България и без пожарникари. Търсят се из цялата страна

Към момента свободните позиции за огнеборци са 250
15 авг 2018 09:45, Петя Славова
65

България има нужда от пожарникари. Свободните позиции в цялата страна са 250. Най-голям недостиг на огнеборци има в Северозападна България, предава Bulgaria ON AIR.

В края на миналата седмица дори министърът на вътрешните работи Валентин Радев призова чрез профила си във Facebook хората да се присъединят към тази "престижна и благодатна професия".

Няма Коледа, няма Нова година, няма рождени дни. Има обаче много адреналин и удовлетворение да спасиш човешки живот. От близо 30 години Валентин Желязков работи в пожарната. За него службата е дълг, за който говори с плам. Гасил е безброй пожари, но в съзнанието му остава спасяването на деца.

В пожарната обаче все по-рядко постъпват нови огнеборци. Йордан Стоянов е един от тях. Преди 2 години, на 34 г. става част от столичната пожарна. Преди това е служил в армията. Адреналинът е една от основните причини да стане огнеборец. Препоръчва го на всички млади мъже, които обмислят с какво да се занимават.

Репортажът на Иван Иванов бива прекъснат от поредния сигнал за пожар. Само за секунди огнеборците са по колите, за да влязат в пламъците и да изкарат от тях поредния човек в опасност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върнете си Борисов! Иначе къде ги търсите по спирките, под мостовете къде?
42
1
 
13
 
! Отговори
???? преди 5 години
А,другарят Борисов,НЕ желае ли?????????????????
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като направя заплатите от 2 до 4 хиляди ще има желаещи
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, па земете си го най-видния. То не се знае дали и за пожарникар става.
39
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо лъжите няма такова нещо много трудно и с дебели връзки може да се уредиш с аилякчийската професия пожарникар не напразно на починал пожарникар на плочата му пише ТОИ ПОЧИВА ДО ТУК светла му памет
38
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не би си рискувал оцеляването за смешните 700 800 лв направете заплатите 2000 2500 и ще има хора .Демек след 100 години може и да намерите пожарникар катоо вдигнетее минималната заплата на ниво Гърция
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплата за пожарникар е 800 900 лв ако ги вдигнат двойно може и да има някакви хора
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой млад под 35 40 години ще се хване да работи за 900 лв заплата докато заплатите в бг н станат нето поне 1500 минималната и средната 2000 хората с образование няма да работят каквато и да е работа
35
3
 
18
 
! Отговори
pipo преди 5 години
За 800лв. да се строшиш от работа и да не знаеш дали ще се прибереш жив. Не, Благодаря!!! Радев да връчи маркуча на всички тия дето търкат бюрата в пожарната!
34
3
 
20
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
Разправяй го на някой друг. Случаен човек няма в пожарната ни от около 20 години. Същото е и в полицията в моето градче. Преди 7-8 месеца имаше конкурс за полицията, две места, едното момче още преди да започне конкурса се снаеше, че ще го спечели, другото не го знам. Не защото е кадърен, а имаше нещо друго. Миналата година за пожарната беше същото, за едно свободно място. В големия град е много по-лесно. Много свободни места, връскарите са по-малко.
33
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Епа да съкратим народното с 120 човека и да ги пратим в пожарната.
32
12
 
16
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
Глупости .За пожарникари и полицаи изпитите са на централно ниво,така че няма как местните началници да решават.Има физически изпит,тест по езикова култура,тест за интелигентност,психотест, медицински тест.Кандидати има,ама не могат да издържат изпитите.Затова има свободни места .
31
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубав занаят! Проблема е, че ако нямаш вуйчо владика или парички нямаш шанс за класиране. Важи най-вече за малките градове, където се освобождават една, най- много две свободни места. Още преди да се обяви конкурс целият град знае кой ще е печелившият. Същото е и за полицията. В големите е малко по-лесно, покрай капките, може и да успееш.
30
2
 
20
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Трябва да си луд за да си рискуваш живота за 660 лв. Като стане 3 - 4 бона на месец със сигурност ще има желаещи.
29
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да махнат физическите тестове и да вдигнат заплатите с 500-600 лева. Веднага ще се намерят хора.Сега ги карат да тичат да правят лицеви опори да се набират.... някога за Бога виждали ли сте пожарникар да има нужда да помпа лицеви или да търчи 600 метра за норматив?
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как да има кандидати при 700 лв заплата?Вдигнаха и възрастта за пенсиониране с 10 години.Кой е луд да бачка 37 години за мизерна заплата?
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
23- ИНФОРМАЦИЯТА ТИ Е СТАРА- ОТВОРИ ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК ОТ НАЧАЛОТО НА МАРТ И ВИЖ НАРЕДБА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ В МВР, А СЪЩО ОТВОРИ НОИ - ПЕНСИОНИРАНЕ- ТАМ ЩЕ ВИДИШ ДАЛИ ГИ ПЕНСИОНИРАТ НА 45, А ЗА АПАРТАМЕЕНТИТЕ КОЙ ГИ ДАВА- НЕ ЛЪЖИ- МИЗЕРНИТЕ ЗАПЛАТИ ПРОГОНИ ХОРАТА ОТ ВИСОКО РИСКОВИТЕ ПРОФЕСИИ, А ТИ ЛЪЖИШ ЗЛОБНО....
26
3
 
18
 
! Отговори
666 преди 5 години
За какво са ни пожарникари, като си имаме пожарникар!!!
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че в съдебната с-***, здравеопазването и туризмът сме номер едно!Инъче се фука боце, че имал милярд излишък!? Имаш щото хората без зъплащане работят
24
7
 
3
 
! Отговори
Северозапада! преди 5 години
От кога е така,все е така?Една от най добрите почви,но няма кой да бачка,дай ни да се правим на бедни и да правим въстания и протести!Да идват кутайците и виетнамците!Навсякъде пожарникар ,е престижна професия,само у нас не!