След побоя в Габрово: Масови проверки на ромски фамилии

Мерките за сигурност в града са увеличени
Обновена: 11 апр 2019 08:09 | 11 апр 2019 08:09, Петя Славова
273

Напрежението в Габрово ескалира след нанесения побой над продавач в магазин от трима роми.  Жандармерия и полиция цяла нощ бдяха да не се се стигне до по-сериозни ексцесии, след като вчера бе организиран протест в града.

Напрежението се увеличи още, след като протестиращите тръгнаха към ромската махала в града. Нанесен бе погром на няколко къщи, в които обаче нямаше хора. Повече от четири часа продължи обиколката на протестиращите, които скандираха, че искат строги присъди за безчинстващите роми и настояваха властта да вземе по-строги мерки срещу тях.

Кметът на града Таня Христова разпореди масови проверки по всички райони, в които има струпвания на ромски фамилии и хора от криминалния контингент в Габрово, след побоя над служител в магазин в града.

Междувременно мъжете, нанесли побоя, бяха задържани повторно, след като бяха освободени без повдигнати обвинения след 24-часовото задържане.

В неделя около 22.30 часа, Венцислав и Царина са на смяна в денонощен магазин в центъра на Габрово, когато в обекта влизат трима мъже, а на касата избухва спор с друг клиент.

Още по темата

"Видях, че стана напрежение и за да избегна тази ситуация, казах на колегата Венцислав да ги помоли най-любезно да напуснат обекта, каза продавач – консултантът Царина Пашова.

"Виждам как въпросните трима души са хванали друго момче да се закачат с него, направих забележка, че не трябва на входната врата да се случва всичкото това нещо, да има сбиване и побой в магазина, разказа потърпевшият Венцислав Иванов

В резултат тримата мъже буквално се нахвърлят върху Венцислав.

"Удариха ме няколко пъти, аз започнах да се защитавам, 7-8 минути, стигна се до бой между нас", добави продавач-консултантът пред Bulgaria ON AIR.

По това време в магазина е и 18- годишния Даниел Ненов, който става свидетел на всичко случващо се. Той посочи, че Венцислав се е опитал да говори с момчетата и да ги помоли да напуснат магазина, но може би от имидж или репутация, те се нахвърлили върху него.

В резултат на побоя Венцислав е получил комоцио и охлузни рани по цялото тяло. Нападателите му са задържани за 24 часа, но след изтичането на мярката излизат от ареста без обвинения.

Днес по обяд обаче отново бяха задържани.

Междувременно кметът на Габрово Таня Христова разпореди мерките за сигурност в града да бъдат увеличени.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
41
 
! Отговори
Български чеда... преди 5 години
Време е хората да се събудят!Стига сме си заравяли главите в пясъка!Утре може да се случи на всеки!
17
1
 
21
 
! Отговори
ПРИ--,,лека -- преди 5 години
телесна --затвор не се предвижда --немогат да ги задържат ,случая е ясен абсолютния максимум е до 1-год условно ,ама надали......ако щете и денонощно обикаляите и викаите в града това си е една често срещана крим-проява --въведена от мутри и разни модерно наричани ,,силоваци,, просто тук си има традиция да са 5-6 човека срещу един--пак добре ,че леко се размина младежа...
16
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изтървало ги край докато нападнаха къщи и самотни старци вече и магазини нападат
15
2
 
23
 
! Отговори
Има един лаф преди 5 години
Че га умреш и дърва да цепят на гробати ще е все тая---въпроса е каде са компетентнигте --отговора е ; дебнели са за превишена скорост.....
14
0
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Междувременно мъжете, нанесли побоя, бяха задържани повторно, след като бяха освободени без повдигнати обвинения след 24-часовото задържане."Забележете гнусните действия на властите- първо пробват да освободят тихичко тримата и чак когато хората се надигат ги арестуват пак.
13
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кметицата обаче е култова....има нужда от написан текст в тази ситуация?!? Има нужда точно тези три банални, дежурни изреченийца, които вече чуваме от 30 г. да са написани за нея?!? Браво, браво, господине! Ми кво се чудим, че *** е кочинката на Европа (а и не само)? Докато на управленски позиции са СОП-аджии, СОТ-аджии и селски тарикатчета - все ще е така.
12
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата година един български турчин в Единбург беше набит от двама английски дрипльовци в магазина му. Единият беше осъден на 18 месеца затвор, а другият на обществено полезен труд и да плати 2000 паунда на жертвата. Вдигна се голям шум защо и вторият не е в затвора.Какви са тези български закони незнам. Но защо хората бягат от България знам.
11
0
 
69
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Пуснали ги без обвинения и после пак ги арестували. Да се разпуска тая държава.Кметицата да си озаптява електората, понеже на хората взе да им писва. Пишат по форумите, че българите били еди си какви, но повярвайте ми на всеки човек му писва и съм сигурен, че този момент ще дойде.Тогава няма да има друг виновен освен управляващите последните 30 години, и нито един то тях не трябва да остане не съден за безхаберното толериране на този етнос за сметна на останалия народ. Това е предателство!!
10
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в Габрово няма "ромска махала", общината е настанила една част в общински жилища, другите са се самонастанили в частни имоти.
9
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвличат ви вниманието с римляните, докато ви крадат. Крадат ви на едро БЪЛГАРИ....
8
1
 
48
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Както винаги в такива случаи,органите вървят след събитията,а ако случаите не получат гласност съвсем ги прикриват.Ами те са едно малцинство,което е любимо на такива човеколюбиви,но антибългарски организациикато като БХК,"Америка за България",Отворено общество".Наближават избори и това малцинство съвсем онагляват,ако има на къде повече и те трябва да бъдат обгрижвани защото са основен крепител на статуквото през последните 29 години.Всички партии имат полза от техните гласове,независимо от цвят
7
32
 
14
 
! Отговори
Ромите са електорат преди 5 години
на БСП.Има депутат Манол от БСП, даващ подкуп на роми да гласуват, но го КЪТКАТ от БСП.НИНОВА?
6
2
 
44
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Америка за България е финансирала с американски пари една измислена организация - Постоянна ромска конференция, за да осигури тотална недосегаемост на ромите с "демократична подкрепа".
5
0
 
122
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснали ги без обвинение, после, като разбрали че ще има протест, пак ги задържали, а след време - като се позабрави ситуацията - пак ще ги пуснат!Пародия на държава, пародия на правосъдие...
4
3
 
62
 
! Отговори
Габрово преди 5 години
Стига с това "ромска махала"! В Габрово никога не е имало така и няма да има!
3
7
 
55
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Ромите знаят че Америка за България е тяхната майка - хранилница. При всяка такава ситуация скъпо платени лобисти звънят в полицията от името на световната демократична общественост. Милиционерите смутено се извиняват и пускат американските любимци на свобода. Да живее демкрацията.
2
0
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Жандармерия и полиция цяла нощ бдяха..." Нашата полиция ги пази! По заповед отгоре, разбира се...
1
1
 
61
 
! Отговори
Мен преди 5 години
След дъжд качулка , а после ми говорете Бълагия била в Европа , ама Европа не е България