4 месеца МВР издирва мъж... Той самият дори не знае!

Мъжът е без криминално досие, търсели го като свидетел
20 юни 2018 12:15,
37
4 месеца МВР издирва мъж... Той самият дори не знае!
Снимка: bTV

Мъж се оказа, че е издирван от МВР, без самият той да подозира.

Иван Димитров е общински служител, има постоянен адрес, не е криминално проявен и все пак беше задържан, докато подавал документи в КАТ.

Той е на 27 години и работи като здравен медиатор в община Твърдица. От години живее със семейството си на постоянен адрес в град Шивачево.

От четири месеца, без дори да подозира, той е сред издирваните лица в държавата. Разбрал го пред гишето на КАТ – Сливен, където подавал документи за професионален шофьор. На гишето задържали документите му и извикали патрулка, а полицаи го отвели в районното управление.

Иван разказва за  шока и притеснението, докато униформените го отвеждали: "Докато пътувах, попитах за какво става въпрос, някакви фишове ли, те ми казаха, че аз съм бил пуснат за общонародно издирване".

В патрулката не получил отговор на въпроса за какво точно е издирван.

В полицията разбрал, че от 19 февруари е обявен за общодържавно издирване като свидетел по дело.

Категоричен е, че никой не го е търсил на постоянния му адрес и не е получавал призовка. Мъжът работи в Шивачево към община Твърдица, кабинетът му е срещу местното полицейско управление, всички полицаи го познават.

От полицията в Сливен твърдят пред bTV, че Иван е издирван като свидетел по досъдебно производство. Един от начините за откриване на такива лица бил задържането им пред гишетата, когато потърсят административна услуга.

Димитров обмисля да потърси отговорност от институциите за абсурдната ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсурдна ситуация щеше да е да му кажат, че е издирван предварително. Така де, 3-4 месеца преди да почнат издирването му, първо минават и предупреждават. Да знае човека и да е спокоен.
10
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този на снимката имал кабинет.
9
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те затова и не можаха да хванат избягалите затворници. Защото не си мръдват пръста да ги търсят. Затова братя Галеви и Цветан Василев все още се водят издирвани. Никога няма да се оправим, докато милиционерите не започнат да си вършат работата, вместо да протестират за ранно пенсиониране и повече пари.
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шивачево и Твърдица са гетата на Ромите в България , където 99 % само Роми
7
2
 
38
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Това е практика за подобряване на статистическите показатели на МВР. За някакви дреболии пускат хора за общодържавно издирване, не си правят труда да ги намерят и когато идат в МВР за някакъв документ ги "залавят" ефектно с белезници, двама, трима яки полицаи отнасят някаква хилка от опашката.
6
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще бъде разтурена тази седемдесет хилядна банда рушветчийстващи копанари?
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми "Ние ги хващаме, те ги пускат!" това за истинските престъпници. Ако си невинен не го казвай иначе ще те вкарат в затвора, че живееш спокойно. Така е тука всички сме "престъпници" ако правим добро, но почнеш по тяхната анархия ти си боготворен и си на свобода и имаш свободията за други неща. ФАКТ, ЧЕ ТУКА Е ЦИРКА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО!
4
3
 
46
 
! Отговори
zeus преди 5 години
МВР търси много хора, ама само на хартия. Милиард и половина бюджет, ама само си драпат тoпките и чакат 20 заплати и тлъста пенсия.
3
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова ги бива МВР, щом като не могат да открият човек дори по постоянния му адрес. Армията откриваше младежи за казарма, независимо дали са на постоянния, временния или дори някъде в чужбина.
2
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
закривайте я тая държава!
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Твърдица и Шивачево само българизирани/побългарени Роми живеят , нито един българин или турчин там , който не вярва сам да провери