ПТП-то с патрулката край Плевен – заради скорост или масло на пътя?

65-годишна е жената, ударена от автомобила на ОДМВР-Плевен
50
ПТП-то с патрулката край Плевен – заради скорост или масло на пътя?
Снимка: архив, БулФото

65-годишна е жената, починала при инцидент с участието на полицейска кола вчера. Разследването се води от Окръжната прокуратура в Плевен, съобщи говорителят й Нанка Рачева.

Още по темата

При произшествието има петима пострадали - две жени, дете и двама полицаи.

Всички са настанени в болници. Не е съобщено до момента да има сред тях с опасност за живота, каза Рачева, цитирана от БТА.

Инцидентът стана вчера около 17:30 часа на третокласния път Плевен - Вълчитрън. При движение лек автомобил "Фиат" напуска пътното платно и пада в крайпътната канавка. В него са пътували 65-годишна жена, която го е управлявала, 32-годишна жена и 7-годишно дете.

След тях спира лек автомобил "Рено", в който са пътували 53-годишен мъж и 55-годишна жена. Те са оказали помощ на пострадалите от "Фиат"-а и са ги извели на пътното платно. Тогава са ударени от движещ се служебен автомобил "Опел", собственост на Областната дирекция на МВР - Плевен, в който са пътували четирима полицаи.

Починала е водачката на лекия автомобил "Фиат". Пътувалите с нея жена и дете имат мозъчни сътресения и са настанени в "Неврохирургията". Пострадала е и пътувалата в лекия автомобил "Рено" 55-годишна жена, която е с фрактури на крайниците. Пострадали са и полицейските служители, като двама от тях са с фрактури, един е настанен в "КАРИЛ" с политравма, а двама са прегледани и освободени за домашно лечение.

По случая е образувано досъдебно производство и предстои назначаването на експертизи. На този етап не може да се каже какви са причините за произшествията, каза Рачева. До момента няма повдигнато обвинение.

Ст. комисар Красимир Начев, директор на ОД на МВР в Плевен, каза, че първите два автомобила са се движили в една посока с разлика от 1-2 минути. Първият е самокатастрофирал. Вторият е спрял, за да окаже помощ на пострадалите и в този момент полицейският автомобил е напуснал пътното платно по същата траектория по която е самокатастрофирал първият.

"Основно работим по няколко версии - първата е несъобразена скорост за пътните условия, и втора - при извършения оглед на място се констатираха маслени петна по пътното платно, но експертизата ще бъде категорична за причината за ПТП", поясни комисар Начев.

Той допълни, че при срещата му с пострадалите те са казали, че полицейската кола е връхлетяла странично, което показва, че е загубено управлението. По думите му всички са изпробвани за алкохол.

Двете катастрофи са станали в интервал от 2-3 минути. Полицейските служители са от РУ-Пордим и са изпълнявали други задачи, а не са дошли за пътното произшествие.

"Шофьорът на полицейската кола е дългогодишен служител без нарушения", каза комисарят. ОД на МВР е образувана вътрешна проверка, която ще разследва инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
6
 
! Отговори
Дядо Петър преди 5 години
Вчера чух по ТВ най-голямата лъжа, излязла от устата на КАПО ДИ ТУТИ КАПИ: "Аз винаги поемам отговорност".А дори и бебетата са наясно, че на Рапона винаги някой друг му е виновен, а когато стане по-напечено се скрива в миша дупка.Та като се почне от него и се стигне до последния полицай - ВСЕ ЕДНО СЪЩО.Алчни, некадърни и корумпирани мърлячи.
45
1
 
