Под прикритие: Данъчни играха хоро, други попаднали сред нудисти!

Забавлявам се с прикритието на колегите в Марково, заяви Горанов
Обновена: 8 мар 2019 15:14 | 8 мар 2019 15:10, Красимир Ангелов
160
Под прикритие: Данъчни играха хоро, други попаднали сред нудисти!
Снимка: БТА

Данъчни под прикритие играха хоро, за да се представят за любители на фолклора и да хванат членовете на самодеен състав в пловдивското село Марково, че не издават касови бележки за по 1,50 лв., съобщава БНТ.

Случаят е от 4 март и за него потвърдиха от Националната агенция по приходите.

В тайната операция "Хоро" се включил екип на Агенцията по приходите в Пловдив. Разработката започнала по подаден сигнал, че самодейна трупа за народни танци от село Марково нанася щети на държавния бюджет. Това наложило двама данъчни да се представят за любители на фолклора и да се включат в репетициите на състава.

Близо два часа двамата инспектори под прикритие усвоявали народните танци. Когато заниманието приключило, всички започнали да събират дребни суми между един и два лева, за да покрият част от разходите. Данъчните също се включили.

След като събрали парите обаче, те поискали да им бъде издаден фискален бон. След като не получили бележката, те се легитимирали и започнали проверката.

"Нелепата ситуация идва от това, че е по жалба, подадена от местни жители", посочи пред БНТ Пламен Кабаков - кмет на село Марково. По думите му навсякъде в България е ясно, че читалищата нямат пари и под някаква форма тази дребна сума, която се е събирала, се е събирала за подпомагане на самата група.

Очаква се самодейците да дадат обяснения по случая в Агенцията по приходите и да разберат дали хореографката ще бъде санкционирана.

По повод случая с данъчни, които са танцували под прикритие народни танци, за да проверят самодейна група в пловдивското село за неиздаване касови бележки, министърът коментира, че всички способи за контрол са позволени. Горанов разкри и друг комичен случай, в който данъчни са се озовали случайно на нудистки круиз.

"Забавлявам се с прикритието на колегите в Марково, те са преиграли, но всякакви способи се използват. Миналото лято са качвани служители на приходната администрация на круизни кораби. Имаше една забавна ситуация, в която навътре в морето се оказа, че това е нудистки круиз и колегите бяха изключително притеснени", разказа Горанов.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
30
 
! Отговори
Позор преди 5 години
Това може да се случи само на Територията.
77
1
 
50
 
! Отговори
Azz преди 5 години
Що не се пробват на гей събиране...под прикритие...
76
0
 
32
 
! Отговори
Азъ преди 5 години
А в парламента коги?
75
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки държавен хрантутник се познава по миризмата. Смърди на некомпетентност, корупция, шуробадженакорушветчийщина и суджуци. Та в тоя ред на мисли са лесно разпознаваеми.
74
0
 
24
 
! Отговори
Залеза ... преди 5 години
... на боко -тиквата тече с пълна сила!
73
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двоини стандарти! За обикновенните фирми смазване и терор, с рекет. Къде както дойде. За колективни фирми на енергетици, металици, атомници, без контрол.. Без фактури, без имена/ централно отопление/
72
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 73А защо не обикалят в заведенията по обед да пишат глоби за пушене ?-ако на посетителите не им пречи, на персонала - също, тогава за какви "глоби" може да иде реч? питам? кой е този, кой се изживява в ролята на съдник в отношенията между субекта?! какво става тук изобщо, всеки вече се пита?
71
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Горанов разкри и друг комичен случай, в който данъчни са се озовали случайно на нудистки круиз."Има и още един комичен случай, в който министър на финансите на България укрива данъци, а антикорупционния орган действа като негов съучастник.
70
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До къде докараха Държавата.Да събират и жълтите стотинки от обеднелия българин а да опрощават милиони на милионери и религиозни организации.Че и се хвалят за опростените пари а се подиграват с хората за дължимите стотинки.Верно,че закона е за всички,но би трябвало и за опрощаването да важи.Като се опрощава да се опрощава на всички а не само на нашите.
69
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не обикалят в заведенията по обед да пишат глоби за пушене ?
68
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва все отнякъде да се компенсират ония 8 млн на широките ***.
67
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отишли да търсят касови бележки за дарения от 1.50 за читалището в деня в който опростиха 8 млн. лв на мюфтийството?!
66
1
 
47
 
! Отговори
настрадин ходжа знае преди 5 години
Да кажат, че хорото е организирано от мюфтийството. Веднага им ги опрощават.
65
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това наистина е гротеска - да опростиш 8 милиона на ония дето смърдят от 5 метра, за да баламосват "верващите", а да дебнеш хорицата, които с труда си са изкара ли нещастните 1.5 левчета.Е не, това не може да е истина, просто не е за вярване!?! Да не говорим, че в нормалните държави има НЕоблагаем минимум, който и с топ, не може да се пипа, но тук нещата са "плоски", за да не отиде зян печалбата на - на киро-гела, на правешката газова мутра, на прасчо и т.н... те се знаят от всички
64
0
 
50
 
! Отговори
браво данъчни преди 5 години
Ей затова няма пари за болниците ,защото читалището в Марково не издава касови бележки за курса по фолклорни танци.
63
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идват избори и всяка стотинка е ценна за ЦвЦв и ББ.
62
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Круизният кораб на българска фирма ли е.....,надали,...и какво са търсили там след като не се облага с данъци в България,на SEX командировка ги е пратил,видео има ли?Колкото има облагане на апартамента дето живее уж без наем!Искаме видео от проверката!
61
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изхарчили са 2 хиляди лева ,за да вкарат в хазната приходи от 1,50лв/ 10 души по 1,5=15лв по 10% данък =1,50лв. А за втория случай -действително е деликатно на нудисткия кораб да видиш *** на началничката си.
60
0
 
35
 
! Отговори
заКокошкаНямаПрошка преди 5 години
Както винаги се хващат кокошкарите за отчитане на дейност и "отлични резултати" в борбата срещу сивата икономика, за сметка на ония с палатите и лимузините, които са невидими за данъчните. защо ли?
59
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сте прави за другаря Горанов. Лично съм говорил с възрастни загорели дами използвали платена любов. Всички твърдят че жиголото Владислав Горанов им е издавал касови бележки за извършените от него услуги. След проверка на QR кода от тези бележки в сърварите на финансовото министерство се установи че всички те са надлежно документирани и министъра ще си внесе данъка за извънаредните доходи ама друг път.