Роми на протест срещу спирането на водата им в Бургас

Причината - неплатени сметки
Обновена: 21 май 2019 13:01 | 21 май 2019 11:45,
148
Роми на протест срещу спирането на водата им в Бургас
Снимка: Facebook/Димитър Николов

Близо 300 жители на кв. "Победа" се събраха пред Общината в Бургас на протест срещу спирането на водата в квартала.

Гражданите скандираха, че не могат да живеят без вода и се оплакаха, че децата им не могат да посещават учебни занятия, защото учителите ги връщали за това, че били мръсни.

Жителите на квартала, работещи към почистващи фирми, заявиха, че за предстоящия празник на 24 май няма да работят.

Кметът на Бургас Димитър Николов се обърна към стачкуващите с молба за спокойствие.

"Протестът тази сутрин пред сградата на Община Бургас е безпрецедентен. Призовавам всички за спокойствие и за недопускане на напрежение! Надявам се, че няма да има партия, която да подклажда етническо напрежение и да играе на тази взривоопасна тема. Гражданите на "Победа" и "Акациите" имат същите задължения, както всеки един бургазлия. Не съм аз човека, който пуска и спира водата, но като кмет съм длъжен да следя за спазването на правилата", написа кметът във Facebook.

Той заяви, че не може да приеме призивите за оставка на ВиК, защото като кмет не управлява дружеството.

От ВиК съобщиха за подробен списък с абонати, които са ползвали вода без да платят. Една част от тях са започнали да плащат, а други категорично са отказали. Това е и причината за спирането на водата в квартала, заяви кметът.

Той призова протестиращите да уредят неизплатените си задължения, а останалите граждани да не влизат в пререкания с протестиращите, за да не се допусне напрежение в града.

"Убеден съм в здравия разум на бургазлии и ще направя всичко възможно за осигуряване на спокойствието в града", коментира той.

Николов обясни, че всеки може да провери какви са задълженията му чрез партиден номер, лично име и ЕГН, като всеки има право да плати веднага или да сключи договор за разсрочено плащане. Ако тези правила бъдат спазени, кметът заяви, че лично ще настоява за пускане на водата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
22
 
4
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
Те хората може и да искат да плащат водата си, но нека да им сложат водомери и да им дадат пари за да има с какво да платят. Иначе само със спирането на водатая няма да почнат да я плащат, ясно е.
4
1
 
35
 
! Отговори
панчо преди 4 години
искат искат и пак искатне дават не щът да дават и никога не дават
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рано или късно,щеше да стане.Хайде даизлезе насреща им помощният класик имолитвено да им възстанови правата,да имат вода.Да вземе за ординарецКаракачан хайдут и да действат опера- тивно бързо и компетентно,щото можеда дойде подкрепление и дотам с нашата държавица.Боко да държи Фал-кона в изправност.
2
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какви са тези произволи ? в тази държава закони има ли ? - тогава - да се спазват ! ....аз плащам....ти плащаш....той плаща....ние плащаме...вие плащате.... И ТЕ ПЛАЩАТ !.......нямало да работят в чистотата - ами няма да получават заплати. нямало да си пуснат децата в у-ще ?- ами няма детски за деца ! ама без заплати и пари ще почнат да крадат -----ами има затвори, и за да не са безплатни - има работа в каменоломните !..ние НЯМА да им плащаме ! БХК да им плаща !
1
8
 
17
 
! Отговори
// преди 4 години
Пълен цирк, с предварителен сценарий в полза на управляващата партия."Протестиращите" викаха, цирикаха, излезе кметът, усмири ги и си тръгнаха по живо по здраво. Сцени с електората 4-5 дена преди изборите...