Анна-Мария към майка си, час преди да загине на "зебра": Пази се, мамо!

Съучениците на 15-годишното момиче почетоха паметта й
5 сеп 2018 18:45,
76
Анна-Мария към майка си, час преди да загине на "зебра": Пази се, мамо!
Снимка: Архив, Булфото

Съучениците на убитото на "зебра" 15-годишно момиче в Горна Оряховица оставиха 15 червени карамфила на мястото на кървавия инцидент.

Децата са от X А клас на СУ "Вичо Грънчаров" и почетоха паметта на своята съученичка и приятелка. След случилото се снощи около 20:15 ч., учениците не спали цяла нощ, а се организирали бързо във Facebook.

Под засилена охрана днес те запалиха свещи на мястото, на което 15-годишната Анна-Мария загуби живота си, и поднесоха съболезнования на нейната майка.

Още по темата

Детето беше блъснато докато пресича пешеходна пътека на входа на "Захарни заводи" от патрул на частна охранителна филма. Детето се прибирало към дома си, но никога не стигнало. Слязло от автобуса и тръгнало да пресича, когато било връхлетяна от "Опел" Астра, който се движил с висока скорост.

През сълзи майката на загиналото момиче посъветва нейните съученици да бъдат внимателни и да се пазят.

"Деца, пазете се много ви моля. Няма кой друг да ви пази. Ако мислите, че като пресичате този, който кара срещу вас, ще бъде внимателен, лъжете се! Не почерняйте майките си, защото лошото идва много бързо", каза Ивелина Иванова и прегърна децата, дошли да почетат паметта на дъщеря и.

Майката споделя, че 15-годишното момиче е било на разходка с нейните приятели. Чули се по телефона около час преди трагедията: "Казах и да се прибира. Тя отвърна, че в 20 ч. си хваща автобуса и в 21:45 ще ме чака на портала на завода. Аз бях втора смяна, а тя винаги ме посрещаше. Последните и думи бяха: "Пази се, мамо!". Повече не я чух", сподели през сълзи майката.

Анна-Мария учила в паралелка "Предприемачество и бизнес". Мечтаела да стана ветеринарен лекар, защото обичала всички животни. Майка и разказва пред "24 часа", че детето било изключително харизматично.

"Искам възмездие. Шофьорът да си понесе последствията. Правосъдна система трябва да има в България. Никой няма право да отнема живота на едно 15-годишно дете, още неразбрало какво е живота", коментира почернената майка.

Самата Ивелина работи в бонбонената фабрика и живее във ведомствените жилища на завода. Сама се грижела за Анна-Мария.

Близки на семейството и учители започнали кампания за набиране на средства за погребението в четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен43 Но според комунистите от БСП,щом някой "не трябва да е там",може да бъде прегазен/случаят със стареца с мерцедеса/,който милицията покри,защото е баща на президента.
40
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горкото дете.Лека му пръст и съучастие към близките.В България простаците с бързи коли, са застрашително повече от нормалните хора.Нужни са по-строги закони за престъпниците.
39
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато има спрял автобус на спирка шофьорите, които карат краъ него също намаляват скоростта, защото може да излязат пешеходци, деца и трябва да имаш готовност да спреш при нужда. Няма нищо по-ценно от човешкия живот и сядайки зад волана трябва да носиш отговорност за другите участници в движението, да следиш цялата пътна обстановка, да имаш готовтост да спреш при нужда, в населено място се шофира с до 50 км/ч, край училища, детски градини, деца по тротоара, наближавайки пешеходни пътеки до 30
38
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Тези измишльотини дето си ги нацвъкал не важат в цяла Европа. Законите ни са сбъркани, затова загиват толкова много хора по пътищата. В Европа и всички цивилизовани страни Пешеходеца ИМА предимство на пешеходната пътека независимо от всичко!!! Колите от далече следят пътната обстановка и заковават пред пешеходните пътеки, дори само да си до нея и да не си стъпил на нея. По бай Тошово време и у нас беше така. Обаче *** законодатели пржмениха закона и загинаха толкова хора.
37
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааа бил брат на действащ депутат казват, а кой е този депутат, от коя партия? А за президентския баща медиите ни продъниха ушите, сега мълчат, защо така? Пишете бе хора! Кой е той?
36
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В населено място се кара с ДО 50 км/ч ! Пред пешеходна пътека дкжростта се номалява и се отлежда за пешеходци, които искат да пресичат и им се ДАВА ПРЕДИМСТВО, дори да не са стъпили на пешеходна пэтека, така е в цивилизованите страни, само диваците в България не се научиха. Това е умишлено убийство да прегазиш човек на пешеходна пътека. Доживотна присъда!
35
0
 
