25 ст. на час за нощен труд, синдикатите: "Перверзия" от МВР

Полицаите са недоволни от условията за допълнителен труд
5 юни 2019 09:10,
157

Летният сезон започна и още 1000 полицаи ще бъдат командировани при колегите си, за да се грижат за сигурността на гражданите и туристите по Черноморието. Те ще патрулират по плажа и в районите около брега през деня.

Всеки допълнителен час след това ще им се заплаща по 25 стотинки - толкова е предвиденото възнаграждение за извънредния им труд. Служителите обаче се оплакват от парите, които ще получат за среднощните обиколки по заведенията и казват, че предварително са им обещани повече.

"25 стотинки, които са жалки, абсолютна гавра със служителите на МВР. Обидно е! 12 години няма никаква актуализация. Категорично не приемаме това отношение към нас. Защо някой си мисли, че сигурността е безплатна?", попита зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"На границата има наши униформени служители и колеги, които са сътрудник охрана. Единият получава 25 стотинки, другият получава 50 стотинки. Това е перверзия. Само болни мозъци могат да допуснат да се стигне до такава ситуация в министерството", каза Кузманов.

По думите му другото парадоксално заплащане е това от 10 стотинки на час, за които служителите стоят в готовност по домовете си. Кузманов отбеляза, че не всичко е в ръцете на МВР и отправи критики към финансовото министерство и Владислав Горанов, както и към Министерския съвет. И подчерта, че в частния сектор нощният труд се заплаща по 1,5-2 лева.

Зам.-председателят на СФС в МВР е категоричен, че синдикатите няма да търпят такова отношение. На 22 юни им предстои федеративен съвет в Трявна, след който ще изпратят ясно послание към Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
18
 
! Отговори
властта преди 5 години
Силна, екипирана и действаща полиция е заплаха за нас. Ясна е целта на ниското нощно заплащане - слаба мотивация на служителите и безпроблемен трафик на квото се сетите
44
5
 
20
 
! Отговори
корупцията МВР преди 5 години
По четирима болни *** с фуражки имаме на човек от населението смятай. И това всичкото брои стотинка и си натиска парцалите .
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много им е за работата която не вършат !
42
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не им изнася да напускат хранилката, работа има колкото искаш. Но друго си е цял живот лежане, кражби, далавери, почти безлихвени заеми с гарант държавата, транспорт не плащат, осигуровки също, пенсия на младини с незаслужени двадесет заплати накуп и още какви ли не привилегии. Като през цялото си съществуване, за пет пари работа не вършат, освен да реват за заплати и парцалки.
41
5
 
18
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Бойко им даде за Коледа малко бонуси,и те доволни,предоволни, летят към урните да пускат бюлетини,сега защо го разстройват с тоя нощен труд.
40
3
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
На мен не ми плащат нощен труд, 2.50 лв. на час и през деня и през нощта! Смятай колко получавам, чисти 430 до 450 лева! Мизерия, няма пари за храна и облекло! Това е положението, господа полицайчета!
39
6
 
13
 
! Отговори
До Поаро преди 5 години
Уважаеми с ник "Поаро", дори не си разбрал, че инцидента с гранатата беше в Силистра! Това е много показателно !!! Оправданието че гранатата не била производство на МВР....просто няма да го коментирам...излагацията си е твоя. Въобще от целия ти пост крещящо личи, че си от друга планета....ти не си тук изобщо..А и да не забравя - не си полицай, ти си милиционер никога не го забравяй когато се погледнеш сутрин в огледалото !
38
5
 
18
 
! Отговори
Стахливецо Бойко преди 5 години
Като си с захар и диабет кво праиш в МВР бе Компот?Как ще ми пишеш акт като си болен компот и не виждаш бе?Тва да не ти е ТЕЛК всички сте пълни карикатури там бегайи не ме занимавай .Страхливеца отдавна трябваше да ви закрие сичките за 1 стотинка не заслужавате заплата.
37
3
 
20
 
! Отговори
Деиствителен случай преди 5 години
Значи сложили на сайта на МВР имейл щом пишете тука трябва да знаете какво е имейл.Станах жертва на престъпление обаче понеже съм малко интелегентен над средното реших, че няма смисъл да ходя в полицията, но реших да им пратя имейл с моята история защото си мислех, че така ще предпазя други да не станат жертва на тази измама!Написах какво ми се е случило и го пратих на въпрсния имейл от сайта им а те ме издириха и ми връчиха призовка да се явя в СДВР иначе глоба от 300-500 лв.!!!
36
3
 
17
 
! Отговори
направете го преди 5 години
До ПоароУважаеми,има омраза и тя расте и причината не е в народа той плаща не малко пари за полицията,вижте как изглеждате,как говорите,не познавате законите,държите се арогантно,и тн.и тн.това го виждаме всеки ден по улиците,щом не искате омраза а уважение почистете си къщичката и се променете това можете само вия не народа който ви храни.
35
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Звъня по телефона в районото за проблем от лично естество с една където ми паркираше пред гаража ушев ми вика ела да подадеш жалба Аз го питам - Кога да дойда? Той ми вика - Работим 24 часаОтивам след работа в 17:30 и дежурния на вратата ми вика - Защо идваш сега!Това тяхното ми прилича не шизофрения
34
5
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Бизнесът не дава на работниците повече за нощен труд...
33
4
 
19
 
! Отговори
защо? преди 5 години
Странно е защо"журналистите "канят и дават думата само на полицаите а не на хората който отделят от данъците си да ги издържат и не са доволни от работата им!!!?
32
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милиционерите да кажат първо какво са свършили :Битовата престъпност в градовете цъфти и върже !По селата убийства, изнасилвания, кражби, тормоз над старите хора - ежедневно !По-богатите на витамин Д жители на РъБъ са закриляни и пазени от жандармерия при всеки "случай" ! По пътищата катастрофи и джигити, "наште" скрити зад храста !Нито едно знаково убийство не е разкрито !Акциите на МВР са пълен позор !По ГКПП -тата опашки граничните полицай искат "пари за кафе или чорба" !и още и още
31
22
 
6
 
! Отговори
Поаро преди 5 години
Момичета и момчета, аз съм полицай! Нима във вашият бранш, всички са перфектни? Винаги и навсякъде има хора на които не им се работи. Но защо тая злоба към нас? Инцидента в Русе - трябва ли да обясня че гранатата не е производство на МВР или е много сложно да се помисли? Тези в патрулките - са една част от полицията, кажете нещо за криминалистите! Кажете ми нещо за колегите с диабет, с инфаркти, със сърдечни заболявания и изпилени нерви! Засрамете се!
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледаме форума претоварени са да доказват,че и 5 стотинки са им много.
29
6
 
19
 
! Отговори
Сладкар преди 5 години
До ГошоМного ли си учил за полицай бе "брат"? Не ме братосвай малко милиционерче, а си върши работата - да не ти отиде ученето по дяволите. Целта ми не е да съм милиционер на хранилка какъвто очевадно си ти - имам успешна верига, основана през 94-та. Ако не ми платят ще се уповавам на договорите си. Пролича си колко си учил - жалко, че парите ми са потънали в твоето образование. Страх ви е да ви се търси сметка, ще се разбере колко малко, граничещо с нищо правите и ще ви замине хранилката
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз мисля че и това им е много!
27
5
 
19
 
! Отговори
факт преди 5 години
Перверзия е че народа плаща огромни суми за полицията да ги издържа а те не работят и все ревът?това е перверзия....
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами те не вършат работа и за 5 ст. единствено което правят най-добре е да пазят власта и ромите.