Под прикритие: Данъчни играха хоро, други попаднали сред нудисти!

Забавлявам се с прикритието на колегите в Марково, заяви Горанов
Обновена: 8 мар 2019 15:14 | 8 мар 2019 15:10, Красимир Ангелов
160
Под прикритие: Данъчни играха хоро, други попаднали сред нудисти!
Снимка: БТА

Данъчни под прикритие играха хоро, за да се представят за любители на фолклора и да хванат членовете на самодеен състав в пловдивското село Марково, че не издават касови бележки за по 1,50 лв., съобщава БНТ.

Случаят е от 4 март и за него потвърдиха от Националната агенция по приходите.

В тайната операция "Хоро" се включил екип на Агенцията по приходите в Пловдив. Разработката започнала по подаден сигнал, че самодейна трупа за народни танци от село Марково нанася щети на държавния бюджет. Това наложило двама данъчни да се представят за любители на фолклора и да се включат в репетициите на състава.

Близо два часа двамата инспектори под прикритие усвоявали народните танци. Когато заниманието приключило, всички започнали да събират дребни суми между един и два лева, за да покрият част от разходите. Данъчните също се включили.

След като събрали парите обаче, те поискали да им бъде издаден фискален бон. След като не получили бележката, те се легитимирали и започнали проверката.

"Нелепата ситуация идва от това, че е по жалба, подадена от местни жители", посочи пред БНТ Пламен Кабаков - кмет на село Марково. По думите му навсякъде в България е ясно, че читалищата нямат пари и под някаква форма тази дребна сума, която се е събирала, се е събирала за подпомагане на самата група.

Очаква се самодейците да дадат обяснения по случая в Агенцията по приходите и да разберат дали хореографката ще бъде санкционирана.

По повод случая с данъчни, които са танцували под прикритие народни танци, за да проверят самодейна група в пловдивското село за неиздаване касови бележки, министърът коментира, че всички способи за контрол са позволени. Горанов разкри и друг комичен случай, в който данъчни са се озовали случайно на нудистки круиз.

"Забавлявам се с прикритието на колегите в Марково, те са преиграли, но всякакви способи се използват. Миналото лято са качвани служители на приходната администрация на круизни кораби. Имаше една забавна ситуация, в която навътре в морето се оказа, че това е нудистки круиз и колегите бяха изключително притеснени", разказа Горанов.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Браво!!!Трабваше Горанов да си вземе парите от мюфтийството. Но май се сещам защо ги опрости защото той Горанов бе кадър на ДПС.
17
2
 
17
 
! Отговори
Боко Рапоня преди 5 години
Браво момчета. Работете, хващайте! Повече приходи в хазната от контрабанда и укрити данъци - повече пари за магистрали, тангенти, училища, огради! ГЕРБ - видими резултати
16
38
 
1
 
! Отговори
Браво!!! преди 5 години
От долу подписаните не виждам НИТО ЕДИН ДАНЪКОПЛАТЕЦ, по понятни причини /включително и този с уж 20 годишното магазинче/.Ситуацията е наистина смешна и комична,но коментарите не са от подходящите хора ,а от невръстни пубери и ,,професионални но не плащащи данък "хейтъри и ***.
15
0
 
41
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
"министърът коментира, че всички способи за контрол са позволени. Горанов..."Другарю министър, ко стана с 300 квадратната квартирка? е ли конфликт на интереси, или да?!...
14
0
 
35
 
! Отговори
леле преди 5 години
Тези хора са страшни ***. За съжаление тази държава се превърна в ***, решил съм да стягам и аз куфарите скоро
13
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще избиват парите от мюфтийството.
12
1
 
44
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Данъчните да не се правят на улави, ами да отидат до рафинерията на Луоил, там са покрити печалби за милиарди годишно, *** май Баце не дава ;)
11
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи мюфтийството се измъква с 5 милиона лева неплатени данъци, но са ангажирали 20 човека за кокошкари като тези.
10
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После няма да ги бият ли,ще ги бият да не са ставали данъчни.За милиони няма закони,за кокошка няма прошка. За паднал стикер хоп глоба 500 лева,за паднал цена хоп 500 лева глоба.Кой ще глоби държавата за кражбата която прави от народа.От 20 години се занимавам с търговия,все съм си с малкото магазинче и старата астра.Ако играех /като някой мои колеги и приятели / с някоя партия сега щях да имам акции в някои МОЛ.
9
1
 
49
 
! Отговори
Горанов преди 5 години
Плащайте си данъците, за да покриете задълженията на мюфтийството!
8
0
 
40
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Смятайте колко са изпаднали простиналците :) :) :)
7
0
 
48
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
данъчните намерили от къде да започнат,както се казва в една поговорка-скъпи на триците евтини на житото..ако бяха прекарали същото количество време да заловят нещо по крупно тогава ползите за държавата щяха да бъдат по големи
6
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тука има нещо гнило, 1 - не са ги карали на сила да ги дават - дали са ги доброволно.2 - даващите кво са получили в замяна. Като събира некой пари за рожден ден на колега/колежка трябва да издава касова бележка ли?
5
1
 
70
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Данъчните вместо да съберат милиардите ДДС, вместо да съберат данъците и осигуровките на мюфтийството, вместо да съберат данъците от големите акули ... тръгнали да рекетират бабите, които играли хоро?!Тия данъчни що не вземат от фин. министър да съберат данък за имота, който ползва???Много еничари в тая България ... еййййй!!!!
4
0
 
50
 
! Отговори
Astarot преди 5 години
Какво е това аматьорско заглавие? Не сте ли си чели инстуктажа от началствата? Веднага заглавието да се промени на:"Агенти под прикритие на НАП разбиха организирана група за източване на държавния бюджет!"
3
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако трябва в хомо-клуб ще отидат и ще си подложат за два часа задниците, само за да могат след това да поискат касова бележка.
2
1
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И колко пари на данъкоплатеца потрошиха заради касовата бележка за 1,50? Вероятно са били няколко човека, отишли са с автомобил на НАП, купен и поддържан с наши пари, плащали са им надници за деня. Поне 200 лв. е похарчил данъкоплатеца, за да си друснат хорцето и да хванат големите нарушители от самодейния състав, дето са събирали пари помежду си, за да си платят разходите.
1
1
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Удариха дъното!