Певецът Васко Чергов бил одрусан с 11 лв. за вода

Цените в заведението в албена вече са други
78
Певецът Васко Чергов бил одрусан с 11 лв. за вода
Снимка: Facebook

Една касова бележка, от която е видно, че в заведение в Албена минералната вода струва 11 лева, разбуни социалните мрежи. Даже се превърна в нещо като основно доказателство защо няма туристи по българското Черноморие, наред с високите цени за шезлонги. 

Оказа се, че потърпевш в цялата ситуация е бил певецът Васил Чергов.

"С моя екип знаем какво сме поръчали и си правим много бързо сметка кой какво е ял и пил. И ми направи впечатление, че е доста висока сметката. И се загледах в цената на водата. В касовата бележка пишеше 11 лева. Направи ми впечатление, че и пърленката струваше 9,50 лева", обясни Чергов пред Нова.

Певецът допълни, че преди да си поръчат, той и неговата компания са разгледали менюто и си поръчали храна, която не е във висок ценови диапазон.

Собственикът, който всъщност не е нарушил закона, има свое обяснение за високите цени. Той се ядосал на туристи, които заемали масите му и поръчвали само пица и вода. Затова решил да ги "закове" нагоре в менюто.

След като случаят набра популярност и цените в заведението се "кротнаха" и вече са други.

Маргита Тодорова – директор на "Маркетинг и реклама" към КК "Албена" се извини на клиента за грешката, която е допуснал техния партньор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
4
 
! Отговори
до 33 преди 4 години
Румънците са на ол инклузив-по евтино им е на море в българия, откожлкото да са в панелрката в букурещ, и грабят като ***-да си върнат разходите за ол инклузива-вклч и си взимат в пликчета, да си носят в Румъния от ол инклузива-вклч тъпчат торти по джобовете-страшно мазало става. Не оставят и 1 стотинка извън ол инклуцива, дори и за кафе от 3 лева в заведение-са им много. Не ми давайй примери за румънците. За косовари-не знам, не съм виждал косовар, и не ги коментирам.
32
14
 
1
 
! Отговори
меню преди 4 години
Той какво иска - да изпее една песен и с това да плати сметката, че и хонорар?! Като иска да се прави на бараджия - ще плаща! Скъпа била водата! Певци колкото щеш, а като му е скъпо - вода има и на реката!
31
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са виновни кръчмарите, че вие сте бедни като църковни мишки Една вода в Гърция е 4 - 4,50 евро Там обаче няма ДДС на храните и водата Как все на *** му е скъпо що не се намери един Румънец или Молдовец или Албанец или Косовар да дойде и да каже, Aбе кви са тия цени бе ?
30
0
 
12
 
! Отговори
Поаро преди 4 години
Заведенията по нашето море, далеч не се стопанисват от случайни хора. Повечето са на хора със съмнителен бизнес. Някой са ги дали на синчетата си /млади мутрички / които от нищо не разбират! Това са бедни и духовно и финансово хора, но с голямо желание да карат поне Ферари!
29
2
 
4
 
! Отговори
= 25 преди 4 години
Един бате скоро се върна от Испания! Отиде преди повече от 20 години с ВАЗ 2104 /комби/, директно в Мадрид! Четири ленти, движението го грабва и в един момент - ,,Кво прайте бе, българи! Карай след мене!" Помогнал му, започнал да шета в заведение. Отначало започнах да чистя, да отсервирам веднага, да мета и бърша - казва, но собственикът ме спря! Така се виждало от потенциалните клиенти, че заведението се посещава!
28
8
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 4 години
Разбира се, че има мераклии, защото е важно да знаеш къде да ходиш. Извинявай, но в това заведение щом пицата ти е 15лв. нормално водата да ти е над 5лв. По българското черноморие има много хубави места с по-ниски цени и хората, които не държат да седнат и да плюскат на всяка цена, понеже са отишли на почивка, а не на захранване, си ги посещават ежегодно и си гледат кефа.
27
0
 
12
 
! Отговори
преди 4 години
Ядосвал се кръчмаджията ,че някой си поръчвал пица и вода. като има проблем с лесното ядосване-да ходи на съответната терапия! Има си терапия, има си медикаменти за лесно ядосващи се. За по-тежките случай на лесно губене на нерви и ядосване си има и стационарна помощ. тяакива, без контрол на нервите, ледсно ядосващи се, щом не търсят помощ сами-има си мерки по ЗЗ!
26
0
 
