Отменят бедственото положение заради чумата в Свищов?

Само в Пазарджишко над 90 на сто от прасетата на умъртвени
13 авг 2019 10:10, Петя Славова
7
Отменят бедственото положение заради чумата в Свищов?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Очаква се днес да отменят бедственото положение в община Свищов, което беше наложено заради заразата от африканска чума по свинете, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата


Бедственото положение беше удължено заради загробването на 17 хиляди прасета от фермата в село Българско Сливово и нуждата от допълнителна дезинфекция на площадката за загробване.

В Пазарджишко над 90 на сто от прасетата са умъртвени. От днес инспекторите на областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните започват проверка в личните стопанства.

Проверките ще обхванат 77 населени места, които попадат в 20-километровите санитарни зони на петте промишлени свинекомплекса в областта.

В региона няма огнища на африканска чума, заради това стопаните се вдигнаха на протести и получиха отсрочка за доброволно унищожаване на прасетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Seidjan преди 4 години
Това е голяма лъжа чуда се как големи хора по на 50 години вярват на това и си колят животинките защо кмета на Свищов не говори за месокомбината всеки ден там се колят прасета
3
0
 
1
 
! Отговори
ivan4o преди 4 години
nishto ne razbiram v raiona na pazardzik niama -4yma no vsi4ki svine v radiost na 20 kilometra sa ymartveni - a zashto nikoi ne kazva ; ALO GOSPODA POLITICI -OMRAZNA NI OT -PTI4I GRIP, SIN EZIK, LYDA KRAVA , I AFRIKANSKA 4YMA - KOGA SHTE SPRETEDA MANIPOLIRATE I MORITE BALGARSKIA NAROD ...............
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Положението в България е бедствено нашият си изчезва да се размине и да си направи още някоя екскурзийка....Когато не си избираме родолюбци ,българофили а главатари е така....
1
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Защо в заглавието е написан въпросителен знак след твърдение?