30 спасители издирват изчезнал мъж в Стара планина

Операцията се провежда между хижите "Добрила" и "Амбарица"
12 дек 2018 11:52,
7
30 спасители издирват изчезнал мъж в Стара планина
Снимка: Архив, Булфото

30 планински спасители втори ден провеждат акция по издирването на изчезнал мъж на билото между хижа "Добрила" и хижа "Амбарица" в Стара планина, съобщиха от Планинската спасителна служба.

30 човека работят на терен - от отрядите на ПСС в Троян, Ловеч, Сопот, Карлово, София и Банско.

В момента се подготвят нови групи – отряд Пловдив и втора група от отряд София са в готовност да тръгнат.

В планината видимостта е до 40 метра по билото на Стара планина, Централен Балкан, вятърът е на пориви и навява снежна покривка, която допълнително затруднява движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм се губил там и то - през лятото, в мъгла. Бяхме двамата с жена ми, добре, че навреме се върнахме да намерим маркировката, щеше да стане неприятно. Сега е зима, а планинарите помним как една група, мисля от Кърджали, загина от измръзване до водохващането на х. Амбарица. С планината шега не бива! Дано този човек е успял да се свре някъде на закътано място и да е успял да си спретне малък огън - там има клек. Желая да го намерят жив! Отвращават ме тези, които първо мислят за пари! ***!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глуп.чо 4, не стига че си без акъл, ами си и злобен.То едното с другото си върви.При теб се комбинират идеално.Неграмотнико, никой не е искал човекът да загине. Но е истина, че си търси това, което е намерил. Не си играйте с природата, че после да си търсите виновни за собственото безотговорно поведение.И ако тук пишем предупреждения ние, планинарите, които жинеем в Балкана, то не е да ви уврат главите. Дърво не увира. То е за нормалните хора - поне те да се замислят какво и как предприема
5
2
 
7
 
! Отговори
:):) преди 5 години
до 5и какво ги кълнеш, прежде пишещите. Кой е виновен че някой има екстремни мераци....а недай си загине човек от спасителите
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пожелавам ви го и двамата Номер 2 и Номер 3. Бездарни драскачи.
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е 2 - който ходи сам през зимата в Балкана, ако бъде открит, да си плати разходите. Справедливо е. И законно. Нали за законност ревете! Законност, ама когато трябва друг да плаща. Що такъв двоен стандарт?Сам в планината не се ходи, още по-малко в такова време. Който си поема риска, да си поема и последиците.
2
12
 
7
 
! Отговори
Бай гочо преди 5 години
Не ги търсете , какъв го търсят зимата в планината ! И *** като го намерите да плати разходите !
1
0
 
12
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Втори ден... Не е на добре...