Броня в броня под дъжда: Рисково изпреварване край Чепеларе

Пътуващи заснеха неразумен шофьор на пътя
8 май 2018 09:00,
146
 

Убиец на пътя. В плътната колона между Чепеларе и Хвойна тариката реше да изпревари в завоя и едва не уби хората в идващата от завоя кола.....

Posted by Krastina Cholakova on Monday, 7 May 2018


Видео с шофьор, предприемащ рисково изпреварване по пътя Чепеларе - Асеновград се появи в социалните мрежи и възмути стотици. При опит да изпревари без никаква видимост шофьорът на колата влиза директно в насрещното и се разминава на косъм от сблъсък с джип.

"Убиец на пътя" написа под кадрите Кръстина Димитрова, която е заснела колата.

"Колата, която заснехме, малко преди това изпревари нас и влезе пред нас буквално броня в броня. Слава богу, ние имахме дистанция, в която тя можеше да се прибере. Минути по-късно водачът отново започна да изпреварва. Съпругът ми видя по-рано идващия насреща джип и намали, за да оставим място на човека да се прибере, в случай че не успее да изпревари, което беше абсолютно невъзможно", каза пред bTV Димитрова.

По думите ѝ шофьорът на колата е бил мъж, а в автомобила са пътували общо четирима души.

"За съжаление, не беше единственият изпреварващ по този начин, но беше с най-шокиращото и застрашаващо живота изпреварване", коментира Кръстина Димитрова. - "Определено се уплашихме, бяхме с децата в колата", призна тя.

"Впоследствие се оказа, че около 5 метра преди завоя маркировката е била прекъсната, но това не дава право на шофьора да изпреварва при абсолютно ограничена видимост", категорична е Димитрова.

По думите ѝ след като е изпреварил цялата колона – кола, бус и два автобуса, на правия участък преди село Хвойна, странно защо, водачът е намалил скоростта.

"Ако насрещният шофьор не беше успял да спре и съпругът ми не беше отнел газта, за да му остави място да се прибере, кадрите щяха да са много по-стресиращи", отбеляза Кръстина Димитрова.

Тя е изпратила сигнал и видеото до КАТ.

"Декларирали сме, че в случай на желание ще свидетелстваме, единствената ни цел е катастрофите в този участък да намалеят", подчерта Кръстина Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
5
 
! Отговори
Какво казва опита преди 6 години
Експертите по пътна безопасност по света (в България експерти няма) отдавна са го казали - колкото повече максимално разрешената скорост са намалява под безопасната скорост за пътя, толкова повече се увеличават катастрофите. Ако безопасната скорост за даден път е 120 км/час, но разрешената скорост е 90 км/час, има повече катастрофи, отколкото ако беше 120 км/час. "Умните" глави като видят, че има много катастрофи, намаляват разрешената скорост на примерно 60 км/час и катастрофите се удвояват.
66
0
 
13
 
! Отговори
До Кифладжията преди 6 години
Прав си. Табелите с подобни безмислени ограничиения на скоростта като 20, 30, 40 км/час по пътища, на които безопасната скорост е над 100-120 км/час са измислени от КАТ, а не случайно, за да може КАТ да си изпълни плана за глобите без много да се преработва. Някой да е видял КАТ да санкционира на някой опасен участък, където има най-голям смисъл от санкциите? Няма такъв случай.
65
1
 
13
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
Всеки има различни способности и различни възможности. Аз съм бил и в двата лагера, и с 57 коня кола дето ме задминаваха тировете по хемус защото нямаше душа, и със 200 коня кола.Според мен целта е просто да няма предпоставки за птп, а такива се получават и със 30 км и със 230 км.На магистралата повече от 150-160 км мисля че не е нужно, все пак търсим и комфортно пътуване нали.А не да ти побелеят кокалчетата на ръката от стискане на волана дали някой няма да реши да се преустрои и не те види.
64
4
 
18
 
! Отговори
Кифладжията преди 6 години
до До КифладжиятаАко ограничението е 20 ще се тътриш с 20! Тия табели не са измислени случайно.
63
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да тръгне, не може да спре, не може да се престрои, на завоите затваря очите, но пък с претенции всички да се съобразяват с него, той да диктува правилата, защото той бил образец, понеже карал с 30!? Ако ще караме с 30 по главни пътища е най-добре да забраним абтомобилите, те стават излишни. Аман от розови пеперудки, то бива да се стремиш към безопасност, но да изпадаш в налудничеви мании е прекалено.
62
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КифладжиятаНе можещите да карат е редно да си седят вкъщи или само да се возят. Не мога да карам, за това ще излеза на пътя да скъсам нервите на всички - прекрасна логика. После той бил жертва, от онези вечно ревящите жертви, дето все някой им пречи и всички трябва да се съобразяват с неговата наглост и простотия. На пътя се шофира не се спи! Не може на главен път някакъв *** да се тътри с 30 км/ч, няма никакво оправдание за такова нагло поведение.
61
5
 