16
 
! Отговори
келнер преди 4 години
Разберете, гламави ганчовци! Този господар не бива да бъде притеснявани и стои по високо от вас в житейската ерархия! Не очаквайте да ви се осуква и да ви сервилничи, защото сте просто планктон! Имате задължението да отидете, да стъпяте на пръсти, да дадете колкото пари ви поискат и да не създавате никакви проблеми! Когато ви изгледат лошо, ще се свиете, ще помислите какви неудобства сте създали, плащате и без да се извинявате напускате, ако е възможно без шут от персонала!
25
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Като му е празно заведението и на тия певци с водата ще се радва. Защото като има 1-2 души в заведението, ще започнат да влизат и други. Търговска стратегия се нарича. Стаден инстинкт. В празно заведение повечето клиенти не влизат. И в празен магазин не влизат. Колкото и да е подреден и нареден. Търговията е проста работа, но не е за прости хора. И твоите въпроси показват, че за търговец не ставаш. Не всеки става за търговия.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли още мераклии за почивка по черноморието? Луди хора!
23
0
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
А в същото време, нощувките в България с най-ниски цени в Европа !Като продаваме нощувки за най-бедните туристи от Европа, как заведенията да имат клиенти паралии. На Златни пясъци вече около 10 години е пълно с деца, лагеруващи тук в България. Ако ще и 500 етажни хотели да построите, няма да ги напълните с платежоспособни клиенти, защото те търсят спокойствие, а не ***, мизерия и all inclusive !!!
22
0
 
21
 
! Отговори
Кривондел преди 4 години
Значи, ако ще поръчате по-малко от Бьоф Страганов, бутилка каберне от 67ма и омар в това заведение, в което олиото сигурно се сменя веднъж на 3 дни, а кебапчетата са на практика веган и са купени замразени в тарелка за 20 стотинки бройката - въобще не сядайте!Просто пъхнете една двадесетолевка под вратата и марш нататък!Не му харесвало, че хората поръчвали само пици и вода....
21
0
 
16
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
не знам дали още е така, но преди години, когато седнеш на заведение в Гърция и ти носят хляб и вода - безплатно :-)
20
1
 
9
 
! Отговори
додо преди 4 години
Доста подло наистина. Бира 5лв, вносна при това и 30лв за основно ядене, особено ако е хубаво си е нормално по морето, но вода за 11лв е много. И аз не бих се сетил да погледна колко е водата при тези цени на другите неща.
19
1
 
8
 
! Отговори
Поаро преди 4 години
За съжаление, нямаме търговски нюх! Господата концесионери искат за едно лято да станат поне милионери! Някой ден, вярно ще останете само Вие на нашето моренце! 96225
18
0
 
15
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До Криза е в ГърцияТъпите гърци се скъсват от бачкане защото знаят че от това им зависи хляба. Българската мутра-тарикат иска де седи по цял ден нищо да не прави и ако може клиента само да мине да му остави пари без нищо да поръча. В албена бях преди 6-7години още тогава курорта беше зле за цените които иска. За подобни цени мога да ида навсякъде по света и всички места ще бъдат много по-добри от албена. Просто разчитат на стара слава но и това скоро ще приключи.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търговците и ресторантьорите си мислят, че работата им се състои в това да наредят и подредят ресторанта и магазина, и това е достатъчно. Клиенти не им трябват. Клиентите пречат, заемат места, ще го окрадат, ще им изцапат.Докато този сигмент не осъзнае, че клиентът го храни с парите си, че търговецът и ресторантьорът трябва да се въртят около клиента на пета и да му угаждат, то те са обречени.
16
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И к'во, ако имате заведение и дойде една компания никому неизветни певци и седат цял ден на една вода какво ще направите ? Човека е решил да им каже абе хубави сте ама не идвайте повече в моето заведение. А може ли един чадър да струва 20 лв забождаш го и си седи после го връщаш и туй е 20 лв я у лево бе.
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Гърция сядаш на шезлонга и идва плажна мацка сервитьорка и те пита какво искаш. Поръчваш си НЕЩО и седиш колкото искаш. Цял ден ако искаш. Има хора, които си поръчват едно фрапе само. Или един фреш. И ако си нормален човек (психически) ще ти стане неудобно да седиш на празна чаша като *** цял ден... на частен плаж на заведение и ще си поръчаш пак след малко. На обяд ще хапнеш нещо гръцко или една салата например. И цените не са кой знае колко високи. Някъде даже са по-ниски от българските.
14
2
 
32
 
! Отговори
Криза е в Гърция преди 4 години
"Тъпите гърци ", как ли им излизат сметките с евтините шезлонги чадъри, безплатните големи паркинги, чистата свободна зона и приветлив персонал. А как може да си позволяват само прясна храна на нормални цени. Салати полято със зехтин и балсамико и какви ли не други екстри.Ами те :тъпите гърци : са в криза и са много зле. С тези евтини лекарства и ниско ДДС.Слушайте Боко, щом той и Ангелкова го казват значи е вярно. а как им страда народа, едни такива спокойни, явно си мислят за проблемите гръцки