Броня в броня под дъжда: Рисково изпреварване край Чепеларе

Пътуващи заснеха неразумен шофьор на пътя
8 май 2018 09:00,
146
 

Убиец на пътя. В плътната колона между Чепеларе и Хвойна тариката реше да изпревари в завоя и едва не уби хората в идващата от завоя кола.....

Posted by Krastina Cholakova on Monday, 7 May 2018


Видео с шофьор, предприемащ рисково изпреварване по пътя Чепеларе - Асеновград се появи в социалните мрежи и възмути стотици. При опит да изпревари без никаква видимост шофьорът на колата влиза директно в насрещното и се разминава на косъм от сблъсък с джип.

"Убиец на пътя" написа под кадрите Кръстина Димитрова, която е заснела колата.

"Колата, която заснехме, малко преди това изпревари нас и влезе пред нас буквално броня в броня. Слава богу, ние имахме дистанция, в която тя можеше да се прибере. Минути по-късно водачът отново започна да изпреварва. Съпругът ми видя по-рано идващия насреща джип и намали, за да оставим място на човека да се прибере, в случай че не успее да изпревари, което беше абсолютно невъзможно", каза пред bTV Димитрова.

По думите ѝ шофьорът на колата е бил мъж, а в автомобила са пътували общо четирима души.

"За съжаление, не беше единственият изпреварващ по този начин, но беше с най-шокиращото и застрашаващо живота изпреварване", коментира Кръстина Димитрова. - "Определено се уплашихме, бяхме с децата в колата", призна тя.

"Впоследствие се оказа, че около 5 метра преди завоя маркировката е била прекъсната, но това не дава право на шофьора да изпреварва при абсолютно ограничена видимост", категорична е Димитрова.

По думите ѝ след като е изпреварил цялата колона – кола, бус и два автобуса, на правия участък преди село Хвойна, странно защо, водачът е намалил скоростта.

"Ако насрещният шофьор не беше успял да спре и съпругът ми не беше отнел газта, за да му остави място да се прибере, кадрите щяха да са много по-стресиращи", отбеляза Кръстина Димитрова.

Тя е изпратила сигнал и видеото до КАТ.

"Декларирали сме, че в случай на желание ще свидетелстваме, единствената ни цел е катастрофите в този участък да намалеят", подчерта Кръстина Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето заради такива *** искам някой да ми даде власт да правя глоби, ама голеееми глоби, даже мога да конфискуван колата. Срещам ги ежедневно. Особено много, с поведението си, тормозят хората каращи според закона. Напоследък забелязвам също че жените и те са станали особено злобни, карат все едно законите за физиката за тях не важи. Не преценяват, не разсъждават..
26
3
 
49
 
! Отговори
Тц, тц, тц преди 6 години
Щом е подаден сигнал с видео, КАТ трябва да се задействат! Да издирят собственика на колата (без значение кой е карал), да му ударят една солена глоба, да му вземат книжката и да свалят номерата на колата за 1г. Този случай трябва да се отрази от всички медии и да се следи развръзката!
25
4
 
16
 
! Отговори
Ловя бас преди 6 години
...че тоз до вчера е писал по форумите как КАТ не работи, как скоростта не убива, а тези, които карат бавно и е разпитвал кои антирадари ловят триногите...
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все КАТ ви е виновен, ама като се качите карате като малоооууумни!
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То да е само тоя, всичките така карате, поне по 5 такива на ден срещам! Не ставате за шофьори! Срам ме е от вас!
22
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До TЩото на завоите се разбира кой е майстор. На прав участък всеки може да кара. :) Идиотия пълна!
21
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За всичко са виновни тюфлеците от Пътна полицоя. Само хленчат за заплати, а не работят. Когато звъннеш на 112 половин час те разпитват кой си, а не се предприемат мерки срещу нарушителите.
20
2
 
34
 
! Отговори
Korean soup преди 6 години
До Коко: Не ставай наивен. Просто този се мисли за по-голям шофьор от другите и отвътре го напира "да покаже на всички бaлъ.ци как са кара". Освен ако не вози умиращ или родилка, в който случай следва да сигнализира звуково и с аварийки, няма оправдание за подобно шофиране, което е опасно не само за него, но и за всички останали невинни участници в движението.
19
37
 
5
 
! Отговори
8 фгф преди 6 години
Само да споделя, че щом ви в влязал броня в броня, значи не сте спазвали дистанция. Да оставиш 3 метра не е спазване на дистанция
18
1
 
22
 
! Отговори
Е, и преди 6 години
Неправилно изпреварване с опасност за движението от 50 до 150 лв.
17
1
 
52
 
! Отговори
T преди 6 години
"По думите ѝ след като е изпреварил цялата колона кола, бус и два автобуса, на правия участък преди село Хвойна, странно защо, водачът е намалил скоростта."И аз забелязвам същото поведение от масата нашенски шофьори. В завоите, на непрекъсната маркировка, без видимост, изпреварват рисково и правят простотии, а като дойде или преди това е имало прав участък с прекъсната маркировка и идеални за изпреварване условия, започват да се влачат и да пречат на цялата колона. Защо?! Нямат грам мозък.
16
4
 
15
 
! Отговори
СА 8170 преди 6 години
Спокойно граждани - я Джигит!
15
3
 
47
 
! Отговори
сс преди 6 години
По този път се кара с пълна концентрация и спокойно, иначе сбогом! Задължително трябва да се пазите от коли с номер СМ. Те считат себе си за безсмъртни и показват пълно пренебрежение към пътни знаци,скорост и другите коли на пътя.
14
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
човека с джипа отсреща сигурно му се изправиха косите
13
42
 
16
 
! Отговори
дамн преди 6 години
нито една кола не спазва дистанция в клипа. А снимащия най-вече
12
2
 
51
 
! Отговори
Психиатър преди 6 години
Този не е за КАТ -- за мене е!
11
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
намалил е преди Хвойна щото нам дебнат с камерите на правия участък Кат не дебнат на завой там не могат да хващат за превишена скорост
10
4
 
66
 
! Отговори
100% преди 6 години
Да се вземе книжката завинаги на този боклукс!!!
9
3
 
65
 
! Отговори
Tangra преди 6 години
Добре де, оня ден друг хубавец изпреварваше от аварийната лента. Толкова хора умряха. Кога ще ги опандизват такива и да приемат сигнал от снимки на граждани, както е в нормалните страни
8
1
 
62
 
! Отговори
Дъртий преди 6 години
Чудесен самонадеян бъдещ донор. Само да не завлече още хора в моргата.