Движението е възстановено, няма вече затворени пътища

Полицаите не са използвали физическа сила днес при протестите в страната
11 ное 2018 22:01,
126
Движението е възстановено, няма вече затворени пътища
Снимка: БТА

В момента няма затворени пътища на територията на страната, информира директорът на ГД "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски пред журналисти тази вечер.

Още по темата

Никъде в страната от служителите на полицията не е използвана физическа сила или полицейска техника, въпреки че на много от местата имаше провокации, от една страна от протестиращите, а и от гражданите, които се прибираха със своите автомобили, посочи Терзийски, цитиран от БТА.

Не допуснахме нарушение на обществения ред или някакви стълкновения между протестиращи и непротестиращи, допълни той.

Терзийски припомни, че днес в много градове е имало заявени протести по различни поводи. Тези, които бяха предварително заявени и съгласувани с местните органи за самоуправление, протекоха при добър обществен ред и без нарушаване на закони, обаче има и някои изключения, като блокирането на пътя Е-79, където за дълго време беше спряно движението между Благоевград и Кулата, каза той и допълни, че е бил блокиран и обходният маршрут.

Продължава в момента пускането на движението и поетапното нормализиране на положението, уточни главен комисар Терзийски. Обстановката в Благоевград вече е спокойна.

Няма протест в страната, който да разреши затварянето на основни пътища и автомагистрали, категоричен беше той и отбеляза, че законите трябва да важат за всеки гражданин. При такива протести полицаите действат много внимателно, спазват законовите изисквания, но нека и протестиращите също да спазват законовите разпореждания и разрешенията, дадени от съответните власти, призова главен комисар Терзийски.

Директорът на СДВР главен комисар Ивайло Иванов информира в отговор на въпрос, че при блокирането на движението на Орлов мост е имало лек инцидент с един от протестиращите от преминаващ автомобил. Той уточни, че произшествието е леко, човекът е прегледан в ИСУЛ и му няма нищо.

Груби нарушения на обществения ред няма, посочи главен комисар Иванов. Все още има протестиращи на Орлов мост и са създадени обходни маршрути. Протестът е съгласуван до 21 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
12
 
! Отговори
Трайчо Костов преди 5 години
Предлагам да разстреляме БСП заедно с гербавите крадци!Един комунист, после един гербав крадец, после пак комунист, после гербав крадец!А...ама то било едно и също?Така устройва ли те, тъnчo мазен?
68
0
 
1
 
! Отговори
гербер преди 5 години
До 73. Амиииии, не позна, пич. Тази басня я четем от сума ти години, но все не се случва, а?
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите наистина сте слабoyмни!Не осъзнахте ли, че като не пишеш тъnи никове като "винету", или "стърчащата от гъ3а лопата" този сайт автоматично те изписва като "анонимен"?Сигурно и сега не ме разбрахте?
66
3
 
1
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 74. Не на мен, не на мен, ***. На друго завиждаш. Че твоите морави лузъри не са на власт и няма да бъдат. И си сложи един ник, може и Трайчо Костов ако искаш, стига си се крил с някакви никакви цифри само.
65
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Гроб не е партия, а организирана престъпна група за ограбване на народа!
64
14
 
4
 
! Отговори
Валери преди 5 години
А бе защо повечето плювачи срещу ГЕРБ тук са анонимни? За да не се разбере, че са 4-5 позитански келемета, мобилизирани да се пенявят с десетки поста всеки, ама така не се разбира, нали?
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро ще седят омърлушени гербавите крадци и ще слушат как им четат присъдите за геноцид и национално предателство!
62
7
 
2
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 68 невзрачен, скрит мишок с ник анонимен. А бе, миризлив червен ***, вонящ на сибирски партенки.Е това време десетилетия ли са бе, кух? А освен ***, си и неосведомен, защото беше кмет, но не от партия ГЕРБ, а от инициативен комитет. А иначе, словесната ти мастурбация издава преди всичко огромна завист и злоба.
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите *** вече не сте и смешни, жалки сте!Орешарски, служебните кабинети...а банкянският ром целия в бяло!И све в полза роду!Наистина сте ***!
60
3
 
1
 
! Отговори
Бай Хей преди 5 години
И кво, нищо. Искал си нещо да кажеш, ама не ти се е получило. Можеш да опиташ с проктология. Позитанците ще имат нужда от такъв.
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, драги oвчap с име Винету, ти не помниш ли, че любимата ти Тиква беше кмет преди това? Или си 12 годишен?Щото на акъл и на толкова не си!Като всяка гербава пoдлoгa.
58
8
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До хахото. Айде и ти си поредният досаден олигоффрен, на който трябва да уточнявам, че не са 10, а 7. Много удобно забравяш периода Орешарски и трите служебни кабинета, които ни върнаха назад.
57
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще види Бойко скъп бензин като му подпалим джипа с коктейли ***.
56
3
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Политическият проект "Прoстак", който управлява България вече 10 години е на изчерпване.Западните господари на Тиквата имат два варианта:1. Да го подменят с друг антибългарски проект.2. Да гледат безучастно как ще го измете народа, след което да го приберат на някоя чиновническа служба в Брюксел като благодарност за мръсната работа, която им свърши.
55
10
 
1
 
! Отговори
Бай Хей преди 5 години
До ендокринолога. Сбъркал си адреса - това е на Позитано 20.
54
6
 
0
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 43 червен анонимник. Уха, ти вече десетилетия ги изкара.Другите поне казваха, че са десет, макар че са 7, ама ти удари толстолоба.
53
2
 
9
 
! Отговори
Зов за завръщане преди 5 години
Воленкооо...Вальооо...Краскооо...Къде сте бре?!
52
1
 
12
 
! Отговори
Ендокринолог преди 5 години
Герберастията е болест, при която има свръхпроизводство на хормони за кражба и наглост!
51
1
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Като не искат протести да привикат адвокатско-застрахователната вогляве със съдийската мафия и Бати Бойко да ги пита до кога ще повишават цените и защо са отворили уста като пещи? Като не иска да да промени нещата да поема вината и да си ходи при братя Галеви. На 5 000 000 население са се пръкнали 30 застрахователни фирми и адвокати, който още убития на пътя не се вкочанил и те тичат при близките да си договарят комисионните до 50 %.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аууу много сте веее ще поскачате посвиркате и нищо няма да направите! Нищо не става докато не влезнете в парламента всички докато заседават господата власт имащи