За голямото прибиране: Спират камионите от 14 до 20 часа

АПИ апелира шофьорите да карат разумно
Обновена: 25 дек 2018 20:23 | 25 дек 2018 20:00,
15
За голямото прибиране: Спират камионите от 14 до 20 часа
Снимка: Булфото, архив

Утре, 26 декември, от 14.00 ч. до 20.00 ч. се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на петте почивни дни за Коледа, съобщават от АПИ.

Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимните условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

АПИ апелира шофьорите да карат разумно и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-бързо и кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, отбелязват от агенцията.

Забраната за движение на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари /ADR/.

За улеснение на трафика през Владая и за повишаване на пътната безопасност през светлата част на денонощието ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 /Е-79/. Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел "Даскалово" до кръстовището "Драгичево". По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До8. Не десет от както почна да се прави при Живков се правят и ремонти. Е има месец два почивка в годината и отново. Просто като няма пари няма и кой да работи.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камионите не пречат, проблема е в акъла на някои водачи на МПС.Е 79 Мездра - Ботевград с движещи се камиони 45-50 минути, без камиони 35 - 40 минути.
8
0
 
4
 
! Отговори
redordead преди 5 години
Хемус сигурно от дестина години не може да се мине изцяло без да попаднеш на ремонти в частта от София...хората за толкова време правят стотици километри магистрали, тия не можаха да ремонтират няколко тунела...и за удоволствието да висиш по всички магистрали в задръстване и да си потрошиш колата, плащаш винетка и пътен данък...
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спираме камиионите, щото път с повече от едно платно в една посока нямаме. Второкласни и третокласни пътища по които се пътува свободно без винетка - НЯМАМЕ. Но пък имаме хора, назначихме 900 човека за БГ тол системата. Като си раздадат бонусите и се оказва, че от тол таксите пътища няма да се ремонтират и строят.
6
0
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Още по зле ще става. Ще им се родят деца ите ще викат като теб същото... Ако схваща приликата
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престигаме в шопия по силни от всякога.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямото прибиране ще е на 1 -ви, всяка година е така!
3
8
 
12
 
! Отговори
На калпава ракета... преди 5 години
Все камионите им виновни на шопите...За разлика от вас дървени софиянци те не са от кеф по пътищата на страната и благодарение на тях плюскате вносни стоки от веригитеНе съм тираджия просто уважение към колегите
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Видинско "Другаре и другарки с колективизацията приключихме. Видяхме голем зор Останаха некои деца сираци, ама ша се опрайм." - Т. Живков
1
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СофиЕнци си идат с буркани кисело зейе и бут от прасе да се заврат обратно по панелите, дето бай Тошо ги набута, и демокрацията им го донабута още повече...