Собствениците на ротвайлерите, нахапали деца - в ареста

Едно от децата бе спешно оперирано след инцидента
11 апр 2019 07:10, Александър Попов
62
Собствениците на ротвайлерите, нахапали деца - в ареста
Снимка: Pixabay

Арестуваха собствениците на двата ротвайлера, които нахапаха жестоко възрастен мъж и внуците му, съобщи bTV.

Това са майка и син от Симеоново, които са задържани за срок от 24 часа.

Инцидентът стана вчера по обяд. Три братчета на 7, 9 и 12 години се разхождали заедно с дядо си. В района на Минералната баня в село Железница били нападнати изневиделица от кучетата. Случайно минаващи хора са се притекли на помощ.

Най-сериозно пострадалото момче е оперирано по спешност. То остава за лечение и активно наблюдение. За лечение остава и едно от братчетата му, чиито рани са обработени. Третото момче е освободено да си ходи, след като са обработени и неговите рани. Възрастният мъж е откаран в болница "Света Анна".

Децата и родителите им живеят в чужбина. Те са дошли на гости на баба си и дядо си в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
30
 
! Отговори
. преди 5 години
Разбира се, че собствениците са виновни. Никое куче не се ражда агресивно. Без дисциплина и социализация стават неконтролируеми и опасни. Също като при хората. Едрите породи трябва задължително да бъдат с намордник и каишка при извеждане. Но, тъй като няма органи, които да следят за това, както и да налагат санкции при нарушение, резултатът е този, за съжаление. Съчувствам на децата и дядо им, преживели са нещо ужасно. Отговорността е на СТОПАНИТЕ
9
3
 
21
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
Няма , държавата на абсурдните
8
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички кучета трябва да се регистрират,да имат паспорт и да се плаща годишен данък за тях.Така е в чужбина,а някои породи кучета трябва да се забранят със закон да бъдат отглеждани като домашни любимци.А кажете ми дали родителите и децата ще стъпят в България след тази случка?
7
3
 
55
 
! Отговори
Кккк преди 5 години
В България най големите кре...и психично болни отглеждат агресивните порода кучета. Трябва пълна забрана на тези породи и конфискация на всички налични, а ловните кучета трябва да се извеждат само с повод и наморник. Като от ловните кучета трябва да са разрешени само за лов на пернат дивеч.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДодоИ щяха да го осъдят , че е стрелял по кучетата. Иначе си много прав!
5
3
 
35
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Какъв контрол , то къде има контрол над нещо в Бг , всеки си прави каквото си иска , разрухата е пълна , няма връщане назад , последното читаво поколение 80 - 90 , одавна избягаха от Бг , като чуха бял мерцедес и се отказаха , както и родителите на тези деца , дано си наемат адвокат и им пукнат аналното отверствие
4
2
 
36
 
! Отговори
De преди 5 години
Съгласен с коментар 1 , в белите държави кучета от тая порода просто няма или ако има трябва да са с наморник или на определени места да се пускат , като закрито пространство , пращаш децата си при дядо и то какво става , а някои да каже в скандинавски страни има ли такива случей
3
4
 
41
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Крайно време е дасе приеме закон за личното оръжие с цел самозащита! Ако дядото имаше пистолет, вероятно инцидента щеше са бъде овладян, ефекта му силно ограничен или вероятно предотвратен.
2
6
 
42
 
! Отговори
Е това е преди 5 години
Да си дойдеш за да те нахапят!Иначе сега свешните кучелюбци ще изкарат хората виновни!
1
3
 
46
 
! Отговори
Vanio преди 5 години
Крайно време е някои породи кучета да се забранят, да се въведе строг контрол върху отглеждане на такъв тип кучета. А нехайни собственици да се наказват ефективно.