Предлагат историка Пламен Павлов за почетен гражданин на Търново

Предложението е подкрепено и от кмета Даниел Панов
7
Предлагат историка Пламен Павлов за почетен гражданин на Търново
Снимка: Булфото

Историкът проф. Пламен Павлов е предложен за почетен гражданин на Велико Търново. Предложението е подкрепено от всички членове на комисията в Общинския съвет, която е разгледала постъпилите номинации, съобщи председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов пред БТА.

Преподавателят в катедра "Стара и средновековна история" във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" проф. Пламен Павлов е издигнат за почетен гражданин на старата столица от дирекционния съвет на Регионалния исторически музей.

В предложението се посочва, че той има стотици публикации в престижни национални и международни издания, в които прави ценни научни открития, а от 1984 г., когато става преподавател във Великотърновския университет, животът му е свързан завинаги с Велико Търново.

Решението на комисията е подкрепено и със становище на кмета Даниел Панов, уточни Спирдонов.

Решението ще бъде предложено за гласуване от общинските съветници на тържествената сесия на Великотърновския общински съвет на 22 март - празникът на Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
дякон преди 6 години
Търново до там ли я докара?!Няма ли по-свестни хора!?
6
0
 
1
 
! Отговори
до Ятачката преди 6 години
Хаха, Палангурски викаш, тоя за два семестъра го видяхме 2 пъти един път като се представи и на изпита. Но на кандидат-студентския подготвителен курс дето платих 150лв( през 2000-ната) беше точен като часовник.
5
1
 
5
 
! Отговори
Партизанката преди 6 години
Гледала съм предаването му по СКАТ, гледала съм и участията му в " История. Бг". Незнам къде видяхте, че му липсва възпитание и че е нахален, точно обратното. Колегите от СУ се държат много по-невъзпитано, прекъсват и като цяло демонстрират липса на уважение. Изобщо, чели ли сте негови публикации? Щом някой получи заслужено звание, според вас е непременно нагаждач и т.н. Щото самите вие не сте получили звание, нали? Какво сте написали през живота си?... Коментари по форумите и в ДНЕС.БГ ли?
4
1
 
7
 
! Отговори
Партизанката преди 6 години
По-долу пишещите - моля, не говорете глупости, без да сте наясно. Завършила съм ВТУ, спец. История - това е единственият университет, струващ нещо в милата ни родина, а специално Историческия факултет е на много високо ниво! Самият град Търново е единственият в страната, който може да се нарече "европейски град". Във факултета работят хора като П. Павлов, К. Попконстантинов, М. Палангурски и др., признати на международно ниво. Самият Павлов е отличен педагог, учен, прекрасен поет и човек.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагаждач е.От абсолютно професионални и логични анализи, завъртя разговора към модерни политически течения. Шизофренията в този ред на мисли, е разпознаваема и от първокурсник.Явно това е цента за съществуване на професори в Българската наука.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя може да е голям учен и професор, но му липсва възпитание.Гледал съм го в История БГ. Прекъсва, не изслушва другите участници, нахално се обажда за всяко нещо. Неприятен тип!
1
3
 
2
 
! Отговори
дякон преди 6 години
Обезценява се званието-за някакви публикации!!!