Темите през 2018-та: Софийски паспорт за провинциалисти

Различават ли се софийският и провинциалният боклук?
Обновена: 23 дек 2018 11:39 | 23 дек 2018 11:28, Нели Христова
221

През 2018 г. един пост на стилиста Кремена Халваджиян във Facebook предизвика вълна от коментари. В края на годитага Bulgaria ON AIR припомня как медиите реагираха медиите на този статус.

Още по темата


В своя публикация тя нарече част от жителите на столицата "провинциалисти" и апелира за въвеждането на софийски паспорт.

Припознаха ли се столичани в думите на стилиста и различава ли се софийският от провинциалния боклук?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По нейната логика и мъжът и арменеца трябва да е с паспорт, защото е от Плевен. Браковете на времето се "крепяха" от софийското жителство. А имаше и разпределение. Жениш се за софиянец /софиянка/ и избягваш разпределението. Аз мисля, че който е възпитан няма значение от къде е. Познавам "кореняци софиянци" свалящи си обувките само като си лягат и "провинциалисти", които една хартийка не са хвърлили на земята. Вярно е, че напоследък не се обръща внимание на културното поведение.*** = на модерен
115
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянка или не,богата или не -изключително глупава,невзрачна и безвкусна жена.Та изплюла нещо и тя....
114
0
 
12
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
ей хорааа!стига сте обръщали внимание на тая парцалеса !трябва или да си много *** или да си туркестанец дето мрази българите за да реагираш на тази провокация.Някой много се кефи да разделя българите на селяни-граждани-софиянци-провинциалисти-работници-чиновници и какво ли не.стари хитринки-разделя-насъсквай и владей.А тук с такава злоба само турските *** подскачат и пишат.Всеки нормален човек знае че не е така и си трае.Отпадъци има навсякъде-в София най-много.Но откъде са дошли?
113
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по-жалка и същевременно комична ситуация от тази,когато " СТОЛИЧАНИ" пристигат на плажа.Все съм се чудел,глухи ли са пусти и му шопи,че така гласно си комуникират....ХахахахаГолямо перчене,голямо надвикване,голямо лигавене,брат....После се оказва ,че те не били баш софиянци ама от 16 години живеели там.Странен парадокс е,че кореняците софиянци са доста по-тихи,сдържани и определено не ползват "бате" и " к()пеле"...Комлекс,да го е,ба...Хахаха
112
8
 
19
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
София е като Мордор, да дават гражданство само на кореняци *** и урук-хаи пето поколение от Перник и околията. Шопите надути си мислят, че хората се бутат в това гето щото е много гиздаво, а то е заради глад и мизерия в инак прекрасната ни провинция. Кой нормален му се живее в такъв ад?
111
0
 
28
 
! Отговори
Forever преди 5 години
България е на всички българи,всеки ще живее и пътува там където намери за добре,София не и е бащиния за да се разпорежда и да дава препоръки,ако така я караме разделно значи нейният крак не трябва да стъпва в провинцията и по черноморските курорти.Грозно изказване.
110
3
 
23
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 5 години
Тия новобогаташи в София са като патките , малко летят , малко плуват , малко ходят , не пеят , а грачат като тая Халваджанката , но нищо стойностно не могат да правят!Жалка работа , тая за нула време си спечели толкова много врагове!Кажи и п.а.т.ка и това си е!
109
1
 
17
 
! Отговори
Фигаро преди 5 години
Фризьорката Кремена Халваджиян решила да се изкаже по важерн за столицата ни въпрос . От кога такива дето ги бива само да подстригват косата на хората започнаха да разбират от социални и градоустройствени проблеми ? ДА не са ви намалели клиентите и стоите без работа че сте започнали да ръсите "компетентното" си мнение . То ако ви е бивало за това ще сте станали инжинери а не бръснари .
108
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
П,ачавро захабена,коя си ти,че да определяш кой с какъв статут и как ще пребивава в София ?! Иначе ви е разрешено да с,ерете лятото в Бургас и да се надвиквате комплексирано по ресторантите,за да ви чуем,БАТЕ,че сте от столицата !Такива смешници сте вие-столичаните...,нямате равни в световен мащаб !Да не си с две дупки като си софиянка ***,дрипо ?!
107
1
 
24
 
! Отговори
Паспорти от 4ти км. преди 5 години
Никой не претендира по настоятелно че е кореняк софиянец от комплексираните новодошли провинциалисти с патологична грандомания .Останалите нямат тези проблеми.Истинските софиянци не виждат смисъл да доказват каквото и да било . Хората които не се срамуват от провинциалните си корени и са дошли в столицата по една или друга причина нямат никакъв интерес да се правят на такива каквито не са .
106
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
lсе ми е тая дали ще имат шопите софийски паспорти,идвал съм там няколко пъти и не мога да изтрая и три дена,отвратителен град,само коли и движение,една пейка няма,къде да седне човек в продължение на километри,хората са забързани и надути,ако попиташ някой за нещо или не ти отговаря или казва,че не знае,за да се отърве по-бързо от тебе(е не всички)Там не бих живял по собствена воля,ако е крайно наложително само,и с тоз облак над града дето се вижда от 20 км защо да одя там
105
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно пък "стилистката"Кремена Халваджиян една гражданка,една софиянка.Пълен кич е тази,като цялото семейство Халваджиян.
104
1
 
16
 
! Отговори
Келеш преди 5 години
Поредната доза "разделяй и владей", профилактично, че са почивни дни, случайно раята да не надигне глава и да свали властта.... Весели празници, роби! :)
103
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде махнете я тая най накрая, бре. Стига сте ни я навирали в лицето.
102
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първите с такъв паспорт ще са хората с пари и известните. На баш софиянци мекия *** от трамвая. И пак ще пусват нас селяните, че искат реформа.
101
3
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
Българина не може да подреди общество. Средно статистическия българин не уважава и мрази средностатистическите българи.Намира за нормално да спре втора редица на авариини "за малко" за да го обикалят другите. нормално е да спре за баничка на авариини на спирката на автобуса. нормално е да си хвърли старата дограма и тоалетна чиния ДО кофите, да не чисти след кучето, да паркира на тротоара "щото няма къде".Средния българин уважава само силата и сопата.
100
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянци отдавна емигрираха, основно в САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.И тъй като природата не търпи вакуум, местата им в София бяха заети от селяни.Ако трябва да бъдем честни, някои от селяните също емигрираха, но за далеч по бедни дестинации като Испания, Италия и Гърция, основно.Всички знем какво работят там - селяните блъскат на черно по строежите за четвърт надница, а селянките бършат на .. ни .. те г.. ове на дърти испанци, италианци и гърци.
99
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СОФИЙСКИ ПАСПОРТИ СЕ ПОЛАГАТ САМО НА СОФИЯНЦИ С БЪЛГАРСКИ ФАМИЛИИ.
98
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До софиянецКак ги преброи ,че 3 милиона живеят в София?Като по официални данни има 700 хиляди работещи в София.И останалите до 1,2 милиона са пенсионери,ученици,студенти и деца до 7 годишна възраст.Да не мислиш,че 1 милион и 800 хиляди работят на черно в София?
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давайте следващата тема за която ще по гладуваме за да има някой реноме.