Либийският танкер БАДР – върнат в Бургас!?

Документите му неизрядни, а и крие опасност от екокатастрофа
15 яну 2019 14:07,
15

Заради неизрядни документи и опасност от екокатастрофа либийският танкер БАДР е върнат на бургаското пристанище.

Заповедта е на Изпълнителната агенция "Морска администрация", която иска да бъде извършен и ремонт на кораба.

Близо две седмици корабът е бил извън българските териториални води, съобщи директорът на "Морска администрация" капитан Живко Петров.

Още по темата

Преди дни бяха образувани две досъдебни производства по случая, за който Либия обвини страната ни в пиратство, предава Bulgaria ON AIR.

След смяната на собствеността му на 21 декември, корабът продължава да плава под панамски флаг, а екипажът му е украински.

А фирмата "Булгаргеомин", влязла във владение на танкера, обясни - били са принудени да се върнат на бургаското пристанище докато бъде изчистен спорният казус със собствеността.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
НаКукич преди 4 години
Другаря Петров е всеизвестен с големия си апетит, той и затова бе сложен с усиленото лобиране на много синове на заслужили.. Също като него подвизавали се по корабите основно да "слухтят".Сега цялата М(Г)орска удминистрация е овладяна от тях, като се почне от отделите занимаващи се със свидетелствата на моряците кака само лапкат ееех, портстейт контрола итам, регистрация на плавателни съдове еххх как е и всичко това нагоре до самия товарищ Петров. Забравете че някой ще го разследва или хората му
11
0
 
9
 
! Отговори
Замислете се преди 5 години
Кой съдия издаде въз основа на чужда ипотека заповед за изпълнение и изпълнителен лист ? Защо му крият имената и документите ? Ведната да го арестуват, а съда да му забрани да упражнява правна дейност и да му отнемат дипломата.
10
0
 
20
 
! Отговори
ззз преди 5 години
До @1Всъщност знае се ЧИИ са тези от псевдо фирмата самообявила се за наследник на "Булгаргеомин".Това са "хора" от обкръжението на Булмакет, Инса, БМФ и т.н. т.е. все "Наши" хора!Ама много се раздуха историята, та, как ще замажат гаф-а , включително и пред ООН - нямам идея. Извън Б-я тези мафиоти не са толкова властни, а фактът, че даже и ВАС защити либийците, говори че здраво са се омацали...
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 10 години Тиквено Оправление безаконието в Бг надмина и Сирийскитебойни полета.ФАКТ!!!
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата се о_ра яко. Опитаха се да се измъкнат, че е частен случай. А Морска администрация и Гранична полиция какво са правили там тогава? И тази никому неизвестна охранителна фирма...
7
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЛУПОСТИ !!!!Как се връща кораб от международни води по разпорежданена морска администрация?!?!Fake news!!!Кораба се е върнал сам защото няма къде да иде.На Босфора турците ще го арестуват по искане на Либия.Няма кой да храни екипажа с години в открито море.Скандала стана ОГРОМЕН.Тиквата му припари под ***.И хоп ..... морска администрация върнала кораба.Лъжци сте до ниво безобразие!!!!
6
0
 
33
 
! Отговори
ззз преди 5 години
Либия дали ИМА или НЯМА да ни връща не'кви си 300 милиона няма никакво значение по казуса!Става дума,че една откровенно МАФИОТСКА фирма (от която нито стотинка няма да отиде за НАС - Българите) превзе ПИРАТСКИ един кораб.До тук нЕма лошо - те мафиотите - това им е работата, НО , тук бе намесена ДИРЕКТНО ДЪРЖАВАТА: в абордажа участват гранична полиция и топ полицай от София.А принудителното сваляне на ФЛАГ-а (от лица на Б-я) е директно обявяване на война по ВСИЧКИ междунаронди правила - ФАКТ!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега ще има еднооо ГОООЛЯМО РЕСТО....... от фирма, частен изпълнител, охрана и т.н и т.н и т.н ....... с две думи ще ги пратят на съд в Либия
4
1
 
25
 
! Отговори
@1 преди 5 години
С тая разлика, че случилото се няма НИЩО ОБЩО с държавата ни или с дълга на Либия. Тук става въпрос за кражба-пиратство, от някаква си неизвестна частна фирма, на чужд кораб, с помощта на цялата бъгларска администрация. Няма такъв срам! И всички се правят на ударени, видиш ли. Защо аз не ходя да конфискувам нечий танкер заради дълга на друга страна към България? Щото аз съм НИКОЯ, а тия дето са гепили са НЯКОИ. Които все още не се знаят ЧИИ са и все още не са подсъдими!
3
0
 
25
 
! Отговори
Да - ама - НЕ преди 5 години
Пак давате едностранно тълкуване - само от към мафиотката фирма ПСЕВДОнаследничка на Булгаргеомин.ВСИЧКИ документи за панамски флаг са фалшиви: това е според панамското консулство. Също така ипотеката изповядана от гръцкия нотариус Андреадаки не съществува и е обект на "груба злоупотреба".Още охранителната фирма "Башев секюрити" няма лиценз за охрана а с неина униформа е бил деистващ служител от спец полицейк. сили от София: Александър ЛонгочевТака,че не защитавайте МАФИОТСКИ фирми/структури!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 Това ,че ООН официално е признало властниците в Триполи за правителство се пита.До колко е признато в цяла Либия?Щото и в Бенгази има правителство и пустините племена си имат управа!
1
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Либия има да ни връща 300 милиона долара и повече. Държавата да го конфискува. Либия се сети, че има правителство, веднага да им върнат мигрантите, които пускат към Европа. Голяма новина е, че Либия има правителство.