Бутат къщи в "Шекер махала", бременна заплаши да спи в руините

Жител се опита да спре багерите с крава
1 апр 2019 15:20,
84
Бутат къщи в "Шекер махала", бременна заплаши да спи в руините
Снимка: bTV

Багер изравни със земята незаконни постройки в пловдивския квартал „Шекер махала“, съобщиха от bTV.

Тази инициатива от страна на общината обаче предизвика масово недоволство сред жителите на ромския квартал, които твърдят, че не са били предупредени.

Център на събитията стана основното училище "Панайот Волов", където стотици се събраха в знак на протест.

Бременна жена изпъкна сред тълпата, заплашвайки да спи в руините на къщата си. Нейн съсед пък направи опит да спре багера с крава.

50 незаконни сгради ще бъдат премахнати по план на Администрацията на пловдивския район "Северен" през 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
док преди 5 години
До авсДа, бе! И така всеки ще започне да строи, където му скимне като знае ,че ще има опрощаване. Трябва да се спазват законите от всички, независимо от етническа принадлежност. Да помечтаем :)))
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им дадат апартаменти на улица Латинка
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕМИ,ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ ЗА ДА ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нема такава държава пълен хаос.Толкова безхаберно управление няма никъде по света .За това трябва да се създаде единно централно правителство с еднакви закони за целия ЕС.ЕВРО ПРОКУРОР,ЕВРО СЪД,ЕВРО ЗАПЛАТИВСИЧКИ ДЪРЖАВИ С ИЗРАВНЕН СТАНДАРТ.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветан Цветанов със седем апартамента! А ти не заработи и един!?
45
0
 
7
 
! Отговори
до чист българин преди 5 години
1.Ако съм си построил незаконна къща на твоята земя, и щракам с пръсти а ти плащаш данъци, а аз ти се смея че си прос, ще подкараш ли фадромата? 2. Преди 20 години ми се роди дете. Ако ти, жена ти и родителите ти бяхте събирали по 200 лв на месец за мен, сега щяхте да ми дадете грубо 100 000 лв да купя апартамент на детето си в София. Защо не сте събрали пари за детето ми? И при това положение, защо караш мен да събирам за къщи, здраве, и какво ли не на ромите?
44
1
 
9
 
! Отговори
Циник преди 5 години
От 70 коментара се четат ... малко повече от половината...И моя е "изчезнал" ... с очите си съм виждал коза на 3ия етаж на тераса от новопостроен блок в една от пловдивските махали...паркет и "дървена дограма" бяха изчезнали - защото номадите - калайджии - не са свикнали на уседналия живот на българите.Прави са юзърите - идете до КАТ Пловдив и вижте какви котиджи им построи държавата - за която българите са "ромски донори" ... какво стана - кога ще им раздавате климатиците?
43
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво са бутнали къщите. Ама сега какво да правят хората? Да ходят да спят по централите на политическите партии управлявали България през последните 30 години?
42
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Не вярвам да е бременна.
41
2
 
19
 
! Отговори
казаХ преди 5 години
Всичко незаконно да се бута,без разлика коптор,хотел или небостъргач.
40
3
 
20
 
! Отговори
До Чист българин преди 5 години
Логично е да състрадаваш, когато четеш анализи колко струва на бюджета социалното подпомагане на тези здрави, млади хора, които много добре съзнават, че могат да работят и да плащат данъци като останалите, а също и да използват кондоми. Но и през ум не им минава да правят това. Предпочитат да изсмучат каквото могат от соц.фондове.И като се запознаеш обстойно, в цифри, с този проблем, тогава ще разбереш защо трябва да ти е жал за трудовите пенсионери и за работещите българи, останалис по 1 дете
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До авс (41)На други снимки към други материали по този случай, се вижда, че между големите къщи, които не се пипат (сигурно са законно построени) и оградата на училището е имало нормална улица, но някои роми са си построили бараки и конюшни направо на уличното платно, като някои от тези незаконни постройки са долепени до оградата на училището. Така са запушили улицата, а в училището мирише на конски...Вместо да ги жалиш, апелирай да спазват законите. Тогава няма да са на загуба.
38
1
 
23
 
! Отговори
Бременната не е ли преди 5 години
онази, за която други сайтове съобщиха, че е на 30 г. и има 4 деца, най-голямото от които е на 18 г.?Тя заявила, че нямала къде да отиде, затова щяла да разпъне чадър на мястото, но което е била къщурката й, да сложи под чадъра легла и да спят там. Но репортерите явно не са се сетили да я питат има ли поне един ден трудов стаж през целия си живот и по колко пари месечно получава от социалните под формата на помощи и надбавки - тоест, наготово от нашия джоб. Сега май намеква за общинско жилище.
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя ако не беше бременна щеше да е новина.
36
2
 
26
 
! Отговори
ДА Бе преди 5 години
До 38 "чист " българин.А кой и защо трябва да им строи къщички,моята къща да не би държавата да я е строила,или пък да ми е платила земята ,или да ми опрощава данъците?
35
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да спи! нима трябва да се допуска отделни хора да рекетират държавата?
34
5
 
28
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Законите са за всички. Проблемът е, че *** си знаят наизуст правата, засягащи скотския им начин на живот, но не си изпълняват задълженията. Да бутат наред!
33
1
 
23
 
! Отговори
авс преди 5 години
бутайте не законите павилиони дюкянчета и барове покрай морето че се налюпиха много незанини стопани
32
21
 
6
 
! Отговори
авс преди 5 години
толкова ли п трудно да се озакони връщане назад 10г.плащат си данъците за 10 г и прблема е решен агнето цяло и вълка сит.толкова трут и пари са хвърлили хората безбожници не съм за тях просто не е човешко
31
23
 
4
 
! Отговори
чист българин преди 5 години
Преди години се направиха в ,,шекера ,,30--тина еднофамилни къщи дадоха им се и до момента там живеят под наем--доста хора без имоти и нуждаещи се в онзи момент... Ако до момента за тези 15-тина години се бяха стройли по 10 къщи на година сега щеше да има 150 къщи и хората в тях щяха да са по-социализирани--- бутането няма да реши никакъв проблем... а със задълбочаване на кризата и безработицата в селските райони натиска в големите градове ще стане огромен всякакви скитници и прочие ще залеят ..