25 ст. на час за нощен труд, синдикатите: "Перверзия" от МВР

Полицаите са недоволни от условията за допълнителен труд
5 юни 2019 09:10,
157

Летният сезон започна и още 1000 полицаи ще бъдат командировани при колегите си, за да се грижат за сигурността на гражданите и туристите по Черноморието. Те ще патрулират по плажа и в районите около брега през деня.

Всеки допълнителен час след това ще им се заплаща по 25 стотинки - толкова е предвиденото възнаграждение за извънредния им труд. Служителите обаче се оплакват от парите, които ще получат за среднощните обиколки по заведенията и казват, че предварително са им обещани повече.

"25 стотинки, които са жалки, абсолютна гавра със служителите на МВР. Обидно е! 12 години няма никаква актуализация. Категорично не приемаме това отношение към нас. Защо някой си мисли, че сигурността е безплатна?", попита зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"На границата има наши униформени служители и колеги, които са сътрудник охрана. Единият получава 25 стотинки, другият получава 50 стотинки. Това е перверзия. Само болни мозъци могат да допуснат да се стигне до такава ситуация в министерството", каза Кузманов.

По думите му другото парадоксално заплащане е това от 10 стотинки на час, за които служителите стоят в готовност по домовете си. Кузманов отбеляза, че не всичко е в ръцете на МВР и отправи критики към финансовото министерство и Владислав Горанов, както и към Министерския съвет. И подчерта, че в частния сектор нощният труд се заплаща по 1,5-2 лева.

Зам.-председателят на СФС в МВР е категоричен, че синдикатите няма да търпят такова отношение. На 22 юни им предстои федеративен съвет в Трявна, след който ще изпратят ясно послание към Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като направиха всичко възможно да ми попречат да подам жалба срещу една нагла жена която си беше решила да паркира пред гаража ми като абонамент само тя !Звънят ми и ми викат, тя обеща повече да не спира ела да си отеглиш жалбатаЕто как ни поттикват към саморазправа защото след време отново друга жена започна да спира пред гаража ми, но тогава не отидох да подал жалба а и разпрах гумата с нож!
64
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само един живот имаме а го прекарваме в унижения!1 во в детството по големите ни мачкат и ние търпим2 ро в училище по горните класове ни мачкат - търпим3 то едно време имаше казарма и старите кучета мачкаха зайците4 то милиционерите сега полицайте те мачкат и търпим5 то Престъпниците те мачкат и търпим защото имали права!Е до кога ще търпим ?!
63
2
 
17
 
! Отговори
2ст преди 4 години
Много са им 25ст. Ченгелите не заслувачат и 2ст отгоре. Положителен ефект от ченгел някой да е видял???????? Само ми харчат от данъците да си разкарват безформените телеса и празни кратуни в купените с наши пари автомобили. 80% съкращения в МВР! Най-неефективната институция. За какво да ги пращат на морето? ДА се самоогазяват ли? Да нараняват деца по време на демонстрация ли? Че и изнвънреден труд, смех. Тяхното не е труд, а отбиване на номер.
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какво нощем бе ! ДЕНЕМ елате на Бул. Илиянци под надлеза стоят или жриците на любовта или Полюцаите! И едните и другите са там за пари ама едните поне правят *** а другите само вземат пари.
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да кажа, е отивам да си хвърля *** и няма да си взема личната карта с мене може да ме арестувате!
60
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Два пъти ме викат да давам показания как са ме обрали и два пъти получавам писмо от прокуратурата, че нищо не са направили по моя въпрос! Е за това ли да ги обичам или за това, че ме спряха 12 часа на обяд, че не съм си пуснал фаровете пред блока и аз казах - Аз ли съм най големия престъпник.Полицая ми каза - Ти на какъв се правиш бе а той на какъв се прави сложил униформата и си мисли, че всички са му длъжни търпението и толерантноста ми към тя свършиха .
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами този които ги снима да спят в патрулката как го тормозеха!Чакаха го пред тях да му искат лична карта като излезе да си хвърли ***.
58
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момчето което ги снима и качи в Интернет как са спрели край пътя и са се подпрели на патрулката!Пожела им да изкарат много пари а те го подгониха и арестуваха!
57
4
 
13
 
! Отговори
void преди 4 години
Нощем патрулката спира под едни дървета в парка до нас, свалят облегалките и спят "колегите". Даже съм им махал пред стъклото... И сега "колеги" нека пак да обясним на данъкоплатеца защо ни плаща екстра по 40 лв или 20 дена по 8 часа по 25 ст на час за здрав сън на чист въздух.
56
16
 
1
 
! Отговори
Полицай преди 4 години
Абе мишоци като не знаете как да се държите с престъпниците ние сме ви виновни!1 во правило е да искате лична карта на този които ви обира как така ще ви обира без да знаете кой е!2 ро правило ако искате да ни видите да работим скочете от високо и ние ще дойдем да приберем трупа ви
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Би трябвало полицаите да пращат нагоре за дето са ги оставили да не правят нищо и да взимат пари от хората
54
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В инкасото ни плащат по 20 стотинки на час нощен труд.. въпреки, че по закон инкасо не може да има нощно време. Та кво се оплакват тия хрантутници... аз защо при пенсиониране нямам 20 брутни заплати, а? Ако не йм изнася да напускат.. никой не се е родил ченге.
53
3
 
14
 
! Отговори
Бръм преди 4 години
В частният сектор... абе я питайте в банките колко се заплаща нощният труд..... Я питайте по кол центровете колко се заплаща.... я питайте в болниците как се ходи на работа извъредно, ама нищо не ти се плаща щото си надвишил отдавна разрешеният извънреден труд.... Това е държавна политика.... и отделно че всички си мълчат
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много по трудно е да ловиш риба отколкото да спираш колите!Да ама рибарите ловят за удоволствие никои не им плаща а те пари искат от шофьорите все едно са хванали златната рибка!
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Аз мога да застана на улицата Х и да чакам да мине някои с кола и да вдигна палката и да го спра на това работа ли му викат!
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мене като ме обраха ме засрамиха в полицията защото ми казаха защо им давам и защо не съм им искал лична карта за да може да ги намерят!
49
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де хубаво 0.25 ст. и какво са свършили!?Само за присъствие ли им се плаща хващат ли престъпници или само шофьори
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност някои знае ли какво работят Полицаите!?Те са като пожарникарите има няма пожар трябва да са на линияСамо, че те не гасят пожар а народната любоф към управляващите Ако народа пожелае платоничната любов към властите да я консумира тогава те го наритват на площада предимно майки с деца и възрастни хора.
47
5
 
21
 
! Отговори
Барман преди 4 години
40 заплати накуп 10г за пенсия и безплатно облекло и ядене без осигуровки да плащаш.Ко искате повече ве брат?
46
4
 
19
 
! Отговори
Милиционерска мисъл преди 4 години
...че изтърпим сичко..ама на 45г съм пенсионер с 20 брутни заплатки и 600 лв пенсия...после ставам охранител и готово !