Хиляди хора на протест: Срещу условията на живот в България!

В Бургас полиция проверява демонстрантите, връчва стари фишове
Обновена: 11 ное 2018 16:08 | 11 ное 2018 12:30, Петя Славова
1218
Хиляди хора на протест: Срещу условията на живот в България!
Снимка: Булфото

Мащабен национален протест срещу поскъпването на горивата започна в няколко от големите градове в страната. Хората недоволстват още също за поскъпването на застраховката "Гражданска отговорност", за трудния живот от ниските доходи, за майките с деца с увреждания.

В Благоевград хората чакат протестиращите от Гоце Делчев и Дупница да се присъединят към тях и заедно да затворят движението на главен път Е 79.

Още по темата

В Бургас протестът започна с масирани полицейски проверки. Органите на реда взимат данни на демонстранти и им връчват стари фишове, предаде bTV.

Над 30 града се включиха в демонстрацията. Хиляди българи се стекоха в отделни райони на страната, за да изразят личното си мнение.

В Пловдив участниците са стотици. Към недоволните се присъединиха и рокерски групи. В Стара Загора над 100 коли се движат към Индустриалната зона, за да блокират водачите им и техни съмишленици пеша пътя за Казанлък.

Демонстранти се събраха и във Варна, като в началото хората се събраха пред общината. В Ямбол стотици се събраха на протест за втора поредна седмица. Присъстваха хора от всички възрасти,които поискаха от държавата по-ниски цени на горивата и по-високи доходи.

Протестиращите преминаха в мирно шествие по улиците на града. В Сливен протестът тръгна в 11 часа от Дамарски мост през централните булеварди на града.

Протестът на перничани започна на кръговото на Даскалово. Протестиращите бяха ядосани от това, че вчерашната им акция е представена като протест срещу мръсния въздух, като подчертаха, че се вдигат срещу високите цени на горива и основни стоки, новите правила за "Гражданска отговорност" и срещу лошите условия за живот.

В Плевен също над 100 автомобила преминаха с натиснати клаксони по основни улици през града, което предизвика затруднения в движението по кръстовища. Участници в протеста заявиха, че основното им недоволство е срещу високите цени на горивата и застраховките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
 
28
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Въже за гербавите!Сега!
0
 
50
 
! Отговори
Nat преди 5 години
Как не разбрахте, че вече няма сини, червени, зелени и т.н. Има една банда хрантутници, които крадат от вашите майки и бащи, от вас и от вашите деца. От цялата тая банда, която целия български народ издържа, няма кой да оправи държавата ......
999
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
работя 1 час за да си напълня резервоара за следващите около 200 мили. дали да се връщам?
998
5
 
11
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
Аз съм много умен и затова ми плащат да съм ***! Вие като сте прости ходете по протести!
997
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обективен *** само не казвай кой кога да мрънка! Ей заради такива плиткоумници като теб сме на този хал!
996
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а българите ще си заминат там от където са дошли - в чужбина
995
5
 
6
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 1058 и 59. Ами *** е комунистка в долната си червена душица. Не е необходимо задължително да имаш книжка. А всъщност има доста комунисти с книжки, които са свестни и почтени хора, но те са в девета глуха.
994
9
 
1
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 1057. Ама той има и парцел на Марс, ако не си чул.
993
25
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Понеже с избори никога няма да вземат властта червените пробвст с преврат Само че тоз път я няма червивата армия да ги пази и резултати ще са доста различни.... мдааа
992
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко има къща в Барселона и в Гърция, сигурно там ще офейка с откраднатите пари от народа.
991
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоооу следващия в Англия, тая средна заплата от 1500 паунда е за такива миячи на чиний като теб!
990
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка!!! Оставка!!! Оставка!!! Бойко, подавай оставка и се махай, влизай в затвора!
989
4
 
10
 
! Отговори
1985 коментар: преди 5 години
Трябва да се блокира цялата икономика на страната и всички да отидем в София пред парламента !! Всички тези протести по страната са ок, но всичко е хаотично и разпиляно !!Пчелите убиват стършел Мандарин,след като се вкупчват на кълбо и той умира от горещината!!
988
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова по смислени и градивни сфери има в които трябва да се мисли и работи, а наистина не разбирам за едни 20 лева данък и леко поскъпнало гориво заради международните пазари каква е тази олелия... В момента следвам в Англия и тук данъка на една стара кола е 1000 паунда на година при 1500 средна мес заплата...При нас с 20 лв на година нз как ще стане нещо.. Не щем да даваме, ама искаме да получаваме.. Андрешковци отвсякъде.
987
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пишеш граматически правилно, явно не си точно миньор, а платен драскач в сайта."Ихааа, щом не съм некво IT, значи сън ***...
986
4
 
1
 
! Отговори
Българин преди 5 години
За да управляваш,трябва да си продажник( на Русия,Сащ,Германия), бе трябва да си подлага на силните за деня - иначе супата духаме и туй то!
985
11
 
3
 
! Отговори
Кирил 2 преди 5 години
Така е. Един оцеляват, други се размножават. :) :)Като пишеш "мизерия, оставка, убийци!" - отдолу 100 харесвания, като кажеш "хора, стегнете се и действайте." - яко хранеш и омраза.
984
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Киро го оправят и той е щастлив! Дреме му на оправеното дупе на него, вие му мислете, че имате семейства!
983
0
 
3
 
! Отговори
До Българин преди 5 години
Явно трябва още нещо. Не става само с диплома.
982
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До Киро:Прав си образование ти не трябва да си премиер!Пример бодигарда Борисов! Станишев ,защитил диплома на униформата на Съветската Армия!Напиращата за премиер комунистка ***, която е конярка,ама иска премиерка да стане !Бе с една дума - мазоли ни управляват!