Бургас, Благоевград… градове – първенци по саниране

1364 жилищни кооперации са обновени с пари от хазната
24 сеп 2018 08:30,
41
Бургас, Благоевград… градове – първенци по саниране
Снимка: Facebook

От старта на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради до края на август тази година са обновени 1364 от общо 2022 сгради със сключени договори за целево финансиране с Българската банка за развитие.

Продължава работата по останалите участващи в програмата сгради. По 336 блока се изпълняват строително-монтажни дейности, а другите предстои да бъдат санирани, съобщиха от МРРБ.

Най-много завършени сгради има в областите Бургас, Благоевград и Хасково. Сред общините се открояват центровете на тези области, а също и Стара Загора и Пазарджик.

В община Бургас са обновени 161 сгради, по 40 се работи, а 4 са със стартирали дейности по техническо обследване. Сключените договори за целево финансиране в общината са 205.

138 са завършените сгради в община Благоевград. По пет сгради се извършват строително-монтажни дейности. Те са последните в общината със сключени договори за целево финансиране.

В община Хасково са сключени договори за целево финансиране със 111 сдружения на собственици.

Енергийноефективни мерки вече са въведени в 71 жилищни многофамилни сгради, още 6 са в изпълнение, а 24 са със стартирали дейности по техническо обследване.

В Стара Загора са въведени в експлоатация 68 сгради и се работи по 7, като след тяхното завършване в общината ще са обновени всички сгради, одобрени за участие в програмата.

В Пазарджик са завършени всички 41 сгради със сключени договори за целево финансиране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В санираните сгради казват, че почти не са пускали парно зимата.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не можахме да се включим защото по ТВ Алфа наплашиха пенсиите, че ако подпишат щели да им вземат жилищата. Намериха се и още 2-3ма за психиятрията, които само в подобен момент могат да обърнат внимание върху себе си като фактор.
11
9
 
7
 
! Отговори
Аман от мрънкалници преди 5 години
Безплатно ти санират жилището и ти сменят дограмата, ако си такъв лузър, че да не си си го направил сам. И вместо да кажеш едно мерси на обществото, те мрънкат, като че ли са ги накарали задължително да вземат заем, за да си оправят ***. Така е в Чехия и Словакия между другото. Задължително, ама няма искам, не искам, взимаш заем и си оправяш отвратителния соц
10
6
 
14
 
! Отговори
se преди 5 години
Първенци по саниране и следва първенци по събаряне на санираните панелни сгради.Това е жестоката истина защото това което наричат саниране е едно напудряне и ПИАР за управляващите.Истинското саниране е съвсем по друга технология но у нас всичко се замазва по български.Справка саниране на сгради в Германия...
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой хора са получили апартаменти по комунистическо безплатно кажи речи ,други заради инфлацията при Виденов са платили една кутия цигари за жилището си ..и накрая държавата ти го сенира И пак недоволен ..па и дори едно мерси няма
8
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не мога да разбера българина Строиш му магистрала ,напукала се била ,тясна била ,подала ,не знам си кво По какви пътища кара до преди 7-8 години бе таранколу ??Правиш му блока ,пак няма елементарна благодарност ..важното е да недоволстваш Все неблагодарни
7
5
 
12
 
! Отговори
... преди 5 години
А колко от тях са протекли? Да не говорим, че един познат слиза да преправя цялото ел. табло на блока, че техниците такава я бяха забъркали...
6
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЖЖивея на 9-тия етаж и от миналата година до сега нито е протекъл покривът, нито са ми изпадали прозорците- много съм доволен,
5
22
 
19
 
! Отговори
;-) преди 5 години
От няколко хиляди 2-3 протекоха, но го направихте на огромен проблем. Истината е, че блоковете на хората вече са по-красиви и топли, сметките им за ток са с 1/3 по-ниски, а мърморещите срещу санирането са ***.
4
9
 
23
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 5 години
Те тука що пари ,,усвоихме,, !!! Острови,имения ,Гърция,Испания...
3
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кражбата на Века.
2
7
 
25
 
! Отговори
2 милиарда преди 5 години
Кога ще видим Свинеляна окована?
1
9
 
25
 
! Отговори
Нови чанти преди 5 години
Нормално. Там хунтата държи цялата власт.