Заради цените на горивата: Блокада в центъра на София, тапи по пътищата

Протестиращи блокираха ГКПП "Кулата", затвориха "Тракия"...
Обновена: 11 ное 2018 16:27 | 11 ное 2018 16:20,
377

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестът срещу цените на горивата блокира движението на пл. "Орлов мост".

Събралите се стотици протестиращи развяват български знамена и скандират "Оставка" и "Правим го за България". Протестът протича при засилено полицейско присъствие, съобщава "Фокус".

Още по темата

Заради демонстрацията се променя движението на градския транспорт в района. Автобусите и тролеите, които идват от ж.к. "Младост" се отклоняват по алея "Яворов" и бул. "Михай Еминеску". Тези, които идват от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" се пренасочват по бул. "Драган Цанков".

Временно е затворено и движението в района на булевардите "Васил Левски" и "Цар Освободител". Тролейбусите изчакват на място.

Протестът срещу цените на горивата блокира и ГКПП "Кулата". Около 150 автомобила се намират на място.

Затворена е и автомагистрала "Тракия" в района на Сливен и Ямбол. Едното платно е затворено от протестиращи в Сливен, а друго - от тези в Ямбол.

Протестното шествие на жители на Карлово и Сопот блокира движението по Подбалканския път София - Бургас. Очаква се малко по-късно протестиращите да блокират и достъпа до бензиностанциите на територията на общините Карлово и Сопот.

Движението по АМ "Тракия" в Бургас е блокирано и в двете посоки. Автомобилите се движат по пътя за рафинерията през кв. "Долно Езерово".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
3
 
0
 
! Отговори
Avioboy преди 5 години
Pozdrav na prezidentshata vi....good fly madame!
242
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама сте против да се проучва и добива газ и нефт в България, па после цените високи, червени тутурутки)
241
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горивата в България ги произвежда Руската рафинерия Лукойл в Бургас. Те определят и цената. А протести пред Лукойл намааааааа. Вместо това разни хора дето уж нямат пари за бензи пречат на тея дето уж имат да си карат колите по магистралите. Такова малоумие само на българи може да им хрумне. И най-малоумното е че тея дето казват че нямат пари за бензин идват на протеста. с мотори за 20,000 евро и мерцедеси. Пълна лудница.
240
3
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
Да не протестираш че политиците откраднаха от нас през КТБ 4.3 млрд лева, че по салата пребиват старци, че ги обират телефонни измамници, че на децата ни продават наркотици, Ада протестираш че ти е скъпо да си караш колата и признак на простоват инфатилизъм.Толкова незрели народи са осъдени на претопяване. Пръскайте се по света да миете чиниите му.
239
1
 
6
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
Точно това имам в предвид, че като поскъпнат горивата ще поскъпнат и стоките, услугите, малко инфлация и повишение на доходите - така се прави икономика в действие. Не се прави като горивото ти е 20 ст. литъра и заплатата 100 лв.
238
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 262И сега какво искаш да кажеш хората да не си карат колите за да може правителсвото да спи спокойно, нали затова всеки работи, да има нормален стандарт на живот, защо да не си закраш детето до училище бе м..изернико?какво лошо правиш на обществото с това, ами нека държават да осигури транспорт до училище на всички деца тогава
237
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама не протестирайте, оставете мафиоти като Край да си карат колите, а вие ще маате пеша, защото според мафиота Край, колата вече не е необходимост и е станала лукс.
236
0
 
8
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
ББ го сърбят ръцете да използва водните оръдия.Нали с нашите пари от данъците ни ги купи миналия мандат за такива събития!Сега чака да се събере хубава тълпа и като хване маркуча....
235
1
 
6
 
! Отговори
До 261 преди 5 години
Ако трябва и " Нощните вълци " ще извикат, тамън да ти направят профилактика на задните части, Тонке!
234
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 249Кирчо ама ти си по *** и от вожда ти Б..орисов, горивата не се използват само някой да отиде с кола на работа, цялата иконимика доколкото я има в Бг се крепи на цените на горивата и транспорта
233
10
 
5
 
! Отговори
Край преди 5 години
Днес бях със сина си на състезание по математика в централно столично училище. 4 коли на родители бяха паркирани в двора, родителите пушеха в двора и чакат децата си.***.
232
3
 
15
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Трябва си бесилка да има на всеки централен площад!Така се прави Демокрация!Другото е викане и нищо!
231
3
 
5
 
! Отговори
Вихрен преди 5 години
Като се развали нещо по изпускателната система веднага се демонтира. На мен като ми се развали ЕГР-а събирах пари и го смених. Платих си 670 лв за смяна, но не исках да тровя другите. Но тук е пълно с тарикати които тровят себе си и другите с икономия от 100 лв. А понякога дори излиза по-скъпо лъженето на компютри и т.н. от колкото да си оправиш колата.
230
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 243Не се прави че не ти е ясно, протестира се затова че сме най-бедната и корумпирана страна в Европа, горивата са само малка част от всичките злини, изсипали върху главите на обикновените хора
229
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А най - смехотворно е " противопоставянето " между Волът и *** - те са като хлапетата в детската градина - карат се, защото се харесват, но не смеят да го признаят. Поне не пред публиката.
228
9
 
8
 
! Отговори
Край преди 5 години
Българите не искат РЕД не искат ЗАКОНОСТ не искат СПРАВЕДЛИВОСТ искат висок стандарт и евтини горива и по една стара кола и поп-фолк певица за всеки.Такива племена имат стандарта на живот който Заслужават.
227
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз се поддадох веднъж да ме използват за протестиращ като дойде демокрацията. И тогава блокирахме пътищата. После партийните другари условно разделени в БСП и СДС си раздадоха дуржавната собственост и парите от банките а аз останах с пръст в уста. Но аз си направих извода и повече не съм се хващал на тая въдица. Гледам обаче доста народ са т,ъ.п,и но упорити. Е па щом ги кефи...
226
11
 
5
 
! Отговори
Оня с мерцедеса преди 5 години
В щаба на Позитано доста суха пара се е брояла днес. Имаш ли 200-300 бона за харчалък, наемаш си едно ядро професионални Фейсбук протестъри и те ти организират целите "пърформанси", ФБ групите за *** имат стотици хиляди членове, от тях поне няколко десетки хиляди са ти гарантирани като *** на улицата.
225
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това е българинът заради някакви стотинки, които властта му пробутва е готов да защитава престъпниците, които го грабят с милиони левове и доведоха страната до трагична демографска картина, как може да защитаваш кр..адци и м..афиоти като бб и сие не ми ясно
224
15
 
4
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
Горивата трябва да поскъпнат - 5 лв. за литър за да изчезнат трошките по пътищата и който има пари да си кара колата, който няма - градски трандпорт