Стадо биволи на пътя вкара младежи в болница

Спирачният път е бил 200 метра
22 юни 2019 22:58,
69
Стадо биволи на пътя вкара младежи в болница
Снимка: Pixabay

Младеж и девойка на по 19 г. загинаха, други трима техни връстници са тежко ранени в две жестоки катастрофи край Хасково в петък и събота. И в двата случая се наложило спасителните екипи да режат колите, за да вадят труповете и телата на пострадалите, пише "24 часа".

Едната касапница на шосето откъм Кърджали била предизвикана от избягало стадо биволи. Животните излезли на пътя и в тях с висока скорост се забил опел, шофиран от 19-годишен. Вътре били още 2 момчета и момиче от хасковското село Мандра. Отивали на дискотека в града.

Измерен е 200 м спирачен път на колата, но шофьорът не успял да избегне добичетата. Той е на командно дишане в болница. Другите двама младежи са с повърхностни наранявания, а момичето - в шок.

Стадото се пазело от електронен пастир. Собственикът обяснил на полицаите, че не знае как биволите са се озовали на пътя. Установил липсата им към 3 ч. и тръгнал да търси 15-те животни. Фермата му се намира на 3 км от мястото на удара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ердоганьо изгуби 2 гласа
24
0
 
6
 
! Отговори
магурката преди 4 години
Бегло съм го прочел,при 200-та м спирачен път само единият е в болница.
23
1
 
5
 
! Отговори
магурката преди 4 години
200 м спирачен път и мъртви?
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пилотът на хиперавтомобилът с колко е карал?С 200-220?Ето това му е грешката карал е много бавно.Ако беше дигнал 800км/ч щеше направо да излети от мегдана на неговото село и да кацне в кръчмата в другото село като една истинска ракета.Грешката е в ниската скорост на звездолет.
21
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към снимката в 24 часа пише за трупове на животни. Виждат се май 4. В случая жертви са животните. Жертви на самонадеяността и на собственика, и на младежите. Биволите са кротки и полезни животни.
20
0
 
4
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Преди години така беше изхвърчал моторист след удара на 80 метра....умре си човеко и това е
19
6
 
19
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Електронен пастир... толкова ли се извести тая държава, няма ли 10 лева да даде на един овчар какви са тези.. направо всеки да си вземе по една електронна ръка да му бършат г.за.. а 200 метра спирачен път или е измислица на журналистите или момчето е карало с около 900 км/h
18
0
 
18
 
! Отговори
хммм преди 4 години
вие нормални ли сте от тоя сайт бе какви са тия 300 метра спирачен път, това шейна на лед да е пак ще спре.
17
4
 
16
 
! Отговори
а преди 4 години
До Анонимен (29)откъде накъде да е виновен човекът, управлявал колата? На пътя нямат право животни, хора или техните собственици? Странно ми е, къде спира правото да си пасеш животните, и къде започва правото да си шофираш колата. Признавам, спорен въпрос е в държавите от третия свят.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трите звездички заместват устройствата за управление на кола чрез краката.Или кракът ако е инвалид шофьорът.Егати и цензурата!
15
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бре, хора! Биволите дори не са подозирали че пресичат нещо като "път" по който са се движели бясно нещо като "хора". ШОФЬОРЪТ е единствено отговорен за каквото и да е произшествие.Той държи волана, ***, колата.Той знае че държи оръжие в ръцете си.Ако не е сигурен че владее това оръжие, да намали скоростта до степен да я владее.Биволи!
14
3
 
15
 
! Отговори
а преди 4 години
"Собственикът обяснил на полицаите, че не знае как биволите са се озовали на пътя." Глоба от 5000 лева и другия път ше знае.
13
4
 
16
 
! Отговори
Българин! преди 4 години
Абе при достатъчно висока скорост, доста износени гуми и добра видимост (щото стадо биволи се забелязва отдалече. Не е като куче или дете, които са ти изскочили пред колата и си ги забелязал едва в последния момент) МОЖЕ ДА СЕ ПОСТИГНЕ И ПОВЕЧЕ ОТ 200 МЕТРА СПИРАЧЕН ПЪТ! Не казвам, че в случая е толкова (щото не съм запознат), но е възможно! Въпросът в случая обаче е С КАКВА СКОРОСТ ТРЯБВА ДА КАРАШ, ЗА ДА ГИ ПОСТИГНЕШ ТИЯ 200 МЕТРА?!? И дали вината е в биволите или В ЛИПСАТА НА АКЪЛ У ШОФЬОРА?!?
12
1
 
10
 
! Отговори
А бе преди 4 години
До ГошоЗа 300 метра колата и без спирачки ще спре...
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Киндер шоколад специалист! Нормален ли си? 300м спирачен път? Да! Ако съм заспал.
10
1
 
11
 
! Отговори
Sasho преди 4 години
Каквото и да ми кажеш, на междуселски път, при каквото и да е време, не можеш да постигнеш 200 метра спирачен път.Даже и на дрифт не можеш да направиш толкова Просто никой от редакторите не чете статиите Иначе бог да ги прости
9
10
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Гледам коментиращите и се чуда книжките от киндер шоколадче ли ви ги дават или инструктора ви е бил сляп, глух и с деменция. При 100км и мокра настилка, или калпави гуми и лош асфалт спирачния път е над 300 метра. При 70км е над 200. Предвид факта в качеството на сафалта, който се използва на много места и старите гуми абсолютно реален е варианта да е постигнал такива на пръв поглед стряскащи цифри. Съветвам коментиращите тука да ползват рейс или влак, че ще претрепет някой...
8
1
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Тоя път направо избихте рибата(биволите)!200 м спирачен път е достойно за Гинес....Кой ли е експерта,дето го е измерил?Щото по телевизията се видяха едни 20 м черни дири.А,една нула в повече-става.
7
6
 
19
 
! Отговори
емигрант преди 4 години
стадо биволи на пътя......това само в една ненормална държава може да стане...
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трите звездички отдолу заместват уредите с които управляваме колата чрез краката си. Не знам защо го изтриха.Недоумявам просто. Просто?