Животът поскъпва с до 110 лв на човек. А компенсация, кога?

Нова политика – невъзможна, нямало пари, коментира икономист
Обновена: 2 окт 2018 14:01 | 2 окт 2018 11:00, Петя Славова
209

Вече са в сила новите цени на газа, парното и топлата вода. С почти 14% се увеличава цената на газа, реши КЕВР. Това поскъпване ще се прехвърли и към сметките за парно и топла вода. Това ще е второ повишение на цената на парното тази година.

През юли тя се вдигна средно със 7%, т.е. в сравнение с миналия отоплителен сезон парното ще скочи средно между 9 и 19%. Повишаването на газта води след себе си повишаване в цената на всичко друго и повече енергийно бедни.

Икономистът Кольо Парамов коментира в студиото на "България сутрин", че месечната издръжка на човек ще нарасне с между 70 и 110 лева.

"Тук става въпрос за цялостно поскъпване на живота в страната. Компенсацията може да стане само чрез нов тип доходна политика", каза Парамов.

Още по темата

Икономистът беше категоричен обаче, че такава нова политика днес е невъзможна, защото няма пари.

"Няма пари, защото БВП на страната няма кой да го произведе в такава сила, за да се вдигнат доходите. Следователно единствената низша, където България може да намери днес пари е приемането на еврото", настоя още икономистът пред Bulgaria ON AIR.

Кольо Парамов беше категоричен, че България е трябвало да въведе единната европейска валута още преди години.

Петър Илиев-гражданин и човек на изкуството, който е живял дълги години в САЩ, изрази възмущението си от повишаването на цената на газа и това, че поскъпването се случва така изведнъж.

"70-110 лева - това е страшно много. Аз имам друго предложение. Какво ще се случи с тези договори, ако българският народ каже, че ние нямаме тези пари", каза още той.

Икономистът Кольо Парамов пък акцентира и върху това, че повишаването на цените ще доведе след себе си и сериозна инфлация в нашата страна и предупреди, че до края на годината тя може да стигне 7%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПри спряно парно 270 лева всеки месец и накрая изравняване още 450 лева, това за тристаен в София
87
2
 
11
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До АнонименНа мен ми искаха по 350лв на месец за двустаен, това преди 2 години, от тогава цената е 50% мин нагоре, но аз отрязах всичко. Сега най-високата сметка ми беше 280лв.
86
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и апартаменти и къщи построихмеРодителите ми 30 години строиха къща. И още не е съвсем довършена. Започнаха я 1980 г. Пясък - с връзки. Чакъл - с връзки. Вечно нещо достройвахме, вечно нещо имаше за правене. И всичко от соца е такова - един етаж измазан, другото още на тухли. България е пълна с такива къщи, дето сега пустеят. Кой ще ти се занимава цял живот да урежда камиони с чакъл, па цимент, па роднината е склададжия, нещо да уреди...
85
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам цех и от първи Ноевмри 1/3 от персоналът ще го освободя, тъй като след предишното вдигане на цените сметките вече не излизат, а от вчера с новите изобщо няма да има сметка да се занимавам и може би всичко ще затворя... да благодарим на господа политицити и после да ми говорят за предприемачество в България. 9 човека на пазара от първи, по - малко данъци и по-малко производство, до къде ще го дакарат така не знам....
84
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 85И 5200 да взимаш, трябва да си луд да плащаш 500 лв за парно, ако го пускаш!Какво е това парно 500лв ?Ти оранжерия ли отопляваш?
83
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 87Висшето образование е с 2000-3000 % хиперинфлация откакто са ГЕРБ на власт от 2007 г.
82
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек с два три езика на запад не работи в колцентърове и взема много по- голяма заплата от 1000?. Тук, обаче с диплома от западен университет и още една от софийския, 900?.
81
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 76При соца и по почивки ходехме, и апартаменти и къщи построихме и децата си изучихме безплатно.Хората на запад са направили тия неща и без соц.А по соца строихте къщи с крадене на цимент, с подкупи на шофьори на камиони да ви карат материали и т.н.Дядо ми ме жалеше, как ще си обзаведа жилището, че трябва да обикалям страната да търся мебели и камион да ми ги докарва.До последно не вярваше, че се обаждам по телефона и ще ми ги докарат у дома.
80
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82С два езика се взимат и 2200лв.-И 5200 да взимаш, трябва да си луд да плащаш 500 лв за парно, ако го пускаш!
79
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочети за самолетите на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ и Каракачанска ..... няколко милиарда !!!
78
3
 
30
 
! Отговори
честно от герб преди 5 години
Братя българи , вие трябва да работите яко и да живеете скромно , за да можем ние да си живеем живота !
77
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 72Тия филми с двете висши, двата езика и изнемогването свършиха.Опорката е много изтъркана.Ако не си червен *** прегледай джобс-а.В кол центровете търсят хора с език със стартова заплата 1800лв.С два езика се взимат и 2200лв.
76
4
 
14
 
! Отговори
Папи Ханс преди 5 години
Няма пари, но всичко е ТОЧНО!Ще стоим на студено, но всичко е ТОЧНО!Шефът ме прецака със заплатата, но всичко е ТОЧНО!Защото снощи правих КЕКС! :))
75
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СчетиДобре де не ви разбирам във форумите всички са недоволни, а пред парламента не виждам протестиращи ?--счетоводителю, ти двигаш цените, за да провокираш протести срещу боко ли?т.е. "наказваш" хората, за да си разчистиш сметките с друг?че кой ще избере такъв отмъстителен *** "да го управлява"? какво ли би станало след това?
74
4
 
19
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Докато има послушни уфсе , ще ги стрижем до кожа !!!После бегом на острова !!!ББ
73
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойчо Методиев Борисов , ток / ГРЪМ / да те удари .
72
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-гадно управление не е било от 1000 години.Какво ще ми говорят как сме ходили по Гърция?Самите ТЕ излязоха със статистика, че 48% от народа няма пари за почивка.При соца и по почивки ходехме, и апартаменти и къщи построихме и децата си изучихме безплатно.А сега реват - ааа, *** тогава нямахте тоалетна хартия и банани.Заврете си ги тия неща където ви харесва.ГЕРБ - ОСТАВКА!
71
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 65В бялата държава в която живея преди всяко увеличение на цените първо се индексират заплатите във всички браншове повишават се пенсиите и след това се пристъпва към повишение.--и как ще ми обясниш какъв е практическият, физическият, финнасовият смисъл на упражнението - да увеличиш едно, и да увеличиш другото и така ... до безкрай? Има ли нещо смислено и разумно в това? Какъв е смисъла? А защо да не се върви обратно - към намаляване и на едното и на другото ?
70
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 52"Прогресивен данък искате вие ***,"------Плоският данък беше въведен от Станишев когато БСП управлявахаИ сега за това искат пак да го въведат.Заплатите се увеличиха малко и българина започна да си позволява това, онова а на БСП това не им изнася.Губернията не трябва да си поема дъх, защото така се отдалечава от Мацква.
69
1
 
25
 
! Отговори
Бесен преди 5 години
КЕВР е орган,назначен по заповед на монополите,в служба и услуга на монополите.Хората в КЕВР са жалки и продажни ***,които са на хранилка при монополите....69152