Борисов за убиеца от Русе: Въпрос на време е да го хванат!

Най-добрите криминалисти сме пратили там, обяви премиерът
Обновена: 7 окт 2018 21:42 | 7 окт 2018 17:36, Красимир Ангелов
317
Борисов за убиеца от Русе: Въпрос на време е да го хванат!
Снимка: БТА

Убеден съм, че колегите от криминална полиция и прокурорите в Русе ще разкрият това убийство, обяви министър-председателят Бойко Борисов във връзка с жестокото убийство на 30-годишната жена от Русе.

Още по темата
"От това, което знам, от многото ДНК материал, който има съм убеден, че е въпрос на време да го разкрият. Моля ви да не ги пресирате, най-добрите криминалисти сме пратили там", посочи Борисов, цитиран от "Фокус".

По думите му ДНК-то от убийството в Русе е дадено сутринта, но още се чака.

Вътрешният министър Младен Маринов също коментира случая, като подчерта, че всички действия продължават.

"Надявам се на базата на всички иззети находки и веществени доказателства от местопрестъплението да стигнем до извършителя", посочи МВР шефът и определи случилото се като изключително брутално престъпление.

"Става въпрос за изнасилване с последвало убийство на 30-годишна жена, която е в управителния съвет на местна телевизия", каза министърът. На мястото е бил извършен и повторен оглед, фиксирани са и са иззети множество находки, включително и генетичен материал.

Маринов каза, че е осигурил експерти от института по криминология, които да започнат работа по установяване на ДНК-профил и различни дактилоскопни следи, иззети от местопрестъплението. Работи се по отношение на лица от криминалния контингент по тази линия.

В близост има психиатрично заведение, което също е обект на проверка дали някой от настанените там не се е отклонил. Работи се по установяване на видеокамери в района, на свидетели, каза още министър Маринов, като добави, че става въпрос за алея, по която спортуват местните хора.

Както е известно, жестокото убийство, което потресе града, е станало вчера през деня на кея в Русе. Тялото на телевизионната водеща е открито в труднодостъпен район, в храсти, близо до Дунав. Тя е станала жертва на изнасилване и тежък побой, вследствие на който е обезобразена с удари по главата и задушена.

Колата на убитата Виктория е открита в близост, но първоначалните данни сочат, че е оставена там от самата жертва.

Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилни устройства. Установен е маршрутът на жертвата. При откриването на тялото са липсвали мобилния телефон, ключовете за автомобила, очилата й, както и част от дрехите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.... И колко време в крайна сметка ще им е нужно да напишат свободното съчинение, в което ще бъде представена удобна версия за поръчителите и извършителите на това поредно гнусно убийство??! Жертвата явно е разкрила неудобни истини и е платила с живота си... Бог да я прости!
154
1
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Да се чете: "Въпрос на време е да набедим някой" ...Този път обаче няма да бързат, защото бая се изложиха в предишните случаи.
153
0
 
33
 
! Отговори
Хопа преди 5 години
Това е, ГЕРБ управлява. Кой има илюзии? Некадърни и алчни.
152
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драмите в дивашката територия са безкрайни...
151
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
но тези, които убиват, не са безсмъртни....
150
4
 
60
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Всички знаем КОЙ стои зад това убийство - Валентин Златев, Бойко Борисов, Ивайло Московски , Сотир Цацаров, Цветан Цветанов.Знаем и защо е убита - защото си позволи да говори за далаверите на ДжиПи Груп.Който гласува за герб е национален предател.
149
46
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само ГЕРБ.
148
13
 
19
 
! Отговори
Боц-маане преди 5 години
Браво на Борисов,от всичко разбира,държава ръководи.......абе човекът-оркестър!
147
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Битово убийствоНе е битово убийство. Обичате да опростявате нещата, за да не излезе някой важен от храстите. Дали е била убита там или е преместена?Дали не е била причакана от някой, който знае, че ходи точно там да бяга.Публична личност е. Не е била убита случайно.
146
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болно,болно общество...Журна,г,листи,който са загрижени за положението в далечни страни,с удоволствие пишат статии за случая Скрипал,за Ана Политовская и какво ли още не,но когато пред очите им се случват подобни неща....... мълчание...
145
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убиецът или поръчителят трябва да се търси измежду тези, за които и правила разкрития журналистката. Елементарно е.Но ще се хвърлят да търсят психоболни и клошари. А може набързо да ги самоубият за по-сигурно. Като в Нови Хан.Или ще ни подхвърлят някоя сърцераздирателна любовна история. За омайване на електората.
144
1
 
35
 
! Отговори
Калашников преди 5 години
Горкия клошар, или някой психично болен който ще набедят и ще се самоубие човека :( ... Може и любовен триъгълник пак да е...
143
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос на време е доста хора да подават оставки от най ниско до най високо ниво.
142
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е само работа на гербераст или римски гласоподавател на герб
141
4
 
32
 
! Отговори
Много кока и бело преди 5 години
Въпрос на време да топнат някой от близката лудница.
140
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Ердоган "диктаторът" само ги вкарва в затвора.
139
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това че премиерът взе отношение и случаят е определен като "изключително брутален"има ли връзка с това че тя(Бог да я прости!) е била в управителния съвет на местна телевизия.Щеше ли да е същото ако беше проста жена от село,прибирала се от къра?Щото е имало такива.Или въпросът ми е ***?
138
6
 
33
 
! Отговори
Питър преди 5 години
В първото издание на новото си предаване убитата журналистка е поканила двамата разследващи колеги, разследвали горенето на документи от свързана с ГРОБ фирма! Които ГРОБ задържа, вместо да арестува собствениците на престъпната фирма! Тази жена е поръчана от свързани с ГРОБ бизнес интереси!!! Ако ние не почнем да ги избиваме, те ще ни избият един по един!
137
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Колегите от криминална полиция"?! От кога сте колеги бе Борисов? Ти никога не си бил полицай,а те никога не са били в СИК!
136
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е Тиквата?