Борба за територия: Глутница държи цяло село под обсада

Кучетата са между 80 и 100, освирепели, озверели...
129
Борба за територия: Глутница държи цяло село под обсада
Снимка: Кадър Нова тв

От години глутница кучета обикаля улици и ниви в пловдивското село Златитрап и брани със зъби и нокти вече отвоювана територия.

Четириногите, някои от които вероятно са прокудени от своите стопани, се въртят в омагьосан кръг, озлобени, гладни и непредсказуеми.

"Всяка сутрин излизам със страх, когато тръгвам за работа, а тук по улицата минават майки с деца, имам бебе, което стои като затворник вкъщи, инкасаторът от 5 месеца не смее да дойде да отчете електромера да си платим тока, защото вече е нападан от кучетата", оплака се Христо Седмаков от селото пред Нова тв.

Според него улицата, на която е и неговата къща, реално от година е затворена за хората, защото глутницата я е превзела.

"Няма човек, който да е минал оттук и да не е нахапан", допълни той. 

Когато огладнеят кучетата вият, а когато е студено, те се крият в мазето на селското училище, отдавна хлопнало врати за децата.

Местните обвиняват мъж за нарасналата популация на кучетата. Той ги хранел от време на време, а те му служели за охрана на кравите, които гледал на края на селото.

Кметицата на Златитрап е написала над 40 жалби до всички възможни институции, от които обаче нищо не е последвало.

Оказва се, че четириногите не могат да бъдат настанени и в приют, след като зооветеринаринят комплекс в Пловдив хлопва вратите си за кучета от съседните места, защото би запълнен от 50 питбула, иззети при полицейски акции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
17
 
! Отговори
Тук преди 6 години
постоянно се намира някой да каже, че не песовете са виновни, а хората които са ги изгонили и предлагат големи глоби. Съгласен съм. Само че чакам предложения, как и кой точно ще обхване изхвърлянето на домашни любимци на улицата, особено по селата и малките градове, как ще го докаже, кой ще налага глобите и кой съответно ще ги събира и най-вече кой ще контролира къде отиват събраните ( хипотетично) пари! Стига общи приказки!
64
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A 'га ги изхвърляха, мислиха ли?
63
6
 
27
 
! Отговори
1 преди 6 години
Няма ловци като едно време затова има такива проблеми.
62
8
 
13
 
! Отговори
Ro преди 6 години
Не са кучетата за бой, а тоя или тия, които са ги пуснали да вилнеят! Щото *** иска пес, който да храни с коричка хляб, а като му писне или животното роди (за здраве, разбираш ли...), се изхвърлят на улицата. И съответно това е резултатът - кучететата се оправят както могат и тормозят хората, а ненормалните садисти започват да се плюнчат, барем компенсират, че пи*ките им растат навътре.2018-та още имаме проблем с безпризорни животни. Ориенталска дупка сме си и нищо повече.
61
7
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само "румънският модел" ще реши проблема!... за една нощ!*И не подскачайте много! Защото едно НЕнахапано дете е по-ценно от глутница "липсващи" песове.Точка
60
2
 
19
 
! Отговори
Сайга 12 преди 6 години
Колегата по-долу е обяснил защо ловната дружинка нищо не може да направи. Ако се отдалечат на повече от 200м от населеното място, с бележка за вреден, спокойно се пласира изстрел по куче без каишка и прелка пред предните лапи. Да ходи който иска после да се оплаква на отец Таквор Бохосян. Но песовете са се изтарикатили и стоят близо до къщите!
59
8
 
19
 
! Отговори
Trump преди 6 години
Антифриз 1л., около 4лв. Консерва копърка 5-6 бр. по лев. Общо 10лв. И проблема е решен.
58
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глутници кучета и Герберски шуробаджанаци!!! А каква красива България имахме преди трийсет години!
57
7
 
30
 
! Отговори
12345 преди 6 години
След 30 години се очертава в тази територия да останат само бездомни кучета и бълхи.Продородна и красива земя излезе Румелия/българия/ но мързеливия народ не издържа на напъна.Съсипа и разпродаде всичко хубаво и ценно.
56
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София е същото. Да благодарим на Екоравновесие!
55
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво село, какви 5 лева, това е в почти всеки град! Никъде в Европа не може да се види такова безхаберие!
54
2
 
31
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Трябва хуманно да се действа! Пневматична пушка с упойващи стрелички и с микробус преди изгрев на жълтите павета!
53
5
 
83
 
! Отговори
no name преди 6 години
Аз съм кучкар, гледам овчарско куче от 10 г. с много грижи и любов. Обичам кучетата! Но! Цяло село да е заложник на освирепяла глутница, децата да са затворени в къщи, да не смееш да се движиш по улицата? Това не го приемам! След като жалбите не дават резултат, време е мъжете в селото да действат както намерят за добре, без много шум, по късни доби, и да отърват семействата си от тази напаст. Има много начини. Съжалявам, грешно е, но щом е опряло до кучето или човека...избирам човека!
52
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така е, понеже управлаващите са заети до един да мислят как да замажат гафа с ЧЕЗ и да отклонян вниманието към друг въпрос. работата е много напечена ви казвам, министерски оставки летят, но напрежението не намалява. също така нашия транспортен министър предизвика ПТП с жертва и трябва и там да измислим как да го оневиним, чудим се дупката или дървото да поеме вината вместо министъра...
51
3
 
3
 
! Отговори
проф. Христов преди 6 години
Не 80 % , а 100 % ...
50
11
 
6
 
! Отговори
Психопати преди 6 години
До ми добреВ хляба? Животните на цялото село ще изпукат овце,крави и кози също ядат хляб.Ане дай Боже някое дете да го намери, децата слагат всичко в остата дори изсъхнали акита...
49
8
 
4
 
! Отговори
Стамен преди 6 години
Проблеми не се решават така.колкото повече чета, толкова по зле ми става като гледам как разсъждава бъдещата генерация.
48
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са за оплакване тия хора, щом досега не са ги избили тия песове.
47
2
 
8
 
! Отговори
Кома преди 6 години
Тоя мaт'pял вече е в кома...
46
1
 
35
 
! Отговори
Реалофил преди 6 години
И от както кучетата са там няма нито една кражба,а от опиталите се да крадат са останали само няколко зъба....Защо в България гледаме кучета във всяка селска къща?-ЗАЩОТО СЕ КРАДЕ МАСОВО!!!Обещаните полицаи по селата изчезнаха след изборите.Валери Симеонов защитава частни интереси в национални паркове.А Каракачанов иска да обучава младите партийни кадри на военно дело със заплата от хазната....Животинките не са виновни ......