Все повече чужденци продават българските си имоти!?

Купуват ги наши сънародници, сочи проучване на брокери
4 яну 2019 20:53, Екип на Investor.bg
36
Все повече чужденци продават българските си имоти!?
Снимка: Reuters

Все повече чуждестранни граждани продават имотите си у нас на българи. В този тип сделки българските купувачи вече достигат 60% от всички купувачи на ваканционни имоти на морето и около 70% от тези в зимния ни курорт Банско. Това става ясно от проучване на международната агенция за недвижими имоти Newestate.bg, съобщава Investor.bg

Още по темата

Продавачите са основно руснаци, които постепенно напускат пазара поради влошеното икономическо състояние в страната им. Девалавцията на рублата например прави  пътуването им до България и обслужването на имотите им у нас доста скъпо.

Освен от страна на българите има стандартен интерес от купувачи от Западна Европа, както и повишен интерес от купувачи от Полша и Израел. Стандартното търсене е свързано с имоти за по 15 хил. – 25 хил. евро с цел използване за почивка за седмица и отдаване през останалото време.

"Тази тенденция е породена от атрактивните цени, които достигат до 300 евро на квадратен метър в Банско и 400 евро на квадратен метър по морето. От значение е също и видимо по-добрата покупателна способност на българите, породена от повишаването на доходите и възможността за евтини ипотечни заеми", коментира Горян Върбанов от Newestate.bg.

Още новини за имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
67
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ясно че ще продават. Западните държави стават все по бедни и там всеки втори е затънал в дългове стотици хиляди.А българите стават все по богати. Вече години наред имаме ръст на доходите средно по 11% годишно. Фирмите се задъхват от поръчки и вече не могат да намерят достатъчно служители.Сайтовете са пълни със обяви за работа и всяка втора обява е със стартова заплата 3-4 хил. лева. Търсят се инженери, програмисти, мениджъри.....Хората с професии в Бг вече имат висок стандарт.
9
14
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой чужденец ще издържи условията в прекрасната ни "държава"?Сигурно им се вижда, че са попаднали във филм на ужасите!
8
7
 
27
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
До шматкаЗащото ги препродават. Голяма част от руснаците имаха идеята да купуват евтино тук по време на кризата и да продават по-скъпо, когато се вдигне цената, в Русия или евентуално други страни, както пише за Израел и Полша. Затова уж се продава, но пак имотите са на чужденци.
7
53
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано се махнат руснаците, те не ни трябват.
6
3
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
И аз съм хвърлил око на едно планинско...имотче на англичани,не е в Банско.Остава да продам къщата в Кривунделово и...готово.Чакам...оферти.
5
31
 
51
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 4Това са пълни глупости.Във Варна вече трябва да знаеш руски.Това че някой си е продал имота не означава че е тенденция.Да заминаха си клошарите от Острова но руснаците си се множат все повече.
4
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
що бе?тук е такава стабилност,магистрали,винетки за които не се плащат такси ,а се дават 180 000 000лв.стабилност.
3
20
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе да се махат,бе.Бал съм им ***,матА.На си тарикатите,накичиха имотибез пари,сега искат да печелят от нас.
2
10
 
51
 
! Отговори
шматка преди 5 години
400евро кв/м на морето!!Де го това нЯщо.Пропуснали са единицата отпред.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!