Баба Дора не успя да опази стадото си, евтаназията започна

Полицията изведе всички доброволци от село Шарково
Обновена: 22 юли 2018 17:33 | 22 юли 2018 16:55, Камелия Цветанова
274
Баба Дора не успя да опази стадото си, евтаназията започна
Снимка: Булфото

Започна евтаназията на стадото на Тодорка Сакалиева – баба Дора, в село Шарково, съобщи Нова тв.

Тя се превърна в събирателен образ на стопаните, които със сълзи на очите се разделят с животните си.

Още по темата
Десетки доброволци пазеха дни наред къщата и стадото й, за да предотвратят избиването му.

Днес обаче полицията е отишла в двора на баба Дора и е помолила със заповед от БАБХ всички, които я защитават и нямат местна адресна регистрация, да напуснат територията.

Полицаи изведоха от Шарково гражданите, които бяха блокирали пътя до последното оцеляло стадо - това на баба Дора.

Жандармерия не допуска никой в селото.

Населеното място в Ямболско е едно от онези, в които заради чумата по стадата, се извърши евтанизация на цели стада. През седмицата процесът на умъртвяване бе спрян, но днес ветеринари и полиция отново са в селото в опит да вземат повторни проби от животните.

Властите обясниха, че е въпрос на време стадото на баба Дора да бъде умъртвено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най накрая злото отново спечели в тази държава.
52
8
 
31
 
! Отговори
неотклонен план преди 5 години
Ти прочети наистина и Йовков, и Елин Пелин. Съзнателно унищожиха българското селско стопанство още в първите години на фифи димитров - изклаха породистите животни, за които държавата беше давала милиони да селектира. Унищожиха кооп. стопанства за хиляди животни, където имаше строги и прецизни лаборатории, ветеринари и контрол. После ни набутаха в ес - юридическата форма на диктат за държавата ни и оттам заповядаха да няма ваксини. Останаха хора само като Боне Крайненеца с Белчо и Сивушка, за да
51
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре дошли в държавата на мадията, тук полицията пази мафията. Тя бие за щяло и нещяло, и да не сте виновен ще станете.
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лелей, от цензура в тоя смешен сайт не мога да изпиша името на болестта - ч-у-м-аАз си я пиша нормално "чyмa"!
49
0
 
17
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Абе какво нецензурно има в думата ч у м а?
48
11
 
18
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Тия животновъди си заслужават съдбата щом са по-големи овце от тези които Борисов избива,щом не знаят как да защитят сабственоста си...Гражданска война трябва в България...
47
18
 
11
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Най-накрая власт като хората. Някакви платени агитки обърнаха държавата за едно стадо. Това се прави в цял свят, когато има чума. И да се молим да приключи всичко тук.
46
5
 
19
 
! Отговори
нови хора преди 5 години
Който гласува в бъдеще за някой от сегашните или производните на тях политици, после да не се сърди, че е зле да се живее в България. Глупаво е да очаквате по-добър живот с тези политици бли.зачи на европейски Г.з.о.в.е.
45
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И във нашия блок евтанизираха *** аз още страдам и никой не ме обещети а те бяха мой домашни любимци но на комшиите и пречели щели да донесат болести което влобще не е вярно
44
2
 
21
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Сега вижте какво ще стане-повече няма да се открие нито едно огнище на "чу.***" от която животните не само не умират но и отказват дори да заболяват.Което сами разбирате че ако е имало чу.*** е практически невъзможно.Кой ли не влиза там-протестиращи полицаи тъмните колачи от съседните села дивите животни които разравяха плитките гробове и т.н.Сега ако се смилят убийците втората проба на жената от Болярово ще е отрицателна и цирка спира.Ако не-още едно стадо ще отиде зян и това ще е.
43
3
 
33
 
! Отговори
Кочо Честименски преди 5 години
Башибозука се развилня, прошка няма ..........
42
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сериозно се съмнявам, че има чума в Странджа. Чума има в Министерски съвет и в ГЕРБ.Лъжат скотовете, че има чума, лъжат. Работата отиваше на бой и на Боко му се разтрепераха мартинките.
41
6
 
33
 
! Отговори
НАЛИ ЗДРАВИ БЯХА преди 5 години
Министърът лично и ясно каза, че е нямало положителна проба от това стадо. Животните са били здрави близо месец, след като започнаха избиването. Избиването се прилага само на стопанства и стада, в които има поне едно болно животно.СЕГА КОЙ ЩЕ ПОВЯРВА, ЧЕ ИЗОБЩО Е ИМАЛО БОЛНИ ЖИВОТНИ?! И АКО Е ИМАЛО НЯКЪДЕ - КАК СА ЗАРАЗЕНИ?! СЛЕД КАТО УМИШЛЕНО УНИЩОЖИХА ОЩЕ В "ЗОРАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА" БЪЛГАРСКИТЕ КООПЕРАЦИИ, СЕГА С ВСЕКИ МОГАТ ДА ПОСТЪПЯТ ТАКА. ТОВА БЕШЕ ЦЕЛТА НА ВЪНШНИТЕ ДНЕШНИ ШЕФОВЕ?
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лелей, от цензура в тоя смешен сайт не мога да изпиша името на болестта - ч-у-м-а
39
5
 
28
 
! Отговори
Стамбулчо Конвекциоф преди 5 години
Подготвя се терен за едни други пръчове от Близкия Изток, грижовно разтоварвани в Безмер. От тази така наречена Меркелска чума, не само животните и трева няма да остане.
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази чума, която уж първо влезе от румъния направо у ямболско, ми се види нещо като българския новичок. със сигурност нещо не е наред и със сигурнос някой има полза.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Gorkata stariza njama si nikoi no ako deistvitelno sa saradeni nama dr na4in platete dostoini jivotnite na babata da si kupi dr juvotinki vs idva ot van kade e nerkel erdogan da pomogne ba bg na bednosta v vg na ubiistva krajbi i dr orest.korupziata dalaverite prodaljavat peevski spasi bg be
36
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все пак, след евтаназията следва и обезщетяването - по 300 (триста) лева на козичка...А пазарната цена е 220-250.Клоните реват за уйче!
35
8
 
15
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
До ГoшуНе са пенсионери. Платени плазмодии са . Наместиха се по всички сайтове през 2007 г. Даже и първия ник на платения *** помня през нея година "Марио 221" :)) Просто са си част от хибридната война която *** води срещу БГ. Най-активен от кохортата е едно шуменско рахитично г..й..е :))
34
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трепи тая чyмава *** до откат!Баба дора е символ на пр0стия човек, точно като попа, къде пиел вода от кладенеца от разказа Пир по време на чума!