21
 
! Отговори
? преди 5 години
Защо не казват името на този убиец ?
34
1
 
5
 
! Отговори
братчеда Вини преди 5 години
посипете зебрите с габъри ,има такива за пукане на гуми.Ще спира не ами,и ще благодари на пешеходците
33
2
 
37
 
! Отговори
а бил ли е пиян? преди 5 години
Кажете тия дето защитавате шофьора защо не е карал с нормална скорост,а с превишена?Можеше детето да е още живо,ранено но живо,ако не беше надул газта.Не знае ли,че около пешеходни пътеки трябва да се кара внимателно? И защо не пишат нищо,дали е консумирал алкохол,защото е охранител ли? За катастрофата край Своге,веднага провериха шофьора. Никъде не прочетох дали е бил пиян или е вземал наркотици,може да е пушил и трева този който е сгазил детето. Аз поне не го видях написано
32
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОНАЗИ от Варна, дето убиха детето й на пешеходната пътека, вече 3- ти мандат е ДЕПУТАТ. Когато я избраха, се скъса да обещава, как ще се бори до последно за наказване на убийците и за превенция на пътя! Какво стана, минаха години и никой не стана да се изкаже в пустото НС. Дори и ВЪПРОСНАТА лелка! Или си гушка хилядарките и се снижи! Срамота!!!
31
1
 
47
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Преобладаващата кpeтeния сред българското население, особено сред шофьорите, изисква около всяка "зебра" да се поставят много високи и неудобни гърбици, та всеки да намали скоростта до под 10 километра в час или да си строши колата.
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако зависеше от мен, всяко нарушение на пътя щеше да се наказва със смърт. И щях охотно да избивам долните шоферски ***, с щастие, удоволствие и усмивка. И нямаше да ми липсват никога след това, и никога нямаше да изпитам и помен от угризение.
29
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В охранителните фирми работят предимно хора,които или са много мързеливи или нищо друго не могат да правят,между другото и това не могат да вършат добре,но някак си по-не се забелязва. Работил съм в подобна фирма-средна ръка ръководител,след пенсионирането ми,но си нямате представа,какви неграмотни и *** охранители са повечето от тях! затова не се учудвам,че това се е случило по този начин и от подобен водач!Бог да прости детето и нека да почива в мир и спокойствие!
28
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НЯМА ОПРАВДАНИЕ"Знаете ли,че в Германия само да видят човек да отива към пешеходната пътека спират?"Така е в много държави - в Австрия, Холандия, Португалия. За първи път подобно нещо ми се случи в Париж - стоех в междинна алея на преход със светофар. За мен беше червено и аз чинно и почтено чаках. С очудване гледах, как колите намаляват до пълзене, когато наближаваха светещия в зелено за тях светофар и ме поглеждаха. На сутринта споделих с колегите. Те ми обясниха, че при тях е така!
27
0
 
61
 
! Отговори
Мария преди 5 години
Вече се загуби бройката на избитите деца на пешеходни пътеки... Нали има много деца в нашата мила татковина, та и малкото родени ги убиват едно по едно. А ние мълчим, нали не е на нашата глава. Тотално сбъркани сме, тотално!
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...Слязло от автобуса и тръгнало да пресича, когато било връхлетяна от "Опел" Астра, който се движил с висока скорост....Преди два дни едно мало-умно Пи=шлеме щеше да отнесе хората на двете пешеходни пътеки(на спирка при ВМЕИ - сега Технически университет). Той бе на червен светофар, а ние, преминаващите - на зелен. Той премина на скорост и въобще не спря!!!
25
1
 
37
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Разбрахте ли че убиецът е брат на действащ депутат.Ще му се размине
24
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Това е една от поправките в закона внесени от разБойко "тиквата" Борисов при втория му мандат. Трябваше да оправдаят едно мотористче от Варна което уби дете на пешеходна пътека. Тия глупости ги има само и единствено в България. Бил съм във ФАЩ, Китай, Италия, Холандия,Чехия, Унгария, Сърбия, В моментаживея в Англия. Навсякъде пешеходната пътека е за пешеходците с изключение на България. Още едно генЯлно решение на ПП ГРОБ
23
1
 
24
 
! Отговори
Гогич преди 5 години
До Анонимен 27 Също като тези, които са писали закона, който цитираш. Как 12- 15 годишно дете да прецени скорост или намалена видимост.... Това може да е за неурегулирани кръстовища и улици, но на пешеходна пътека....Просто.....Лека му пръст на детето!
22
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЖоВ ЗДВП е написано и:Чл. 113 Когато пресичат платното за движение, пешеходците са длъжни:2. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение;Чл. 114 На пешеходците е забранено:1. да навлизат внезапно на платното за движение;2. да пресичат платното за движение при ограничена видимост;Дали девойката ги е знаела тези правила, преди да пресече зад автобуса?