27
 
! Отговори
Кифладжията преди 6 години
до 53 Ти май нов правилник за движение ще измислиш като на пистите от Ф1, за да може "състезателите" да хвърчат необезпокоявано. Познавам хора, които карат рисково, дори и в натоварен трафик, с поне 1 предпоставка за ПТП на ден. Мислят се за най- добрите шофьори на планетата. Като искате да карате бързо има Българска Федерация по Автомобилен Спорт. Организират се състезания с такси, маршрути и т.н. "Неможещите да карат" не са длъжни да плащат с живота си заради вашите комплекси.
60
22
 
5
 
! Отговори
До 60 преди 6 години
В чужбина смешнико никой не кара като бабичка, виждам че въртиш в квартала да не падне акумулатора, но на алтубаните в Германия има ограничение само за долна граница на скоростта например! Може би това, че има по-развита магистрална мрежа, но на Запад се пътува бързо и удобно, в крайна сметка това е целта на автомобилния транспорт, а не тътрене с 30 км/ч. Да и там има катастрофи, това е неизбежно, но да ми обясняваш как трябва да се лази на пътя, да си прекарам живота в задръстване е безумие.
59
3
 
30
 
! Отговори
Do 57 преди 6 години
В чужбина ако идеш да караш извендъж почваш да имаш нерви и ставаш толерантен, нали? Спокойно и тука ще стане така. До тогава ти пожелавам в нарещното да се срещаш само хора с твоите разбирания...
58
4
 
24
 
! Отговори
xxх преди 6 години
Все бързат за към гробищата.. лощото е, че взимат и други с тях...
57
4
 
29
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
До Анонимен 57Схващам, схващам, бързаш за оня свят! Това си е твоя работа, но гледай да не вземеш с теб някой, който не бърза за там!!!
56
57
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карал съм го този път с 88 коня, 115 коня, 136 коня и сега със същата Инсигния 160 коня - вижда се, не е убедително изпреварването. Нямам нерви да ги чакам всички, каращи тип "баба отива до Лидл", та си вземам BMW 408 коня, схващате ли? Арее, хейтвайте, то с Вас всички трябва да се съобразяват, щото не можете да карате, аман от толеранси, ***, "дами", които се мерят с мъжете и вегани
55
1
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
(продължение)Това води до обезценяване на знаците и тяхното масово неспазване. Като добавим и неработещия КАТ и ето как в България всеки ден се зивършват над 200 милиона нарушения по пътищата, от които КАТ санкционира за 1 на 100 хиляди, т.е. нищо не прави. При това обикновено санкционираните са след катастрофа или от най-примерните шофьори.
54
6
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Масов случай е да се слагат безмислени ограничения на скоростта по пътищата извън населените места, където по принцип е разрешено да се шофира с до 90 км/час. Няког си имало селскостопански двор с техника, разграбена още до 1992 година, но знака 40 км/час преди изхода на този двор на шосето си стои и сега, въпреки че над 25 години от там не е излязла/влязла нито една кола. Друг пример е бул.Цариградско шосе в София, където разрешената скорост преди 1989-та година беше 110 км/ч, а сега е 80 км/ч!
53
1
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименКато дойда на власт, ще ви кача на талиги. Черни пътища - бол. Който се научи да управлява добре талигата с коня, евентуално, може да започне да се учи да шофира.
52
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че на повечето места няма ограничения 40 на този път и много нетолерантни шофьори с регистрации РВ и С..А,В и тн. от голямото село, не пропускат по бързите автомобили зад тях. Хората са се постарали да направят достатъчно отбивки и знаци, които ще избодат очите да се отбие и пропусне колоната. Не е нормално някакъв си льольо с лек автомобил да се движи с 30 и в завоя да натиска спирачка, а зад него автобуси и камиони да се трупат и да не отбие в страни. Оттам идва и изнервянето.
51
1
 
14
 
! Отговори
Заско преди 6 години
На тези назобените по една мотика и да си изкарват енергията по нивата
50
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГробокопачДай ако искаш да направим ограничението 20 км/ч, за да може да смачкаме онези със западните возила и ти да изпъкнеш? Още по-добре, да се въведе правило, че на завои водача трябва да спира и бута автомобила. Да се въведе ограчение от 30 км/ч на магистралите и да се свършва.
49
4
 
30
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименИма и ограничения с 40 км. ще ти го снимам, като искаш. Излишно е, да спориш. Също е излишно д аспориш за това, че при това ограничение, профучават западни возила с поне 140 км в час. Изпреварват отляво и отдясно, ако можеха, щяха да изпреварват и отгоре.тез хора са бъкани с комплекси и неизразходвана енергия. За неизразходвана енергия, има мотика, и на нивата.
48
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГробокопачКъде го видя това ограничение 40 км/ч? При двулентови пътища извън населено място ограничението е 80 км/ч! Ако караш с 40 км/ч, но в същото време говориш по телефона, лакираш си нокитите или си се обърнал назад за да се разправяш с някой на задната седалка, по-безопастно ли ще е? Много се пише за скоростта, но като цяло това е тотално глупост, ако се замислиш - може да караш бързо, но без да създаваш ситуации, обратно караш бавно и създаваш тежки такива.