блока започва през септември. Тогава от фирмата изпълнител стартират работа по покрива, още преди да се захванат с отделните входове. И така вече четири месеца блокът е без покрив, а в апартаментите на хората тече.

На един от входовете на блока стои бележка от фирмата изпълнител, че ремонтът на покрива трябва да приключи на 12 ноември.

Сроковете обаче не са спазени, а хората казват, че работници не са виждали от началото на празниците. Вижте още в репортажа на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чичката всезнайко е доста смешен, честно казано. Като толкова разбира от ремонти, защо е позволил да бъде изпълнено неправилно? Всеки дава акъл, никой не предприема мерки. Е, ще си го сърбат сега, защото всичките от тоя блок са едни сеирджии.
16
1
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Като няма страх от санкциониране,пак ще има (не)саниранеот леваците нассиране.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът не е толкова в саниращите, а в безотговорния контрол. Но и това е преодолимо, ако договора е с обвързваща рекламация.Ядовете са програмирани и важат за цял свят !
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Лилето какво каза по въпроса? Пардон, тя е заета с европредседателството...
13
1
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
i az iskam taka da ma globqt da mi dadat 1 milion i da ma globqt 50 000 lv of maiko kak 6te mi e kef
12
2
 
12
 
! Отговори
? преди 6 години
Комплекса Меден курник ли е ?От там(с ветровете) почна разпаянтването.
11
3
 
45
 
! Отговори
ББ преди 6 години
ПовЕрвахте ли ми, повЕрвахте. Набутах ли ви го за N ти път, направих го. Отидете и се оплачете на Станишката, или Ореха, те са виновни както винаги. Защо плачат тези от блока? С теча овлажняваме въздуха им, не трябва да хабят вода, идва им директно от небето, и то без пари. Забогатяхте покрай мен, скъсахте се да ходите в Гърция, ще отделите юо някой лев и ще си оправите покрива. Бургас е най-добрия град за живеене, кво искате повече!!!
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При условие, че апартаментите са застраховани,кой поема щетите и до каква степен ?!
9
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце е мърляч в живота си.А каквто е в личният си живот такъв е и във всичко друго.Нивото в България на всичко е като в слабо равитите страни в Африка.Това беше ОЧЕВАДНО от самото начало но *** е *** и КЬОРАВ.
8
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туй саниране е една голяма гупост, първо е дискриминаия към хората дето са се санирали със собствени средства и не полуават нищо. И второ учи народа. че може и по-така по другия начин нещо да отмъкнем отнякъде суджук, стереопор не подбираме ще си крадеме.
7
2
 
46
 
! Отговори
Хахо преди 6 години
Явно ГЕРБаджийска фирма, щом досега никой не е посмял да вземе мерки въпреки жалбите! Николов веднага прекрати договора със съпартииника си за саниране на блока! Какво чакаш, да се срути блока ли!
6
0
 
59
 
! Отговори
Каролеффф преди 6 години
Тая строителна фирма вече е фалирала! Ще им вземете 50 000 лв ама друг път. Язък за хората...
5
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От безплатното саниране на ГЕРБ - толкова.Аз си санирах сам апартамента - излезе ми 3 800 лв, но не ми тече никъде.
4
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да бъде. И това в града на герберастията. Градът на оня *** дето с Цвинокио носеха ПР-аджийски перални в Камено.
3
6
 
35
 
! Отговори
Гейчо преди 6 години
Абсолютно няма да ги съжалявам, така им се пада за каквото са си платили такова и получават. Hа тая ПиАр въдица се хванаха най-големите ***. *** иска всичко да му е без пари. да набие някое куче или котка и ако може и да открадне още по-добре
2
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бате Цецо Ентелегента каза, Видимите резултати ще усетите и видите и при санирането. Предупреждаваха, че нищо безплатно няма, освен сиренцето в капана за мишки. Имаше прозорливи хора които предупреждаваха, че е схема за да се открадне около 1 милиярд. Къде в Свинетка сега, а БиБитко който казваше, че всичко е в името на човека, за добруването му. И видимо хората добруват.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
скоро и 76 в лазур ще го последва същата съдба красота