Борба за територия: Глутница държи цяло село под обсада

Кучетата са между 80 и 100, освирепели, озверели...
129
Борба за територия: Глутница държи цяло село под обсада
Снимка: Кадър Нова тв

От години глутница кучета обикаля улици и ниви в пловдивското село Златитрап и брани със зъби и нокти вече отвоювана територия.

Четириногите, някои от които вероятно са прокудени от своите стопани, се въртят в омагьосан кръг, озлобени, гладни и непредсказуеми.

"Всяка сутрин излизам със страх, когато тръгвам за работа, а тук по улицата минават майки с деца, имам бебе, което стои като затворник вкъщи, инкасаторът от 5 месеца не смее да дойде да отчете електромера да си платим тока, защото вече е нападан от кучетата", оплака се Христо Седмаков от селото пред Нова тв.

Според него улицата, на която е и неговата къща, реално от година е затворена за хората, защото глутницата я е превзела.

"Няма човек, който да е минал оттук и да не е нахапан", допълни той. 

Когато огладнеят кучетата вият, а когато е студено, те се крият в мазето на селското училище, отдавна хлопнало врати за децата.

Местните обвиняват мъж за нарасналата популация на кучетата. Той ги хранел от време на време, а те му служели за охрана на кравите, които гледал на края на селото.

Кметицата на Златитрап е написала над 40 жалби до всички възможни институции, от които обаче нищо не е последвало.

Оказва се, че четириногите не могат да бъдат настанени и в приют, след като зооветеринаринят комплекс в Пловдив хлопва вратите си за кучета от съседните места, защото би запълнен от 50 питбула, иззети при полицейски акции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
17
 
8
 
! Отговори
Стамен преди 6 години
Ами ако случайно на някой му писне от вас и ви сложи малко отрова в хляба или антифриз какво правим тогава.Дали тогава ще сте толкова отворени и дали така бързо ще решите проблема.Ами вие сте готови за новата генерация 240 *** в парламента.Честито ви.с тези со разсъждения ставате само за там.
44
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото което ми харесваше в тодор живковия режим беше, че подобни глутници бяха незабовно изтребвани.
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами хората от селото да се организират начело с кметицата. Има много евтини начини за справяне с проблема след като всеки,който би трябвало да е отговорен нехае
42
1
 
18
 
! Отговори
jen преди 6 години
Какво е това село без ловна дружинка?!
41
3
 
39
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
Ловджиите нищо не можем да направим ,ако кучето е в населеното място. Ще ни вземат пушките. Можем на над 200 м. извън него но те не излизат. На времето кмета ми даваше патрони да ги трепя из село но сега нали сме европейци,не става. Пък и хората станаха много добри и въртят на 112 дори с камъче да го премериш. Де да бяха толкова добри към себеподобните си....
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ловджии и отрова няман ли в това село? А който се възмущава от този въпрос да прибере въпросните мили четириноги у дома си.
39
1
 
3
 
! Отговори
чарли преди 6 години
До Гост:Има и по-евтин начин,4/0.
38
2
 
26
 
! Отговори
СЛУЧАЕН преди 6 години
Защо се учудвате? България , това вече е развъдник на безстопанствени кучета и развъдник на едни хора ( сещате се за кои става въпрос) консуматори, които само те ще останат в БГ. И тогава ще настане един живот! Не ми се сърдете, защото нормалните хора ще продължават да бягат в чужбина, където има закони и няма безстопанствени кучета, има още и съзнание, и отговорност, когато имаш домашен любимец!
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Златитрап е сравнително голямо село, над 1000 души. От толкова хора, все ще се намери един, който знае какво да прави и как да реши проблема лесно и бързо. Другата опция/която е по-вероятна/, е кучетата да са локалирани в едно и също място и както винаги става в такива ситуации, 99% от населението вдига ръце и казва "На който е проблема, да се оправя както може".
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50те питбула от зооветеринаринят комплекс в Пловдив да се приспят и да се приберат част от тези кучета.Приютите за кучета също да приспиват неосиновените четириноги,а не само да демонстрират фалшива загриженост.
35
1
 
4
 
! Отговори
111 преди 6 години
До ГНЕВЕНЧудиш се,защото нашенеца си бие зaдникa от цицилък,и чака друг да му свърши работата!А той да гледа от страни и да дава акъл!Начини много,ама трябва да се бръкнеш!В нашето село няма такъв проблем!
34
4
 
20
 
! Отговори
Марков преди 6 години
Нямам против кучетата, но в такива случаи е нужно действие! Давам идея - хляб напоен с антифриз. Действа безотказно! Хората са по-важни от кучетата! Сори природозащитници ама аз така действам!
33
2
 
19
 
! Отговори
Стамен преди 6 години
Абе хора моля ви прогледнете.Те нямат право да дрискат и по тротоарите но някой наказан има ли.Вчера видях едно момиче да разхожда кучето си в дъжда и защото вали, стоя с него под козирката на магазина докато не се изплюска кучето ама хубаво и голямо и ***.познайте после какво стана.хвана си пътя спокойно и който иска да чисти.това е българия.
32
3
 
24
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Хайде сега разните измислени организации за защита на четириногите да си ги приберат и да си ги гледат.Хората го казаха 10 хляба с добавки и проблемът е решен.
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като стане инцидент пак ще търсят коя институция не си е свършила работата.
30
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДраганВ другите европейски държави няма ходещи бездомни кучета.Всичко ще се управи като се глобяват безотговорните стопани.
29
3
 
28
 
! Отговори
Време е преди 6 години
Време е ловджиите да излязат на лов за вълци иначе загиваме.
28
4
 
26
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Защо не ги изтровят?
27
3
 
29
 
! Отговори
Драган преди 6 години
Кучетата трябва да се изпратят на психолог, защото са стресирани. За това ще плати данъкоплатеца. Ще бъдат настанени в приюти и хранени на корем. Това са европейските ценности в тая пропаднала държава !
26
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да решим пробелма с кучетата в България ще дадем безплатно гражданство на виетнамци и те да ги ловуват и правят на пържоли.