Борисов за убиеца от Русе: Въпрос на време е да го хванат!

Най-добрите криминалисти сме пратили там, обяви премиерът
Обновена: 7 окт 2018 21:42 | 7 окт 2018 17:36, Красимир Ангелов
317
Борисов за убиеца от Русе: Въпрос на време е да го хванат!
Снимка: БТА

Убеден съм, че колегите от криминална полиция и прокурорите в Русе ще разкрият това убийство, обяви министър-председателят Бойко Борисов във връзка с жестокото убийство на 30-годишната жена от Русе.

Още по темата
"От това, което знам, от многото ДНК материал, който има съм убеден, че е въпрос на време да го разкрият. Моля ви да не ги пресирате, най-добрите криминалисти сме пратили там", посочи Борисов, цитиран от "Фокус".

По думите му ДНК-то от убийството в Русе е дадено сутринта, но още се чака.

Вътрешният министър Младен Маринов също коментира случая, като подчерта, че всички действия продължават.

"Надявам се на базата на всички иззети находки и веществени доказателства от местопрестъплението да стигнем до извършителя", посочи МВР шефът и определи случилото се като изключително брутално престъпление.

"Става въпрос за изнасилване с последвало убийство на 30-годишна жена, която е в управителния съвет на местна телевизия", каза министърът. На мястото е бил извършен и повторен оглед, фиксирани са и са иззети множество находки, включително и генетичен материал.

Маринов каза, че е осигурил експерти от института по криминология, които да започнат работа по установяване на ДНК-профил и различни дактилоскопни следи, иззети от местопрестъплението. Работи се по отношение на лица от криминалния контингент по тази линия.

В близост има психиатрично заведение, което също е обект на проверка дали някой от настанените там не се е отклонил. Работи се по установяване на видеокамери в района, на свидетели, каза още министър Маринов, като добави, че става въпрос за алея, по която спортуват местните хора.

Както е известно, жестокото убийство, което потресе града, е станало вчера през деня на кея в Русе. Тялото на телевизионната водеща е открито в труднодостъпен район, в храсти, близо до Дунав. Тя е станала жертва на изнасилване и тежък побой, вследствие на който е обезобразена с удари по главата и задушена.

Колата на убитата Виктория е открита в близост, но първоначалните данни сочат, че е оставена там от самата жертва.

Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилни устройства. Установен е маршрутът на жертвата. При откриването на тялото са липсвали мобилния телефон, ключовете за автомобила, очилата й, както и част от дрехите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
61
 
! Отговори
ИЗУМЕН преди 5 години
От МВР щели да проверят крими-контингента.. чакай малко - ако от МВР знаят за съществуващ "крими-контингент", защо тези хора не са в затвори? ? ?? ? ?? ?? ???????????
174
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днеска един вожд има рожден ден.
173
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган е виновен
172
0
 
45
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Щом Борисов е рекъл и отсекъл, ше хванат и 10 убийци. Щом се налага. "По ужасен от спина, по- безпощаден от рака, сега за сега си остава прос.та.ка" - Радой Ралин.
171
0
 
32
 
! Отговори
Бойчо преди 5 години
Кво ще обяснява Бойко ако се окаже, че извършителя е с 20 присъди и на свобода?
170
3
 
24
 
! Отговори
Пишман-криминалист преди 5 години
Възможни мотиви/причини:1 поръчково убийство2 рецидивист на свобода (избягал/неарестуван/с 20 присъди)3 психично болен (за който не са взети мерки)НЕВЪЗМОЖНИ МОТИВИ/ПРИЧИНИ:- личен мотив/битово убийство/любовна драма- грабежПри всички положения отговорността на властта е ОГРОМНА, за това и Вожда излиза пак да се разпорежда, да праща "топ-криминалисти" от София... СРАМ И ПОЗОР!
169
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И колко време? Откъде знае, на врачка ли е ходил да пита?
168
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука само платени и и😂ди0ти пишат. Боку сигур лично я е поръчал и е пратил наемен убиец, който първо да я души и изнасилва, а после да я убие, щото, видите ли, му намерила сметките с милиардите.
167
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойка Султанова откога разбира криминология? :) Тази наука е непосилна, не като две страници от Винету или от опит, но не като криминолог, а от другата страна....:)
166
0
 
46
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ей така ще си заминем всички - бавно и сигурно. Много от нас няма да ни пишат и по вестниците.Накрая в Мутроландия ще си останат само политиците, олигарсите, мангaлите, престъпниците и бежанците.
165
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех, къде е сега бившият министър Радев да размаха пред медиите рисунките си, че нямало престъпления у нас и те били само субективно усещане. :)Да видим сега и новият министър какво ще каже?А какво понасят жертвите и техните близки?! Защо властта се страхува от неудобни въпроси ??????
164
0
 
29
 
! Отговори
Много Интересно преди 5 години
Много ми е интересно защо днес са потулили този мега скандал в трета глуха .. ? Явно не искат да четем и да се интересуваме от убийството...Журналисти един път!
163
1
 
37
 
! Отговори
от МВР преди 5 години
Един "криминалист" от МВР побърза да успокои народа, че било много вероятно, да не е поръчково убийството.Айде първо разследвай и си свърши работата, после мисли... всички знаем, какви сте мислители вие, полицаите.... Аман
162
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с изнасилването е като да се опиташ да инсценираш убийство с цел обир. Ясно е, че служи само за замаскиране на мотивите.
161
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последното й предаване е за злоупотребите на властта с евросредства и цитирам "опитва ли се властта да заглуши гласа на независимата журналистика".
160
1
 
14
 
! Отговори
Личен мотив/Луд преди 5 години
Убийците в държавата се научиха как да бастисат някой без да дават много зян - само трябва да инсценират личен мотив или убийство от луд и ВСИЧКО Е ТОЧНО!В София се заливат с бира и ядат гурме, ама ако хванеш и обърнеш 30 човека с надолу главата няма да събереш и 50 лева джоб пара.
159
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако имаше криминалисти и полицаи, затворите щяха да бъдат пълни с мутри и политици! Уви... те ни командват от 30 години.
158
1
 
48
 
! Отговори
БЕЗОЧЛИВ НАХАЛНИК преди 5 години
Понеже видиш ли била убита водеща, Вожда препратил НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРИМИНАЛИСТИ да разследват случая... Значи ако убият някоя баба, дете или беден човечец не се впряга целия ресурс на МВР, така ли да я разбираме тази поредна изцепка?!
157
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо и тук по този случай взема отношение този субект?! По всяко време нарежда за всичко... Тази държава негова ли е, той едноличен владртел ли е или сме в 21 век?!
156
0
 
41
 
! Отговори
Шаман до Вожда преди 5 години
Вожде, що не вземе да поемеш лична отговорност? Така както поемаш лична отговорност за строежа на пътища с ЕВРОПАРИ дадени за БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, така може и да поемеш отговорност за престъпната небрежност на властта.