Шекер махала въстана срещу багерите: Война ще става!

Техника започна да събарят бараките, жандармерия охранява
17 окт 2018 10:15,
163
Шекер махала въстана срещу багерите: Война ще става!
Снимка: архив, Булфото

"Война ще става, война!", крещят жители на пловдивската Шекер махала.

Въоръжена жандармерия охранява от сутринта акцията по събаряне на 10 незаконни къщи. Бутането е предприето от кмета на район "Северен" Ральо Ралев, който ръководи операцията.

"Очаквам провокации, затова има такова присъствие на органите на реда", коментира пред "24 часа" районният кмет.

Точно в 9:10 часа багери започнаха да събарят къщите, които по-скоро приличат на колиби.

"Къде ще отида с моите 5 деца?", попита Симеон Миленков, чийто дом е един от нарочените за бутане.

30-годишната Минка Василева се закани да се барикадира в жилището си с трите си деца, за да не пусне багера.

Акцията започна, като жандармеристите отцепиха района и избутаха събралото се множество в страни, за да не пречи.

Жителите наблюдават как техниката помита и срива със земята къщите им.

Кметът Ралев обясни, че къщите са построени върху общински терени без никакви книжа.

Многократно жителите са били предупреждавани да ги премахнат сами, но до момента подобен ход не е бил предприет от живеещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
93
 
! Отговори
Велиз преди 5 години
Докога тази мързелива, неграмотна, ***, не искаща да се интегрира във всички общества по света и смучеща като пиявици на готово благата Ни/ изгониха ги от всякъде/ ще бият и посягат на ПОЛИЦИЯТА НИ! НА НАС ГРАЖДАНИТЕ видяхме-колят, изнасилват, убиват,бият жени и деца! И полицайте не смеят да ги действат по закон! Ужъс, политици къде сте?
88
3
 
103
 
! Отговори
абе.. преди 5 години
тези 5 на тази след 40 години ще се възпроизведат в зависимостта 5х 5 х5 илще са 125 !! само от тази люпилня. Представете си дали е възможно заглавие..че същества нападнаха полицаи в Турция??Гърция??Сърбия??или не дай си боже САЩ??Образование до дупка -тотални санкции-не да се водят само на училище-след всеки срок изпити тестове/елеметарни за грамотност/не покрил-година без пари.Образователен ценз за избори,даже за лични документи.Време няма-просто ще се претопим-иначе
87
0
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТурчинНали знаеш на колко места в България не достига работна ръка? Да работят, да получават заплати и да си плащат наем, както всички нормални хора.Само че, когато на улицата те спре индийка, тя не те пита дали имаш прозорци за миене, а започва да ти досажда "Дай бе батеее, деца имам беее, гладни сме беее!"Опитай се да й дадеш нещо за ядене, тя не го ще и пак опява "МъжЪ ми шА *** бий, ако не му донеса пари. Не ми давЪ да зимЪм ядинИ от чузди ора!"
86
19
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във форума са се появили тинейджъри в "напреднала възраст" между 20-23 годишна възраст, тоест малко поизостанали в интелектуалното си развитие (меко казано)!Абе, "дечица" вие явно си нямате грам представа какво означава етническа и в добавка - гражданска война - пример Събия и Украина!Познайте чия страна ще вземат САЩ, ЕС и... съседна Турция?Хем ще им създадът автономия, хем, ще ни принудят да им плащаме!30 години държавата напълно игнорира ромския етнос и резултатът не закъсня!
85
0
 
39
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименДруга е. В Пловдив са четири.
84
0
 
49
 
! Отговори
! преди 5 години
До @И аз искам един фургон на Пампорово!
83
0
 
76
 
! Отговори
друг преди 5 години
издръжката на съществата ни струва 6 000 000 000 /милиарда на година/или..около 200 милиона на ден!тук се вкл,преки помощи,косвени щети,съдилища, полиция,болници,затвори,кражби на ток,вода,повреди на инфраструктура.Тази с тези 5 7 глави е инкубатор.Ни едно от тях няма да даде никакъв принос в целият си живот.Раждането на деца е съзнателен отговорен акт планиран за да може всеки да дава приноса си положителен за всички.При тези *** няма никаква ценностна система.Решението-строгост-тотална
82
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това друга махала ли е от Столипиново.
81
13
 
