Ориенталски танци в детската градина! ВМРО иска проверка!

Воеводите искат уволнение на директорката, позволила това
22 мар 2018 15:15,
188

Ориенталски танци и музика на турски език по време на детски празник вдигна на крак ВМРО.

"На тържеството по повод първа пролет в целодневна детска градина "Щастливо детство" – Момчилград, грозно усещане остави част от програмата, която изпълняваха децата", информираха воеводите медиите и поискаха проверка от Регионалния инспекторат по образование.

От партията разпространиха и видеозапис на празника, на който се виждат малчугани, които представят съчетание с танци под звуците на ориенталски ритми на турски език.

Заради кадрите ВМРО обвини ръководството на детската градина в безхаберие и непознаване на закона.

"Вместо да се възпитават малките български деца в националните традиции и обичаи, на български език, се прави опит те да бъдат излишно разделяни, което в последствие би довело до тяхната отчужденост и невъзможност за реализация и приобщаване в обществения живот на държавата", категорични са от ВМРО.

Директор на детската градината "Щастливо детство" от 1996 г. е Виолета Джарова. Воеводите настояват компетентните органи да й потърсят обяснение и дори да я отстранят от длъжност.

От ВМРО цитират и закона училищното и предучилищно възпитание, в който изрично е записано, че "официалният език в системата на предучилищното и училищното образование е българският". И също – че "образованието е национален приоритет" и се реализира в съответствие със "съхраняване на културното многообразие и приобщаване чрез българския език".

В детска градина "Щастливо детство" – Момчилград, се обучават 130 деца на възраст от 3 до 7 години.

"Това ли е бъдещето на европейска България? Деца, трудно общуващи на български език, защото детската градина вместо да им даде знания и умения и да ги приобщи, умишлено ги е натикала в ъгъла на изолацията", пишат още в позицията си патриотите.

Те настояват за проверка и мерки, за да спре сегрегацията още в най-ранната възраст на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
5
 
! Отговори
"-" преди 6 години
до Анонимен до "-"Сетихте се, че е БИСЕР Родопа планина! Сетихте се!А как само се гаврите с хората там, а? Нещастници -----------А, вашите обвинения против кого конкретно са отправени - към полетиците или българите???Между другото, недълновидната политика на българската власт в югоизточна Бг е отпреди 1944г. и продължава до ден днешен.
86
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми така ще е като няма кадърни български политици,едните се продадоха за рубли,а другите за турски лири!
85
11
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Възможно е ДГ да участва в европейски проекти с други държави и чрез танците да показват,че приемат всички деца като равни.Има проект " Open Europe,open Hearts".Така,че преди да настройваме общество нека помислим малко.
84
13
 
22
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До случаенМОмчил град е кръстен на Момчил войвода, сиреч, в тия територии, ние ви търпим, не вие, нас. Трябва да сте наясно с това. Източните Родопи, няма да ги дадем на Турция. Вие, ще си отидете от тях, ако пусти ще останат 1000 години, но турско, няма да бъде тук повече. избийте си го от главата. И като не ви отърва, куфарчетата и при Ердоган. Гледай ги ти, наглеците! Търпяли ни били... Ще въ затърпя аз!
83
26
 
14
 
! Отговори
случаен преди 6 години
нека не забравяме,че това все пак е Момчилград,и аз не съм съгласен да ми учат внучето в детската градина,как се боядисват яйца,но търпя нали съм в България,нищо че сме от друг етнос стига се делихме на българи и по-българи,нали уж сме европейска демокрация,ами повсеместното звучене на английска реч,песни и танци,за тях защо не роптаят "патриотите",като няма да е на български има ли значение на какъв език е...
82
14
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Турцизацията е вследствие демокрацията. дайте да прекратим демокрацията и да започнем Българизация, и като ги окъпем тия, и ще се събудят на заранта, като едни чисти българи. Че и Ердоган, моем да изкъпем биля.
81
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ориенталските държави е така.
80
7
 
15
 
! Отговори
Sami преди 6 години
Bqh na mqsto ne samo orientalski ,i hora i drugi tanci se igraha ,BMPO da ostavqt nas vin ot tqhnata gnusna politika,ni e v Momchilgrad si jiveem otlichno ,bilgari ,pomaci ,turci ot godini zaedno,problem nikakiv, KARAKACHANOV STQL DA OPRAVI BALGARIA ;HA,HA TOI PIRVO DASI OPRAVI IMETO CHE TOVA IME E TURSKO
79
12
 
22
 
! Отговори
и те така преди 6 години
Тези после с българският си паспорт ще отидат в Дания и ще се капсулират в паралелни мюсулмански общества.Няма да ходят в Турция да работят при Ердоган.Затова съм за премахване на двойното гражданство на "българските" турци,
78
17
 
18
 
! Отговори
До коментар номер 1 преди 6 години
Какъв Алах какви 5 лева бе ?Това е българска детска градина с христянчета.Как ще учат на пророка Мохамед кючеците.
77
12
 
4
 
! Отговори
Blagoj преди 6 години
Neka se uchat dechicata ,to i bez tova ste ima skoro referendum oblast Kardjali da mine pod Tursko,ili edin maslinov klon i pak pod Tursko,vsichki znaem kolko e shiroka dushata na liderani Erdogan,na decata steim trqbva za napred ....25912
76
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е за смяна на Мила Родино с Шуми Марица
75
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До "-"Сетихте се, че е БИСЕР Родопа планина!Сетихте се!А как само се гаврите с хората там, а?Нещастници
74
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия крeтени от МВРО току що харизаха 82 милиона лева на българските данъкоплатци на руснаците за ремонт на 40 годишните им бракми!ПОЗОР!Тръгнали да разпалват омраза сред децата, *** !
73
9
 
15
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Късно е чадооо, мандалото лопна!!!!!С нашата недълновидна политика и толерантни политици, Родопите се превърнаха в турски вилает!За огромно наше съжаление не е далече денят, когато Родопите - бисерът на Бг - ще се обяви за турска Автономия!
72
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да се занимавате с танците в детските градини, кажете за Великденските добавки за пенсионерите?
71
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Детска градина "шукар чаааве" Свиквайте бу дали ,пак си избирайте ДПС и ГЕРБ (Аллах и Европейската конвенцията да ги пази).Децата ви се интегрират в ро мското общество "на 10 стават майки , на 11 стари баби" да живее Макрон,Меркел и Господарите ни И среал
70
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бяха играли казачок, нямаше да е престъпление, нали?
69
10
 
9
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Това е модерна евроатлантическа музика. Време и за смяна на химна Мила Родино с Джелем, Джелем.
68
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престъпление ли е извършено?По кой член на НК?