Баба Дора не успя да опази стадото си, евтаназията започна

Полицията изведе всички доброволци от село Шарково
Обновена: 22 юли 2018 17:33 | 22 юли 2018 16:55, Камелия Цветанова
274
Баба Дора не успя да опази стадото си, евтаназията започна
Снимка: Булфото

Започна евтаназията на стадото на Тодорка Сакалиева – баба Дора, в село Шарково, съобщи Нова тв.

Тя се превърна в събирателен образ на стопаните, които със сълзи на очите се разделят с животните си.

Още по темата
Десетки доброволци пазеха дни наред къщата и стадото й, за да предотвратят избиването му.

Днес обаче полицията е отишла в двора на баба Дора и е помолила със заповед от БАБХ всички, които я защитават и нямат местна адресна регистрация, да напуснат територията.

Полицаи изведоха от Шарково гражданите, които бяха блокирали пътя до последното оцеляло стадо - това на баба Дора.

Жандармерия не допуска никой в селото.

Населеното място в Ямболско е едно от онези, в които заради чумата по стадата, се извърши евтанизация на цели стада. През седмицата процесът на умъртвяване бе спрян, но днес ветеринари и полиция отново са в селото в опит да вземат повторни проби от животните.

Властите обясниха, че е въпрос на време стадото на баба Дора да бъде умъртвено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще плача, ще плача хлъц, хлъц, хлъц, вече плача!
32
8
 
35
 
! Отговори
ТАКА МОГАТ С ВСЕКИ преди 5 години
"Избиха и животните на баба Дора. През няколко къщи сме и виждаме какво се случва. Линейка спря пред дома й и й биха инжекция. Сга горката стои на стол под едно дърво, а ветеринарите гонят по двора козичките й, за да ги умъртвят". Това разказаха хора от ямболското село Шарково... Фермерите вече не искат да казват имената си, но продължават да изнасят информация какво се случва"... Тук е ужас и трагедия" - така описват ситуацията местните жители на село Шарково." (публ. Труд) ТОВА Е УЖАСЯВАЩО
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По важното е какво ще правят след унищожението на стадата. Щото 4умата си е там никъде не е мърдала, Със *** ли ще дезинфектират както дизенфектират автомобилите. Следващото стадо което някои от стопаните ще възстановят пак ще им го унишожат защото 4умата е там на двора в полето и тревата.
30
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все пак, след евтаназията следва и обезщетяването - по 300 (триста) лева на козичка...А пазарната цена е 220-250.
29
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко добре, но едно е чудното и за мен няма обяснение!Чумата била открита в определени стада, като това на бабата, но какъв е този инкубационен период, чума, а няма смъртност!?В стадото е без болни животни и дори тези които са болни по протокол са живи и здрави и въобще не дават признаци,че ще умират. ЧУДО! САМО ГЕРБ МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ ТАКАВА ЧУМА С КОЯТО ЖИВТНИТЕ СТАВАТ ПО ЗДРАВИ! Но се убиват.
28
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стадото трябва да се избие, защото ако го оставят и козите не умират и им няма нищо, ще възникнат много неудобни въпроси. А няма ли кози, няма проблем - *** после доказвай заразени ли са били или не.
27
2
 
8
 
! Отговори
Anonim преди 5 години
A,az si mislia,che e vreme balgarite da natiriat ot parlamenta gerberskite svine. Gerb e pod kontrola na Evrosauza a te ne iskat balgarite da imat domashno proizvodstvo...i oshte kolko bolesti shte izmisiat i ne samo po jivotni. Ako balgarite ne smaknat tova evrogeisko pravitelstvo-tejko za Balgaria i bednia narod. Tova e nechuvan genozid sreshtu bg. narod.
26
27
 
11
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До мухахахА, на им обръщай внимание. Те от 10 години си тролят едно и също - как ще избесят всички, дето не са комунисти и не харесват *** руска, кака ще има народен съд и Видов ден, как ще връщат социализма ...:) Само им виж талибанските писания по-долу, по-кръвожадни са от бойците на ИДИЛ, оня чак писал как ще плачат на гробовете на децата си. Кaпка мозък нямат милите ***. Добре че са до един пенсионери и нищо не зависи от тях, нещо като селските луди са, ама безопасни :)))
25
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При напускане района трябваше да дезинфекцират русофилско-комунистическите активисти, които умишлено разнасят заразите из страната. А най-добре беше да ги евтаназират....това болно стадо от полезни и дьо ти.
24
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не задължително заразените кози да умрат, но инфекцията я има и трябват незабавни действия, много се мотаха благодарение на Нинова, ако пламне държавата да знаете кой е виновен
23
25
 
8
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Лош,лош Борисов!Лош,лош ГЕРБ!Добро,добро БСП!За всеки по безплатна козичка.Не на *** козичките!Визия за баба Дора.Баба Дора поне един байряк да беше ушила и да го вее с голи гърди срещу властта!Не видях кака *** да е на барикадата и да хвърля камъне и дърве по омразната власт!Много омразна тая власт,ама колко е сладко да си на власт...пак!
22
10
 
34
 
! Отговори
Арестуваха жена от преди 5 години
Арестуваха жена от протеста и ѝ отказаха да се обади на адвокат! Дами и господа живеем в диктатура, да ни е честита!!!!Потърсете Stoychev News във фейсбук, там го има и видеото! На въпроса на присъстващите дали жената е успяла да се свърже с адвокат а тя казва Нямам право на адвокат! Нарушен е закона за МВР Чл. 72, ал. 7, т. 5 и 6: Задържания има право на защита от момента на задържане!!!
21
40
 
21
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Аре стига с тая баба Дора. Заради нейните глупости да си пази стадото ще пламне цялата област там и ще измрат хиляди животни. Нали ще им дадат компенсация по 220 лева на глава ***. Да се хигиенизира всичко и да си купи нови кози.
20
20
 
18
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
Брееееееее, много активни руските *** бре! А стига бе!
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думи немам.
18
5
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
6 мес е напълно резонно, зимата януари разделно време...
17
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надайте се *** социалистически, власт ще видите на куково лято.
16
10
 
36
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
не знам точно от тези животни колко е опасно мляко, сирене или месо но това от големите вериги е с пъти по опасно имаш интернет чети
15
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
началото на края герберски....до 6 месеца ще има и в съда
14
12
 
34
 
! Отговори
:):) преди 5 години
стратегическа грешка на ББ , ще я оцени но ще е късно...