35
 
! Отговори
@ преди 5 години
Закона е за всички и трябва да се спазва.Насилието не води до нищо добро (гледам тук някои скачат на бой), ромския проблем не можа да го реши дори социализма.Такива са си хората и това. ДНК. Някои работят, други кокошкарстват и вършат престъпления.В случая, ако аз бях кмет, преди да им бутна колибите, щях да им инсталирам едни фургони някъде и да ги преместя.Усвоиха милиарди за ромска интеграция, не се погрижиха за елементарни неща като фургони за тези които нямат.Ама тази корупция...
80
0
 
84
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ОТКОГА ВИ ЧАКАМЕ ДА СКОЧИТЕ.....ВОЙНА ЩЯЛА ДА СТАВА....
79
0
 
79
 
! Отговори
Край преди 5 години
В Турция 50% и нагоре населението е с манталитета на ромския ОБАЧЕ с принуда и стимули това население е вкарано в ред и работи и Турция постига успехи в икономиката и е по-сигурна от много балкански страни.Извода е - българите са виновни. Ние не успяваме да подредим работеща държава. ромите са ясни.
78
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без армия .С дебели и разплути страхливи полицаи ЩЕ ВИ УНИЩОЖАТ ШВЕДИТЕ БЕЗ ПРОБЛЕМ!30 ГОДИНИ ПЪЛНО БЕЗВЛАСТИЕ И БЕЗЗАКОНИЕ СПЕЦИАЛНО ОТНОШЕНИЕ ЗА ШВЕДИТЕ!Бойко Борисов ли,Станишев ,Костов ,който се сетите им е давал и ги е пазил .А българите кой ги пази? Разберете щом нападнаха НАЦИОНАЛЕН отбор по гребане и държавата ги освободи въпреки че шведите биха вашите деца-БЪЛГАРЧЕТА,това вие крайния резултат че тука се защитават беззаконници ,убийци и изнасилвачи.Борисов защити нарушителите
77
2
 
53
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До ТурчинЗа България съм съгласен, но за хората ... Не всички живеещи тук са хора!
76
1
 
70
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Ей как искам да обявят война на жандармеристите и да им скочат на бой. Голям смях ще пада.
75
0
 
78
 
! Отговори
1 преди 5 години
До ТурчинМислиш ли, че не са предупреждавани?Другите етноси някой пита ли ги, как се оправят?
74
8
 
59
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
България ни е едничка и трябва да си я пазим,както и хората в нея
73
0
 
74
 
! Отговори
Krom преди 5 години
Е, и една "малка здравословна война" ще бъде много полезна. Ще намали вредната им популация до поносимите нива. Обаче, хора - живял съм до Татарли - искам да видя воюващия Бай ***. Не се гъбаркайте бе. Тея като видят дебелия са толкова страхливо племе, че пада страшен смях. Оставете простотиите които са научили главно от пишман политиканите ни.
72
40
 
40
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Може ли да се оставят хора навън преди зимата ,да им събориш къщурката.....Нали после държавата трябва да ги приюти някъде,нали това ще е от джоба ни
71
0
 
78
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До Турчин - което е вярно е вярно. Имам куче и нямам проблем с него. То, за разлика от "хората" както ги наричаш се учи. Тези ... не! Ти турчино, искаш ли да плащаш ш да издържаш ***, които се множат за да цицат помощи? В същото време са абсолютни престъпници, които вече се изживяват като "бро". В Турция, скачате ли на бой на полицията и жандармерията? Едва ли. Защото ще Ви откъснат топките на средата на Истанбул и ще са прави. Така че, айде недей.
70
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да става :)Искам д а видя, как побесняла тълпа, въоръжена с мани и пръчки, ще се справи с 200 военни с автоматично оръжие, два танка и пункт с амуниции и др. консумативи. Хайде, давайте. Да о само имате десетина хиляди места в гробищата.