Шекер махала въстана срещу багерите: Война ще става!

Техника започна да събарят бараките, жандармерия охранява
17 окт 2018 10:15,
163
Шекер махала въстана срещу багерите: Война ще става!
Снимка: архив, Булфото

"Война ще става, война!", крещят жители на пловдивската Шекер махала.

Въоръжена жандармерия охранява от сутринта акцията по събаряне на 10 незаконни къщи. Бутането е предприето от кмета на район "Северен" Ральо Ралев, който ръководи операцията.

"Очаквам провокации, затова има такова присъствие на органите на реда", коментира пред "24 часа" районният кмет.

Точно в 9:10 часа багери започнаха да събарят къщите, които по-скоро приличат на колиби.

"Къде ще отида с моите 5 деца?", попита Симеон Миленков, чийто дом е един от нарочените за бутане.

30-годишната Минка Василева се закани да се барикадира в жилището си с трите си деца, за да не пусне багера.

Акцията започна, като жандармеристите отцепиха района и избутаха събралото се множество в страни, за да не пречи.

Жителите наблюдават как техниката помита и срива със земята къщите им.

Кметът Ралев обясни, че къщите са построени върху общински терени без никакви книжа.

Многократно жителите са били предупреждавани да ги премахнат сами, но до момента подобен ход не е бил предприет от живеещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приятно пътуване за Германия, Индия или накъдето си решат, само да не остават в България!
68
1
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Останалите без незаконни бараки в незаконната Шекер махала да отиват в Германия.Там е тяхното бъдеще.Меркел ги чака да ги настани в апартаменти за които няма да плащат наем,нито ток,вода и парно.За всяко новородено германско ромче,пълна издръжка.
67
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да попитам:А, чаветата, защо не са на училище? Как ще си извинят отсътвията? Или от училището както винаги ще ги пишат присъстващи и ще им дават бележки, за да получават помощи?А? Социалните спят!!
66
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щях да кажа вместо багери да пратят танкове, ама то май и танкове няма вече
65
1
 
67
 
! Отговори
1 преди 5 години
До ТурчинХора, хора, но свикнали да си живеят, както намерят за добре, да не спазват закони, да се плодят, като лалугери и да живеят на гърба не само на Българите, но и на другите етноси!Ти ако си Турчин/съмнява ме, че си турчеещ се от тяхните", ще си навит ли да вземат от твоите доходи, за да подсигуряват тях и децата им, вместо да осигуряваш собственото си семейство?
64
1
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТурчинБългарина не знам да има против турци, помаци, евреи, китайци и т.н., въобще хора водещи нормален живот, без да дразят останалите. Нека си го кажем направо, вие турците също не сте ОК с гето-ромите. В случея ти си лошия и простия, защото се опитваш да генерираш непрежение което не съществува.
63
1
 
63
 
! Отговори
до 65 преди 5 години
Недей да пишеш!Сомалийчетата ги лазят мухите ... и се местят в Европа - и тях да храним...Все едно, че родните ни са малко!Ще поплача - ама някой друг ден!Спри да пишеш, че ме разчувства!
62
1
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...."Къде ще отида с моите 5 деца?", попита Симеон Миленков....___Да не си правил 5 деца.Никой не е длъжен да ви отглежда децата правени без капка мисъл.
61
58
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повече няма да пиша ! Жалко е да гледаш деца оставени преди зимата на улицата ,ако ще и сомалиичета да са, още по жалко е да се кефиш на гледката ..От краен национализъм се стига до Сребреница никъде другаде.
60
1
 
67
 
! Отговори
доТурчин преди 5 години
Северин Надеждов Красимиров - и той се води хора!Света ще е по-чист ( пряко )По - светълПо - малко вонлив ( пряко )Без тези "хора"!
59
61
 
40
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
До след днес идва утреБългаринът е лош човек-все ромите,турците,а преди години и помаците им виновни.....Затова Господ не дава на Българите -овчедушни да си вдигнат носа от мизерията.....все другите им виновни-трийте ме сега.....С кучета и котки спите в спалните,а на тези им свидите дори колибите.....За мизерията сте си виновни вие самите,а не другите.....Един протест не е умеете като хората да правите.....ХОРА СА ТОВА БЕ ЕЙ,ХОРА.....
58
0
 
82
 
! Отговори
Ади преди 5 години
ЕВАЛА.Скоро и по другите места да е така.
57
3
 
82
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 5 години
До след днес идва утреНИКАКВО СЪЖАЛЕНИЕ ЗА ТЯХ. ТЕ (РОМИТЕ) МИСЛЯТ ЛИ ЗА НАС ИЛИ НИ ПРИЕМАТ ЗА *** КОИТО СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ГИ ТЪРПИМ И ХРАНТИТИМ.САМО МОР И ТЕРОР ГИ ОПРАВЯТ.
56
23
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадливи политици и много п..р...ост народ --изключително лоша среда за живот..Когато автоматите са в робокопите ,а циг....те са по кофите е лесно гледайте някой като дребния комшу дето е по-на юг нещо да не му докривеем и да защити мюсулманите , че преди колегата тука с автомата да се усети срещу него ще има толкова много с автомати ,че няма да може да ги изкара от спалнята си ...краткия престой на земята е за усъвършенстване на душата.
55
0
 
90
 
! Отговори
Chup преди 5 години
До хората които съжаляват децата: От чисто човешка гледна точка сте прави, но питам аз къде са институциите, които позволяват отглеждането на деца в такива условия. Аз ако ударя шамар на детето ми в парка ще ме изкоментират поне 3ма човека, та даже някой може да ми прати проверка. На тези същества кой им държи сметка като правят деца, как го отглеждат,имат ли условия, как ги възпитават...
54
0
 
64
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Комитета от Хелзинки къде спи ,да номинира махалата за хора на годината ;) !!!
53
0
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Образователен ценз за гласуване. Така тези няма да са толкова ценни.
52
53
 
39
 
! Отговори
след днес идва утре преди 5 години
Кмета знае ,че това ще се хареса на 60 % от немислещите българи и действа , така не може това са хора живеещи по-лощо и от кучета ,а ние щом се мислим за хора трябва да имаме първо човещина и състрадание ,такива приказки пишете -християни се водите ,това е невъзможно християнин с такава злоба-- хората трябва да се цивилизоват като се дават помощи да се внимана къде отиват ,да се вкарат в у-ща на първо време трябва железен контрол + безплатни учебници и дрехи за малчуганите + храна и така дока
51
4
 
75
 
! Отговори
месара преди 5 години
жандармерията да зареди бойни патрони! и........ нека войната започне...... СЕГА!
50
3
 
59
 
! Отговори
гост преди 5 години
Ами да почва тази война ,2год. не съм се разделял с калашника и си го искам.