5
 
! Отговори
КАТ преди 5 години
По последни данни - Загиналата се е ударила в Патрулката! Край на Случая.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гарван, гарвано око не вади.. На нас ни е ясно, че веднага нас-раните ви колеги, ще ЛЪЖАТ както обикновенно.
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега що не обвините пак шофьора, като при инцидента с автобуса преди месец ? Естествено щот сте МВР.. НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС! Не напразно цяла БЪЛГАРИЯ ви се подиграва, че сте дебели прасета и на нищо не приличате. Щото по цял ден да спиш и да ядеш, нищо друго не правиш. Нали си, МВР служител!
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, ако вместо убиеца с патрулката беше обикновен гражданин щяха ли да търсят разлято масло по пътя, геомагнитна аномалия и други невероятни оправдания?
41
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато в тунел ти падне лампа на главата - ти си виновен за несъобразена скорост и неупражнен контрол върху автомобила но когато патрулка блъсне хора заради диво шофиране - тогава е пътя, масло, арменския поп и марсиянците които копаят картофи на тъмната страна на луната. И продължаваме да търпим. Материал сме си. Лош материал.
40
0
 
8
 
! Отговори
Патрулка Хързулкова преди 5 години
"полицейският автомобил е напуснал пътното платно по същата траектория по която е самокатастрофирал първият."Слабото сцепление е основния фактор(дали да не се подмени министър)?Силното сцепление се избягва вече много демократични години, защото при спирачка купето изпреварва шасито(рамата, окачването и т.н).Важен още е принципа-цялата тежест на закона ще се стовари на "помагачите" на ПТП, дори и като таран.Другари,!Маслото е за мазане, не за извинение!!!
39
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Масло по пътя им криво!? А да им припомним любито им "несъобразена скорост с пътните условия"?
38
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дългогодишен полицейски служител без нарушения" - то има ли ченге с нарушение?
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
според мен помагачите в бързината и притеснението са допуснали фатална грешка. Поради острия завой с много малка видимост, шофьорът на реното е трябвало най-напред, доколкото е възможно, да осигури терена, като се отдалечи от мястото на произшествието в посока острия завой и да постави триъгълника. Чак след това да се заеме с помагането. Възбудата, обаче на всички ги е направила непредпазливи! Отървали се от едно, налетяло ги друго веднага!
36
1
 
7
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Ами да, сигурно е повърнал защото е преял със сланина.
35
1
 
7
 
! Отговори
Некадърнициииии..... преди 5 години
Аааа масло,сигурно некой е повръщал на пътя!
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е имало масло на пътя защо втората кола не се е подхлъзнала като третата ( полицейската) ?!Оня дето падна с автобуса и уби 18 човека пътя ли му беше виновен ?!А хиляди други са минавали без да паднат в пропаста!Хората са виновни, водачите!Ако пътя е лош или хлъзгав - просто карай бавно и толкова.
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто пътниците и водачите от двете коли са стояли на пътя, вместо да поставят предупредителни триъгълници и да се изтеглят извън пътя.При катастрофа хората често забравят че на пътя се движат и други коли.Ако и полицая си е говорил с колегите и не е видял навреме колите пред него ... белята е готова.100% съм сигурен че причината е Човешки грешки!
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като колата е на МВР веднага се намират маслени петна по пътя, дупки, лош асфалт...
31
2
 
8
 
! Отговори
Православен преди 5 години
На Цв Жв полицията ни пази!
30
1
 
20
 
! Отговори
АНАЛИЗ преди 5 години
Става катастрофа , хората са леко пострадали , минава друга кола и вижда пострадалите , хората се впускат да помагат . Накрая има щастлив край - ранените са извадени и спасени .Да обаче има продължение като Филм на Ужасите - Минава Полицейска Кола с четирима пияни и дрогирани Полицаи и избиват всички - Това не беше ставало в България досега .
29
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е патрулка, значи е заради масло на пътя!!!
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще си заобичате милиционерите бе .
27
6
 
31
 
! Отговори
Служител на МВР-КАТ преди 5 години
Значи аз също минах от там с 20 и като започнах да се въртя като хиликоптер и да ме тегли към канафката и си казах тук има нещо бая мазно. Кат слезнах да видим кво има веднага се лизнах на пътя та паднах и гледам от близо по асфалта моторно масло elf, високооборотна грес, маргарин Калиакра, WD, краве масло с кравичка в ъгъла, свинска мас, гръцки зехтин, машинно масло, слънчогледово олио и обелки от банани.Така че колегите са напълно невинни.